31 Ekim 2009 Cumartesi

SignTools 4: Vinil Kesim için Eksiksiz Yazılım Paketi


CorelDRAW için geliştirilen vinil kesim/tabela yazılım ve grafik paketi Sign Tools güncellendi. Yeni sürüm Sign Tools 4 adını taşıyor ve bir çok yeinlikle geliyor. Paket yazılım fiyatı 495 Avusturya Doları. Sign Tools 3 kullanıcıları için yükseltme fiyatı ise 249 Avusturalya Doları. Sign Tools 4 CorelDRAW 10, 11, 12, X3 ve X4 sürümleri ile tam uyumlu. Wnidows XP 32/64, Windows Vista 32/64 ve Windows 7 32/64 işletim sistemlerinde de sorunsuz çalışıyor.

Sign Tools 4'ün yeteneklerine bir göz atalım.

26 Ekim 2009 Pazartesi

AP_Plot Tool 5 yayınlandı

CorelDRAW Tabelacılar için vazgeçilmez bir grafik yazılımı olma yolunda devam ediyor. Özellikle çalışma alanının büyüklüğü (yaklaşık 46 x 46 metre) büyük dış mekan tasarımlarında rahat çalışılabilmesine olanak sağlıyor.

CorelDRAW için fazla sayıda vinil kesim eklentisi olmamasına karşın en çok kullanılan CoCut dışında bir de Plot Tool adında bir eklenti gözüme ilişti. Bu eklenti (makro) AP_Plot Tool ve 5. sürümü yayınlanmış.


AP_Plot Tool 5 bir kesim için yapılabilecek tüm ön hazırlıkları düzenlemenizi sağlayan çok gelişmiş bir eklenti. Vinil soymak için otomatik çizgi atmaktan tutunda her bir eğrinin kesim başlangıç ve bitiş noktalarını ayarlayıp, kesim yönünü belirlemenizi sağlayan bir çok yetenekli araçların yanında kesime uygun efektler ve özelleştirilebilir grafikler barındırıyor. Bu araçların ne işe yaradıklarını tek tek inceleyelim.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Yeni Corel DRAW video dersleri.


Nette bulabileceğiniz derli toplu ve sürekli güncellenen Corel DRAW video ders sitesi coreldrawtips.com CorelTURK Blog'a en son konuk olduğundan bu yana 13 yeni dersle CorelDRAW öğretmeye devam ediyor. CorelDRAW öğrenmenin en kolay yollarından biri bu video tersleri takip etmek. En amatör düzeyden profesyonel düzeye kadar120 adet ders içeren sitede son eklenen video dersler ile CorelDRAW seviyenizi artırabilirsiniz. Coreldrawtips.com'u sık sık ziyaret etmekte fayda var. Sitedeki derslerin tamamen ücretsiz olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

19 Ekim 2009 Pazartesi

"CorelDRAW X5 indir" laflarına kanmayın.

Son zamanlarda internette bir çok yasadışı site ve paylaşım ortamında CorelDRAW X5 indirme linkleri olduğu belirtilen şeyler çıkıyor karşıma. CorelDRAW X5 henüz çıkmadı, hala beta süreci devam ediyor. Beta kullanıcısı olduğum için bu bilginin de güvenilir olduğunu hatırlatırım. Neyse siz siz olun CorelDRAW X5 ile ilgili hiçbir indirme linkine kanmayın. Tamamen kandırmaca olan bu programlar ya da linkler bilgisayarınıza zarar verebilecek ve kişisel bilgilerinizi çalabilecek virüs, trojan, worm gibi zararlıları içeriyor. CorelDRAW X5 çıktığında buradan zaten duyuracağım. Beklemeye devam...