21 Ocak 2010 Perşembe

Unleash.com'dan Corel haber postası.


Unleash.com başta CorelDRAW ve CorelPhotoPaint olmak üzere Corel yazılımları kullanıcıları için güzel bir kaynak site. Uleash.com'da eğitimler, öğretici dökümanlar, eklentiler ve daha bir çok faydalı bilgiler bulunuyor.

Unleash.com aynı zamanda bir de aylık haber postası yayınlıyor. Graphic Unleashed Newsletter adındaki haber postası oldukça doyurucu içeriğe sahip. Şöyle ki; Ccak 2010 sayısında 9 makro, 9 ders, 9 donanım, 8 ipucu, 7 font, 9 araç, 9 grafik malzemesi, 10 haber, 5 adet de özel eğitim yazısı detaylı bir şekilde incelenmiş/anlatılmış.

41 sayfalık Ocak 2010 sayısını buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Her şeyi CMYK'ye çevirin.

Türkiye'deki CorelDRAW kullanıcıları CorelDRAW makrolarının gücünü keşfetmeye başladı artık. Durdurabilene aşk olsun. Photoshop için üçüncü parti yazılım (plugin) neyse CorelDRAW için de makrolar aynı şeyi ifade ediyor ve aktif olarak makro kullanımı da artıyor. Müdavimlerimizden de farklı istekler geliyor. Ben de bu istekleri geri çevirmiyorum. Ofset baskıda sorun olan RGB bitmapleri CMYK'ye çevirmek için CT_RGB2CMYK_Bitmaps makrosunu yazmıştım. Bu makroyla dökümandaki tüm bitmap nesnelerini CMYK'ye çevirebilirsiniz. Fakat ya diğerleri? Yani vektör nesneler, patternler vs. Bunlar RGB ise tümünü nasıl CMYK'ye çevireceğiz? Yine bir makro imdadımıza yetişiyor. Bakalım neymiş.

12 Ocak 2010 Salı

Dersimiz CorelDRAW


CorelDRAWTips.com CorelTURK Blog'ta en çok haber yapılan site ünvanını fazlasıyla hak ediyor. Internette eşine pek fazla rastlayamadığımız türden bir CorelDRAW eğitim sitesi. Sürekli güncellenen CorelDRAW Video ders içerikleri ve yeniliklerle canlı kalan sitede haftalık temel CorelDRAW dersleri yayınlanıyor.

CorelDRAWTips.com'a bir de Quiz bölümü eklenmiş. CorelDRAW'la ilgili bu küçük sınav bölümünü inceleyelim.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Led Tool 3 ve getirdikleri

Yeni nesil tabela ışıklandırmasında kullanılan led şablonlarının tasarımınız üzerinde çok farklı şekillerde dizilmesini sağlayan Led Tool eklentisinin üçüncü sürümü duyuruldu. Yeni sürümde Led Tool 2'deki eksiklikler giderilmiş ve yeni dizilim şekilleriyle (Centerline gibi) yeni seçim (select) ve nesneleri bulma (find) özellikleri eklenmiş. Led Tool 3 tabii ki led ışıklı tabelalar için geliştirilmiş bir eklenti fakat farklı yaratıcı tasrımlar için de kullanılabilir.

Yeniliklere kısaca bir göz atalım...