17 Aralık 2010 Cuma

Corel'de değişim zamanı...

Corel, kendi internet sitesinin içeriğini pek değiştirmese de görünümünü değiştirerek hem tasarım hem de içerik anlamında güzel bir iş başarmış. Siyah ve mavi renklerin hakim olduğu yeni tasarımda Corel'in logosu da değişmiş. Meşhur vazgeçilmez Corel balonu mavi renkli modern sürümüyle baş köşeye yerleşmiş.
Corel logotype'ı balon amblemiyle ve siyah zemindeki mavi rengiyle tasarım anlamında oturmuş bir karaktere sahip olmuş. Güzel de olmuş. Corel'in yeni web sitesi için Corel.com ziyaret edin.

Corel son zamanlarda özellikle video düzenleme ve web tasarımı yazılımlarıyla grafik paketini tamamlayıp, Adobe yolunda ilerlemeye devam ediyor. Adobe karşısında belki işi çok zor fakat hala Adobe'nin en ciddi rakibi durumunda. Corel'in yeni programlarına ve izlediği yol haritasına bakalım...

11 Aralık 2010 Cumartesi

Oberon Place makrolarının CorelDRAW X5 sürümleri yayınlandı.

CorelDRAW makrolarını ilk kez oberonplace'den duymuştum. 7 - 8 yıl önce de CorelDRAW kullanıcılarının bir araya geldikleri nadir forumlardan birine sahip olan Oberonplace CorelDRAW makrolarının X5 için uyumlu olan sürümlerini yayınladı. Kurucusunun Corel'de çalışmaya başlamasından olsa gerek son yıllarda yeni makrolar yazmamasına ya da makrolarını geliştirmemesine rağmen Oberonplace'nin kullanışlı makroları bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz makroları CorelDRAW X5 ile kullanmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantılardan makroları inceleyip indirebilir ya da satın alabilirsiniz.



Ücretsiz Oberonplace Makroları

3 Aralık 2010 Cuma

CorelDRAW Graphic Suite X5 çevirim içi yardımı yayınlandı.

Corel kullanıcılarıyla küresel anlamda yakınlaşmaya başlayınca olması gerekenleri yapmaya devam ediyor. Corel bir kaç sene önce yayın hayatına başladığı topluluk sitesi coreldraw.com 50.000 üyeyi aşmış durumda. Corel internet üzerinden daha çok kullanıcısına ulaştığını anlamış ve CorelDRAW Graphic Suite için yardım dosyasını çevirim içi (online) olarak yayınladı.

CorelDRAW Graphic Suite için İngilizce ve Almanca olarak iki farklı dilde, CorelDRAW ve CorelPhoto-Paint için ayrı ayrı yayınlanan yardım dosyası internet erişiminiz olan her yerde elinizin altında bulunuyor. Şimdilik sadece 2 dilde yayınlanan online yardım içeriği diğer dillerde de yayınlanacak. Bu dillerin içinde Türkçe olur mu bilemiyorum fakat Türkçe içeriğin artması ve Türk kullanıcılarının sesinin Corel tarafından duyulması için coreldraw.com da daha fazla Türk kullanıcısının aktif olması gerekiyor.

Aşağıdaki bağlantılardan çevirim içi yardıma ulaşabilirsiniz.

1 Aralık 2010 Çarşamba

Led Tool 4

Led Tool 4 piyasaya sürülmesinin üzerinden aslında epey zaman geçti. Çok farklı yeni özellikler getiren bu yeni sürümde fiyat yine aynı kalmış. Sadece 20$ ve yeteneklerine göre de uygun fiyatlı bir Corel DRAW eklentisi.

Led Tool 3'ün özelliklerine ek olarak Matrix on bitmap adında bir özellik eklenmiş. Herhangi bir bitmap'ten renkleriyle birlikte matrix oluşturabiliyorsunuz. Sadece led için değil grafik tasarım için de farklı etkiler elde edeceğiniz bir özellik.