28 Şubat 2012 Salı

Winzip artık iPhone ve iPad'te

Geleceğin yazılımları daha çok dokunmatik ekran ve diğer fiziksel özellikleri ile kullanılan akıllı cep telefonları ve tabletlere yönelecek. Adobe bunun için ciddi yatırımlar yapıyor ve kullanıcıları şimdiden yeni konseptine hazırlıyor. Corel firması da boş durmuyor ve iOS (iPhone ve iPad) ve android için küçük ama bir o kadar da başarılı uygulamlar geliştiriyor.

Blogu takip ediyorsanız Winzip'in uzun zamandır Corel Corp bünyesinde olduğunu ve son bir kaç yıldır da epey gelişme kaydettiğini okumuşsunuzdur. Özellikle son sürümlerinde ZipShare, Zipsend, Courier gibi yeni sistemleri bize getiren Winzip aynı zamanda MacOSX için de geliştiriliyor ve yine Windows tarafında işletim sistemi bakımı için de araçlar sunuyor. Winzip'in son atağı meşhur dosya sıkıştırma yazılımını iOS işletim sistemi için getirmiş olması. Evet winzip artık iphone ve ipad'lerinizde ücretsiz hizmet vermeye başadı.

iPhone ve iPad'inizde sıkıştırılmış dosyalarınız rahatlıkla Winzip ile yönetebileceksiniz.

Winzip for iOS ile şunları yapabileceksiniz:

20 Şubat 2012 Pazartesi

CorelDRAW kampanyası yoğun talep üzerine Şubat ayı sonuna kadar uzatıldı

17 Şubat 2012 tarihinde son bulan CorelDRAW Graphic Suite X5 kampanyası Şubat 2012 sonuna kadar uzatıldı. Kampanya detaylarıyla ilgili bilgi almak için 0232 431 16 17 veya 0554 533 00 66 nolu telefonları arayabilir ya da corelturk@gmail.com adresine kampanya başlığıyla bir e-posta gönderebilirsiniz.

Tüm kampanya detayları için tıklayın

Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısıdır.

19 Şubat 2012 Pazar

İyi ki doğdun CorelTÜRK Blog

18 Şubat'ta tamı tamına 4 yılını dolduran CorelTÜRK Blog hız kesmeden yayın hayatına devam ediyor. CorelTÜRK Blog'un 3. yaşgünü için yazdığım yazıda 3 yıl içinde nelere imza atığımızı detaylarıyla anlatmıştım. Şimdi de son bir yılda neler yaptığımızı kısaca özetleyeyim.

Öncelikle CorelTÜRK Blog'un yalaşık son 6 ayda ziyaretçi sayısını ikiye katladığını ve icerocket blog tracker'da yaklaşık 21.000 blog arasında 134'üncü sırada olduğumuzu belirtmek istiyorum. Geçen 1 yıl içinde CorelTÜRK Blog'a yeni yazarlar eklendi. Özellikle Serhat Merdivenci ve KontDracula'ya destekleri ve paylaşımları için teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 1 ay önce Corel Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısı olduk ve blog üzerinden kampanyaları duyurmaya başladık. CorelTÜRK Blog üzerinden bize ulaşıp da Corel ürünleri alan kullanıcılara da ücretsiz 1 yıl e-posta desteği sunuyoruz.

CorelTÜRK Blog olarak Corel ürünleri Türkiye tek distribütörü olan Eti Bilgisayar'la da çalışmalarımız devam ediyor ve yakın zamanda Türkiye'deki Corel kullanıcıları için de daha kapsamlı çalışmalar yapmayı planlıyoruz.

Bu süre zarfında Corel Türk olarak facebook'ta tüm Corel kullanıcılarıyla iletişime geçip sorunlarını birebir çözmeye çalışıyoruz. Facebook sayfamızdan da CorelTÜRK Blog'u takip edebilirsiniz.

CorelTÜRK Blog üyleiğini aktif hale getirdik ve tüm blog içeriğinin e-postanıza gelmesini sağladık.

Tüm CorelTÜRK Blog takipçilerine bizi destekledikleri için teşekkür ederim. Blog ve Corel ile ilgili tüm sorularınızı corelturk@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Evet, ne diyorduk? İyi ki doğdun CorelTÜRK...

16 Şubat 2012 Perşembe

Corel DRAW X6'dan ilk görüntüler - 2

CorelDRAW Graphic Suite X6 sürümünün çıkmasına az bir süre kala yeni özelliklerin küçük tanıtımları yapılmaya başlandı. Bir önceki yazımda Corel DRAW X6'daki yeni PowerClip özelliklerini anlatmıştım. Bu yazımda ise CorelDRAW X6'ya eklenen yeni araçları inceleyeceğiz.

CorelDRAW X6'ya bir çok yeni araç eklenmiş. Bu araçlar tamamen vektör efektler oluşturmak için tasarlanmış. Adobe Photoshop kullanıp da Liquify özelliğini kullanmışsanız bu araçlar size yabancı gelmeyecektir. Corel X6'daki yeni arçalarla Liquify etkisini vektör nesnelere verebiliyorsunuz.

Yeni araçlar tamamen bir fırça gibi davranıyor. Seçtiğiniz aracı bir vektör nesnenin üzerinde gezdirirken farenin sol tuşuna basılı tuttuğunuz sürece etkisini gösteriyor ve efekti gerçekleştiriyor. İlk aracımız Twirl. Bu araç, vektör nesnenin her hangi bir yerini spiral şeklinde döndürüyor. Aşağıdaki ekran görüntüleri nasıl çalıştığına dair bir fikir veriyor.

11 Şubat 2012 Cumartesi

CorelDRAW'da Karakter ve Nesne Stilleri (Styles)


Tüm CorelTÜRK Blog takipçilerine iyi günler dilerim. cihancs nickli arkadaşımızın geçen gün yazdığı yazı şeklini (Font, Büyüklük, Renk, Çerçeve Rengi vs) diğer yazdıklarına da vermekle ilgili bir soru sormuştu. Konu hakkında fazla bilgim yoktu ama şöyle bir kurcalayınca bir şeyler buldum, uzun zamandır blog'da da bir şeyler paylaşmamanın vicdan azabından da kurtulurum deyince CorelTÜRK Blog müdavimlerine bu yazıyı hazırladım.

Şimdi elimden geldiğince yazılarımızı nasıl stil (style) olarak kaydedebilir ve bu stilleri tekrar nasıl kullanırız anlatmaya çalışacağım. Aslında Styles çok geniş bir deniz ve ben sadece kıyıda biraz yüzeceğim. cihancs ‘ın sorusuyla alakalı olarak, Styles ile hem düz yazımızın (Artistic Text)  hem de Pragraf şeklindeki yazılarımızın (Paragraph Text) rengini, fontunu, karakter, kelime ve satır aralığını, dış çizgi kalınlığı ve rengini, hatta kullanacaksak bullet tipine kadar birçok özelliğini kaydedebiliyor ve bunu daha sonra da bir tıklamayla diğer yezılarımıza da uygulayabiliyoruz (zaten kaydın amacı da bu değil mi :) )

Önce düz yazımızı bir stil olarak kaydetmekle başlayalım.

10 Şubat 2012 Cuma

CorelTÜRK Blog Anketleri 10 - CorelDRAW'ı CorelTÜRK Blog üzerinden satın almak ister misiniz?

Yeni bir CorelTÜRK Blog anketimiz daha sona erdi. Bu ankette CorelDRAW programını CorelTÜRK Blog üzerinden satın almak isteyip istemediğinizi sormuştuk. İşte sonuçlar...

Keisnlikle isterim : 68 kişi (%46)
Satış sonrası desteğe bağlı : 31 kişi (%21)
Başka bir yerden de alabilirim : 10 kişi (%6)
Satın almayı düşünmüyorum : 38 kişi (%25)

Katılımcıların yarısına yakın kısmı CorelDRAW programını Blog üzerinden satın almak istemiş. Ben de bunun için 17 Şubat 2012 tarihine kadar sürecek olan bir kampanyayı sizlere duyurmuştum. Bu kampanya ile CorelDRAW Graphic Suite X5 programını yaklaşık %25 daha ucuza alacaksınız hem de 12 taksitle. Ayrıca yanında bir de Winzip 16 ve Courier 3,5 hediye geliyor.

CorelTÜRK Blog üzerinden satın alacağınız CorelDRAW GS ürünleri için coreltürk ailesinden 1 yıl boyunca ücretsiz e-posta desteği alacaksınız.

Kampanya detayları için tıklayın.

3 Şubat 2012 Cuma

Corel DRAW X6'dan ilk görüntüler...

CorelDRAW X6 ne zaman çıkacak? Ne gibi yeni özellikler getirecek? diye merak ederken Corel DRAW X6 dan görüntüler gelmeye başladı.

Bu görüntülerde Corel DRAW X6'da powerclip'in bir hayli değişmiş olduğunu görüyoruz. Corel X6 da powerclipleri artık birer frame olarak kullanacağız ve powerclip içeriğini de tek tıkla power clip içine sığabilecek şekilde ölçeklendirebileceğiz.

Corel X6'da powerclip olan bir nesne seçildiğinde hemen nesnenin altında butonlardan oluşan bir menü çıkıyor. Bu menüden de tüm powerclip işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Bakın başka neler yapabileceğiz...