31 Mart 2012 Cumartesi

CorelDRAW GS 64 bit ve Scanner (Tarayıcı) desteği.

CorelDRAW Graphic Suite X6'yı 64 bit olarak kullananlar CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'te tarama işleminin gerçekleşmediğinden yakınıyorlar. Corel DRAW X6 64bit sürümündeki Scanner, tarayıcı sorunları aslında tam olarak bir sorun değil.

Sürücü desteğinin eksik olması ve 64 bit geliştirmelerdeki sorunlar Corel DRAW GS X6 64bit'in tarayıcı sorunlarıyla gelmesine neden oldu. Fakat bu konuda tereddüt etmeyin. Corel tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilk yamayla bu sorun düzeltilecek ve 64 bit CorelDRAW'da daha kolay tarama yapabileceksiniz. Açıklamaya göre ilk yama 2012 yılının ilk yarısından sonra yayınlanacak.

Corel DRAW Graphic Suite X6'nın Nisan 2012 sonlarına doğru (belki de daha geç) Türkiye stoklarına gireceğini düşünürsek aslında ilk yamanın çok da uzak olmadığını görüyoruz. Haziran - Temmuz 2012 gibi yayınlanacak olan yama tüm lisanslı Corel DRAW GS X6 kullanıcıları için ücretsiz olarak yayınlanacak.

İlk yamayı beklemek istemeyenler için is ücretli bir çözüm bulunuyor. Küçük bir ücretle sahip olabileceğiniz bu eklenti ile 64 bit Corel paketinde tarama yapabiliyorsunuz. SoftBotz tarafından yayınlanan yamayı buradan indireiblir, WIA Scanner desteğine sahip olabilirsiniz.

İlk yamanın CorelDRAW ile ilgili de bir çok düzeltme ve iyileştirme getireceğini de belirtmeden geçmeyelim...

27 Mart 2012 Salı

CorelDRAW Graphic Suite X6, Eti Bilgisayar Basın Bülteni.

Corel ürünleri Türkiye disttribütörü Eti Bilgisayar, Corel DRAW Graphic Suite X6 için bir basın bülteni paylaştı. Bültendeki bilgileri daha önceki yazılarımda sizlerle paylaşmıştım fakat resmi bir kaynaktan desteklenmesi de akıllarda soru işareti bırakmamasını sağlayacaktır...

Eti Bilgisayar CorelDRAW Graphic Suite X6 Basın Bülteni

CorelDRAW Graphics Suite X6, Toplam Yaratıcılığı ve Tasarımı Güçlendiriyor
Corel, amiral gemisi grafik paketinin yeni sürümü CorelDRAW Graphics Suite X6’yı 20 Mart 2012 tarihindeki lansman ile duyurdu.
Tamamen yenilenmiş tipografi motoru, ilham veren yeni renk stilleri ve harmonisi, güçlü şekillendirme yetenekleri ile yeni paket, grafik profesyonellerine bugüne şimdiye kadar üretilmiş olan en güçlü ve yaratıcı araçları sunuyor.
Yenilikçi yaratıcılık odaklı bu sürümde, tasarım dünyasına, geliştirilmiş iş akışı ve performans, teknolojinin ve araçların en ileri sürümleri ile çalışma, ve tasarım projelerini güvenle yürütme olanakları sunuluyor.

23 Mart 2012 Cuma

CorelDRAW GS X6 Pakette neler var?

CorelDRAW Graphic Suite her yeni sürümünde kullanıcılarıne düzeltmelerin, geliştirmelerin ve yeniliklerin dışında farklı içerikler de ekliyor. Hatırlayacağınız gibi X5 paketini satın alan kullanıcıların kayıt yaptırması durumunda 100 $ değerindeki Corel KPT Collection ücretsiz olarak verilmişti. Bunun dışında Swish Max2 ve PhotoZoom yazılımları da paketle birlikte ücretsiz gelmişti. Detayları merak edenler CorelDRAW X5, kutuda neler var yazımı inceleyebilirler. Ayrıca paket Türkiye'de satışa sunulduğunda Eti Bilgisayar'ın da eklemeleriyle daha da lezzetli bir hal almıştı. Kampanyamızda yer alan paket içeriğinde, global pakete ilave olarak bir Türkçe CorelDRAW GS X5 kitabı, bir kurulum kılavuzu, Winzip16 ve Courier 3,5 de ücretsiz olarak bulunuyordu.

CorelDRAW GS X6 ülkemizde satışa sunulduğunda paket içeriğine ne gibi ilaveler dahil olacağını sabırsızlıkla merak ederken biz global paket içeriğine bakalım.

CorelDRAW Graphic Suite X6 sürümünü full kutu ya da upgrade kutu olarak aldığınızda aşağıdakilere sahip olacaksınız.

Corel DRAW GS X6, yeni upgrade sistemi, fiyatlar ve dahası...

Bir kaç gün önce piyasaya sürülen Corel DRAW Graphic Suite X6 ilginç gelişmeleri de arkasından getirdi. İlk olarak Corel DRAW GS Upgrade politikası değiştirildi. Yeni sisteme göre CorelDRAW GS X6'ya upgrade yapmak isterseniz en fazla geriye dönük iki versiyondan birine sahip olmanız gerekiyor. Bu da yalnız daha önce X4 ya da X5 lisanslarını satın almış kişilerin X6'ya upgrade yapabileceği anlamına geliyor.

Yalnız, Graphics unleashed ise şöyle bir bilgi vermiş: 18 Haziran 2012 tarihine kadar tüm sürümler için X6'ya upgrade yapılabilecek. Fakat belirtilen tarihten sonra sadece 2 sürüm geriye dönük lisanslar upgrade yapılabilecek. Bu durumda da X3 ve öncesi lisansları bulunanların ellerini çabuk tutup 18 Haziran 2012'ye kadar uygun fiyatlı upgrade lisanstan faydalanması gerekiyor.

Yeni Upgrade sistemi bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir fakat 20 yılı aşkın süredir hiç bir upgrade kısıtlaması getirmeyen firmanın böyle bir önlem alması da maddi anlamda kendini koruması adına yanlış da değil. Neticede CorelDRAW GS daha fazla satıldıkça daga çok geliştirilecektir. Ayrıca lisans satın aldığınızda programın eksik yönlerini ya da hatalarını gönül rahatlığıyla sorgulayabilir, firmanın kendisine iletebilirsiniz.

Tekrar yeni upgrade sistemine dönelim. Sistem nasıl çalışacak? Eğer X6 upgrade paketi aldıysanız kurulum sırasında Corel installer kullanıcıdan ellerinde bulunan X4 ya da X5 sürümünün seri numarasını isteyecek. Bu seri numarası girildikten ve kontrol edildikten sonra X6 seri numarası girilip kurulum işlemine devam edilecek. Yani bir X6 upgrade paketi aldığınızda elinizdeki X4 ve X5 lisansının da seri numarasını bilmeniz gerekiyor. Seri numarasını kaybetmemek için ise herhangi bir Corel ürünü aldığınızda mutlaka Corel.com'dan ürününüzü kaydettirin ki seri numarası elinizin altında bulunsun. Corel.com'a ürün kaydı işlemini başka bir yazımda adım adım anlatacağım.

Gelelim fiyatlara...

21 Mart 2012 Çarşamba

20 Mart 2012 Salı

Hoşgeldin CorelDRAW X6... Daha güçlü, daha yaratıcı, daha verimli.

CorelTÜRK Blog gururla sunar: 
Her zaman olduğu gibi yine CorelTÜRK Blog farkıyla ilk Türkçe CorelDRAW X6 inceleme yazısını takipçilerimize ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz :)

Nihayet beklenen gün geldi ve Corel Corp, lokomotif ürünü CorelDRAW Graphic Suite’nin yeni sürümünü satışa sundu. CorelDRAW Graphic Suite X6 piyasaya sürülmeden önce yine CorelTÜRK Blog farkıyla X6'nın yeni özelliklerinden sizleri haberdar etmiş, ekran görüntülerini ve videolarını paylaşmıştım.

Normal şartlarda çıkış tarihinin Şubat 2012 nin ilk günleri olmasını bekliyordum fakat neredeyse 2 aylık bir gecikmeyle 20 Mart 2012 tarihinde duyurusu yapıldı. Bu gecikmenin Corel DRAW X6 üzreine olumlu etkide bulunduğunu söyleyebiliriz. Corel firması CorelDRAW X6 tam olarak hazır olmadan piyasaya sürmek istememiş, hatalarının büyük bir kısmını gidermek için de bir kaç ay gecikmiş.

Türkiye’de satışına yaklaşık bir ay sonra başlanacak olan Corel DRAW Graphic Suite X6 bizlere yepyeni özellikler sunuyor. CorelDRAW'ın her yeni sürümü çıktığında kısmen de olsa hayla kırıklığı yaşıyordum fakat X6 bu durumu değiştirdi. İşte karşınızda CorelDRAW Graphic Suite X6 ve yeni özellikleri.

Corel dünyanın ilk HTML-5 destekleyen Video yazılımını duyurdu.

Corel Corp. uzun zaman önce video düzenleme ve dijital medya üzerinde yoğunlaşmış, ulead, intervideo ve roxio gibi firmaları satın alarak video proüksiyon yazılımlarına da güç katmıştı.

Bu yatırımların meyvelerini vermeye başlayan Corel, dünyanın ilk HTML-5 videoları oluşturabilen video işleme ve oluşturma yazılımı Corel Video Studio Pro X5'i duyurdu. Amerika ve Kanada'da yaklaşık 100 $'a satışa çıkan yazılım aynı zamanda Scren Capture (ekran görüntüsü) videoları da oluşturmanıza izin veriyor. Böylece çok uygun bir fiyata ekran videoları da hazırlayabileceğiniz bir video işleme yazılımına sahip oluyorsunuz.

Diğer yeniliklere bakalım...

19 Mart 2012 Pazartesi

CorelDRAW X6'dan ilk görüntüler - 4: CorelDRAW X6 64 bit gelecek.

Bugün Corel DRAW ve DESIGNER ürün baş yöneticisi Gerard Metrailler'in blogunda yayınlana bir habere göre CorelDRAW X6'nın 64 bit olarak çıkacağı haberi verilmiş.

CorelDRAW Graphic Suite paketine dahil olan CorelDRAW, CorelPHOTOPAINT ve CorelCONNECT yazılımları 64 bit olarak çıkacak. Paketin diğer yazılımlarının da 64 bit olarak çıkmasını bekliyorum.

64 bit'in getirdiği bir çok fayda bulunuyor. Özellikle CorelDRAW GS içindeki tüm yazılımların çok daha hızlı çalışacağını söyleyebilirim. Bunun dışında büyük dosyalarla çalışıyorsanız performansınızda gözle görülür bir fark hissedeceksiniz.

CorelDRAW Graphic Suite X6'nın 64 bit özelliklerini, X6 piyasaya sürüldükten sonra daha detaylı inceleyeceğim.

Collect For Output (Çalışmanızı Özellikleriyle Klasörleme)


Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ilk defa konu paylaşacağım bana bu güzel fırsatı tanıyan corelturk.blogspot.com ailesine öncelikle teşekkür ederim.

Bugün bahsetmek istediğim konu bazılarımızın bilmediği ama sıkıntısını yaşadığı bir konu fontları convert etmeden çalışma ile birlikte dosyalama, bunun için "Collect for output" özelliğini tanıyacağız. Örneğin 1 numaralı resimdeki (soldaki) gibi farklı fontlardan oluşan bir iş üzerinde çalışıyorsunuz. Bu çalışmayı convert etmeden fontlarla birlikte kaydetmek istiyorsunuz yani işinizin bulunduğu dosyayı başka bir bilgisayarda açtığınızda o bilgisayara da bu fontları yüklemek istiyorsunuz... Nasıl mı?

18 Mart 2012 Pazar

CorelTÜRK Sayfaya Sığdır 2.0

Bir kaç ay önce bir CDR belgesindeki nesneleri seçip, gruplayıp ve sayfa ölçüsünü de bu grup ölçüsüne eşitleyen CorelTÜRK Sayfaya Sığdır 1.0 makrosunu sizlerle paylaşmıştım.

Gelen yorumlar doğrultusunda makrolarımı geliştirdiğimi daha önce belirtmiştim. Sayfaya Sığdır makrosu için bir okurum "makronun yaptığı işlevi çoklu sayfalardaki belgeler için de yapılmasını" rica etmişti. Ben de boş durmayarak bu özelliği bu makroya ekledim ve bir kaç yeni özellik ile birlikte ücretsiz olarak kullanıma sunuyorum.

17 Mart 2012 Cumartesi

CorelCAD 11,8 güncellemesi yayınlandı.

Corel'in gerçek 3D tasarım yazılımı CorelCAD'in 11,8 güncellemesi yayınlandı. Windows sürümü için 185 mb, MAcosX sürümü için ise 122 mb'lık güncelleme dosyası ile başlangıç sürümleri olan 11,4 ve 11,6'yı yükseltebiliyorsunuz. AutoCAD mantığında çizim yapabildiğiniz CorelCAD ile CorelDRAW ve CorelDESIGNER'ın tam uyumlu olduğunu belirttikten sonra güncelleme ile birlikte gelen yeniliklere ve düzeltmelere birlikte gözatalım.
11,8 güncellemesi ile gelen yenilikler ve düzeltmeler şu şekilde:

11 Mart 2012 Pazar

CorelTÜRK Blog'u artık CorelDRAW.com'dan takip edebilirsiniz.

Coreldraw.com Corel firmasının CorelDRAW ve DESIGNER paketleri için oluşturduğu resmi topluluk sitesi. Her geçen gün üye sayısı artan ve şu sıralar 70.000 üyeyi geçen topluluk sitesinin kalbi tabii ki forumları.

coreldraw.com forumlarında yazanlar arasında Corel firması çalışanları da bulunuyor. En doğru bilgiyi ilk ağızdan almak için en doğru yer.

coreldraw.com aynı zamanda Corel çalışanlarının blog'larını da barındırıyor. İşte bu bloglar arasında gerçek zamanlı olarak CorelTÜRK Blog yazıları da Türkçe olarak yayınlanmaya başlandı. Bu da CorelTÜRK Blog'un Türkiye'de ve Türkçe konuşan CorelDRAW kullanıcılarının en doğru ve gerçek sesi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor ve bir anlamda CorelTÜRK Blog, Corel taraıfndan desteklenmiş, faydası tescillenmiş oluyor.

CorelTÜRK Blog'u yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, beşinci yılımıza girerken böyle güzel bir olayın gururunu yaşıyoruz.

6 Mart 2012 Salı

CorelDRAW X5 Kampanyası devam ediyor.

CorelDRAW Graphic Suite X5 tek kullanıcılı ve 3 kullanıcılı ürünlerde yaptığımız kampanyayı stoklarla sınırlı olarak uzatıyoruz.

Yoğun talep üzerine geçtiğimiz ay sonuna kadar uzattığmız kampanyayı stoklarla sınırlı olarak süresiz uzatmış bulunmaktayız.


Kampanya detayları için tıklayın.

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X5 Fiyat, CorelDRAW X5 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al,

3 Mart 2012 Cumartesi

CorelDRAW X6'dan ilk görüntüler - 3

CorelDRAW X6'dan haberler gelmeye devam ediyor. Resmi olarak yayınlanan ekran görüntüleri yeniliklerin habercisi durumunda. Bu ekran görüntülerinde Corel CONNECT'in yeni sürümünün yeni özelliklerini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Corel CONNECT ile bilgisayarımızdaki, CorelDRAW içerik DVD'sindeki ve istockphoto, fotolia ve flickr üzerindeki tüm görselleri ve diğer grafik malzemelerini arayıp, bulup, düzenleyip CorelDRAW'a import edebiliyoruz. Corel CONNECT'e eklenen internet desteği detayları için buraya göz atabilirsiniz. Corel CONNECT'teki "tray" özelliği sayesinde seçtiğimiz görselleri tray'e (tepsiye) kopyalayarak bir seçim portföyü oluşturup bunu da her seferinde ve CorelDRAW içinde kullanabiliyoruz.

CorelCONNECT X6 ile çoklu tepsi (tray) kullanımı özelliği gelecek. Her bir tepsinin ismini değiştirebilecek ve seçtiğimiz görselleri gruplandırabileceğiz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde kırmızı içine alınmış alanda çoklu tepsi (multiple tray) özelliğini görebilirsiniz.

İkinci bir yenilikse beni çok şaşırttı...

2 Mart 2012 Cuma

Corel DRAW Harikaları 3

CorelDRAW ile yapabileceklerinizin sınırı yok. CorelDRAW Hariakaları ve CorelDRAW Harikaları 2 yazılarımda bu muhteşem örnekleri paylaşmıştım. Bu sefer sadece bir sanatçının çalışmalarını paylaşmak istiyorum. Yazının devamında konuyla ilgili videoyu da izlemenizi tavsiye edip devam edelim...