30 Kasım 2012 Cuma

CorelDRAW'da yılbaşı tebrik kartı yapımı, tamamen vektörel.

Bir CorelDRAW Master olan Ariel Garaza Diaz'ın bir kaç çalışmasını sizinle paylaşmıştım. Şimdi Corel himayesine geçmiş bir tasarımcı olarak zaman zaman dersler yayınlamaya başladı. O derslerden biri (sanırım ilk) çam ağacı yaprakları ve süsleri yapımını adım adım anlattığı ders. Aşağıdaki resimdeki her şey tamamen CorelDRAW'da, tamamen vektörel ve hiç bir bitmap, görsel, resim kullanılmadan yapılmış.
Özellikle çam ağacı yapraklarının bu kadar kolay yapılabildiğini görünce şaşıracaksınız.

Merak edenleri şöyle alalım.

29 Kasım 2012 Perşembe

CorelDRAW GS X6 Update 2 yayınlandı.

CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 2 yani X6.2 yayınlandı. Premium üyeler için bi sonraki versiyon olan Corel DRAW X7'de olacak özellikleri de sunan CorelDRAW X6.2 bir çok hata düzeltmesiyle birlikte geldi.

103 mb'lık CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 2 dosyasını buradan indirebilirsiniz. Kurulum yapabilmeniz için sisteminizde CorelDRAW GS X6.1 yüklü olması gerekiyor.

Ayrıntılar geliyor...

27 Kasım 2012 Salı

Winzip 17, hızına yetişemiyoruz.

Her 12 ayda bir yeni bir major versiyon yayınlayan Winzip, 17. sürümüne ulaştı. Yakın zamanda yayınlanan Winzip 17 dosya paylaşımı adına çok fazlasını vaat ediyor.

Winzip 16 bir devrim başlatıyor başlıklı yazımda Winzip'in artık bir sıkıştırma programından öte, daha çok kişisel dosya paylaşımına önem veren bir yazılım olacağını belirtmiştim. Zipsend ve Courier eklentileri ile büyük boyutlu dosyalarınızı sıkıştırıp anında e-posta ile gönderebiliyor, facebook gibi sosyal medya ortamlarında paylaşabiliyordunuz. Bir kaç ay önce Winzip 16,5 çıkmış ve yazılımsal anlamda iyi bir yol katetmişti.  Hem 64 bit'e geçmiş hem de AMD'nin yeni işlemcileri ve OpenCL ile çok daha hızlı sıkıştırma yapmaya başlamıştı.

Şimdi ise Winzip 17 ile dosya paylaşımını bir adım öteye taşıyor. Öncelikle winzip popüler bulut teknolojilerini destekliyor. Gdrive, Skydrive ve Dropbox gibi bulut teknolojilerini doğrudan winzip arayüzünden denetleyebiliyor, ayrı ayrı hesaplarınıza bağlı tüm bulut sisteminizi yönetebiliyorsunuz. Benim gibi birden çok bulutteknolojisi kullanıyorsanız hepsine bir arayüzden erişmek için oldukça başarılı bir özellik.

Günümüzde 8 megapiksel ve daha fazla çözünürlük sunan mobil cihazlar nedeniyle çekilen fotoğrafların boyutları büyüdü. Winzip 17'deki Resize Image özelliğini kullanarak dosya boyunu daha da küçültmek için fotoğraflarınızın çözünürlüğünü anında düşürebiliyorsunuz.

Winzip 17 nin içine bir de PDF motoru eklenmiş. Microsoft Office belgelerinizi PDF'e dönüştürüp, sıkıştırıp gönderebiliyorsunuz.

Add a Watermark seçeneğiyle belgelerinize, fotoğraflarınıza otomatik filigran yerlştirebiliyorsunuz.

Yeni eklenen bu özellikler Winzip'in Corel'den iyi derecede faydalandığının göstergesi. Resize image ve PDF motoru algoritmaları tamaen Corel'in diğer yazılımlarından alınmış.

Son olarak Winzip'in bugüne kadar 1 milyardan fazla indirme sayısına da eriştiğini belirtmeden geçmeyeyim.

Detaylı bilgi için: Winzip 17

23 Kasım 2012 Cuma

CorelDRAW X6 Update 1 neler getirdi?

CorelDRAW X6 Update 1 yani CorelDRAW GS X6.1 özelliklerini daha piyasaya sürülmeden sizlerle paylaşmaya başlamıştım. X6.1 yeniliklerini ayrı ayrı ele almıştım. Fakat hem arşiv niteliğinde başvurulacak bir kaynak olsun hem de X6.1 le nelerin değiştiğini ve geliştiğini tek bir yazıda toplamanın iyi olacağını düşündüm ve bu yazıyı yazamaya karar verdim. Buradaki yazımın daha genişletilmişi olan bu yazımda  X6.2 yi beklediğimiz şu günlerde X6.1'i yüklememiş kullanıcılar için bir kılavuz olacaktır.

X6.1 deki tüm yenilikler, geliştirmeler ve hata düzeltmeleri:


Yeni ve Geliştirilmiş Özellikler

Bu yeni docker orijinal Align and Distribute dialog penceresinin yerini almıştır. Align and Distribute ile ilgili tüm özelliklere aynı anda tek bir panelden erişim imkanı veren docker’da özellikle hizalama ve dağıtmada nesnelerin outline kalınlığını dikkate alması ve sayfaya ortalama seçenekleri dikkat çekiyor. Ayrıca bir referans noktası belirleyip nesneleri bu noktaya göre de hizalayabiliyorsunuz.

CorelDRAW X6.2 yeni özellikler video 3

CorelDRAW X6.2 nin çıkışı yaklaştıkça hakkındaki haberler de çoğalmaya başladı. CorelDRAW tepe yöneticisi Gerard Metrailler kendi blogunda CorelDRAW X6.2 ile ilgili 3. videosunu da yayınladı.

Videodan anladığımız kadarıyla X6.2, Premium üyeler için Color Styles (renk stilleri) panelini oldukça geliştirmiş ve yeni özellikler eklemiş.

Öncelikle Color Harmony bölümündeki renk seçimleri kullanıcıyı yönlendirir niteliğe erişmiş.

16 Kasım 2012 Cuma

CorelDRAW X6.2 yeni özellikler video 2

CorelDRAW X6.2'den haberler gelmeye devam ediyor. CorelDRAW X6.2 nin ilk videosunu paylaşmıştım. CorelDRAW GS / CorelDESIGNER tepe yöneticisi Gerard Metrailler blogunda CorelDRAW X6.2 Sneak Peek #2 adında yeni bir video yayınladı. Videoda bu sefer CorelPHOTOPAINT X6.2'yi görüyoruz. Yeni Guideline Docker, Alignment Docker'ın nasıl çalıştığını göreceğiniz bu videoda ayrıca Photopaint'e de Guideline'ları merkez noktasını değiştirerek döndürme özelliği eklenmiş.
CorelDRAW GS X7'de tüm kullanıcılara sunulacak bu özellikler X6.2'de sadece Premium Üylere sunuluyor. X6.2'nin yayınlanmasına da az bir süre kaldığını belirteyim.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

13 Kasım 2012 Salı

CorelDRAW X6.1 Yenilik: Align and distribute Docker

CorelTÜRK Blog'u takip ediyorsanız CorelDRAW X6.1'in hata düzeltmeleri dışına yenilikler getirdiğini de biliyorsunuz demektir.

O yeniliklerden biri de yeni Align and distribute Docker. Bu panel sayesinde artık hizalama ve dağıtma işlemlerinizi çok daha kesin ve kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Özellikle sayfanın ortasına hizalama ve belirleyeceğiniz herhangi bir noktaya hizalama seçenekleri kullanım açısından oldukça etkili. Ayrıca text hizalaması da çok daha pratik bir şekilde kullanıma sunulmuş. Benim en beğendiğim özellik ise outline'ları da hesaba katarak hizalama yapabiliyor olmanız.

Ctrl + Shift + A tuşlayın, Align and Distribute Docker'ı kurcalamaya başlayın.

8 Kasım 2012 Perşembe

Corel DRAW X6.2 ve Corel DRAW X7

Başlıktaki X7 ibaresini görünce şaşırmış olabilirsiniz fakat CorelDRAW GS tepe yöneticisi Gerard Metrailler'in blogunda bugün X7 ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Nasıl mı?

Bir kaç gün önce CorelDRAW X6.2 ile ilgili ilk duyuruyu yapmıştım. Şimdi Gerard Metrailler kendi blogunda  CorelDRAW X6.2 nin küçük bir tanıtım videosu olan CorelDRAW X6.2 sneak peek #1 başlıklı video paylaştı. Video'da X6.2 ile gelen yeniliklerin bir kısmı anlatılıyor. Videoda Alignment Guides ve Dynamic Guides ayarlarının artık Options penceresinin haricinde gerçek zamanlı olarak kendi sahip oldukları Docker'lar üzerinden gerçekleştirilebileceği gösteriliyor.
Yani X6.2 ile hata düzeltmelerinin dışında yeni Docker'lara sahip olacağız. 

X6.2 ile Alignment Guides'ın çok geliştiğini göreceğiz. Özellikle guide çizgilerinin özelleştirilebilmesi, margin çizgileri için ayrı seçenekler sunulması ve marginlerin nesnelerin içinde olacak şekilde de düzenlenebilmesi Alignment Guides'in çok daha fazla çözüm sunup daha fazla kullanabilecek olması anlamına geliyor.

Metrailler, yazısında X6.2 nin, 2012 sonuna gelmeden yayınlanacağını belirtmiş. Bu süreye kadar bir kaç video daha yayınlanacağı da #1 olarak numaralandırılmış videodan belli oluyor.

Peki CorelDRAW X7 ile ne ilgisi var?

5 Kasım 2012 Pazartesi

Neon Tool 7 yayınlandı

Neon Tool 7... 25 $'lık bu küçük ama yaptığı iş büyük olan eklentinin 7. sürümü yayınlandı. Neon Tool 7 tabelacılar için çok şey vaad ediyor.