22 Ağustos 2013 Perşembe

CorelDRAW X6.4 ile gelen düzeltmeler.

CorelDRAW X6.4 ile gelen yeniliklerden önce düzeltmeleri paylaşmak istedim. Aşağıda CorelDRAW X6 Update 4 ile gelen tüm düzeltmeler detaylarıyla bulunuyor. X6.4 yüklemenize rağmen sorun yaşıyorsanız lütfen bu yazının yorumlar kısmına sorununuzu yazın. Ben de çözüm üretmeye çalışayım.

21 Ağustos 2013 Çarşamba

CorelDRAW Technical Suite X6 Service Pack 1 yayınlandı.


CorelDRAW Graphics Suite X6.4 güncellemesinin hemen ardından CorelDRAW Technical Suite X6 Service Pack 1 yayınlandı.

Technical Suite güncellemeleri Grahics Suite güncellemeleri gibi yenilikler içermiyor. Sadece hata düzeltmeleri getiriyor. Techincal Suite'deki CorelDRAW ve CorelDESIGNER için gelen düzeltmeler bir kısmı hariç CorelDRAW X6.4 update ile aynı. CorelDESIGNER için ayrıca ek bir kaç düzeltme daha gelmiş.

XVL Studio 3D (CAD) Corel Edition'a ise hata düzeltmelerinin dışında bir kaç yeni özellik eklenmiş.

972 mb'lık CorelDRAW Technical Suite Service Pack 1 dosyasını buradan,
946 mb'lık CorelDRAW Technical Pack Service Pack 1 dosyasını da buradan indirebilirsiniz.

20 Ağustos 2013 Salı

Adım adım CorelDRAW GS X6.4 kurulumu

Corel X6.4 güncellemesini yüklemeniz için en az X6.1'in yüklü olması gerekmektedir. Help>About CorelDRAW penceresindeki sürüm numarasını kontrol edin. Sürüm numarası en az 16.1.0.843 ise sadece X6.4 güncellemesini indirip kurabilirsiniz. Fakat sürüm numarası 16.0.0.707 ise öncelikle X6.1'i yüklemeniz gerekmektedir. X6.1 yüklemek Corel X6.1 kurulum rehberi size yardımcı olacaktır. X6.1'yüklemiş ya da yüklememiş olun, X6.2 ve X6.3 ve sonradan çıkan hotfix'lerle hiç bir işiniz olmayacağını da belirtmeliyim.

Kurulum dosyasını indirmeniz ve kurulum yapabilmeniz için bir corel.com hesabınız olmalı. Bu konuyla ilgili detayları X6.1 kurulum rehberinde bulabilirsiniz. Ya da sadece bir kaç dakikanızı alacak olan üyelik işlemine hemen başlayabilirsiniz.

Şimdi Corel DRAW Graphics Suite X6.1, X6.2 ya da X6.3'ün yüklenmiş olduğunu varsayarak devam edelim.

CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 yayınlandı

CorelDRAW Graphics Suite X6.4 ile ilgili ön bilgilendirme yapmıştım. X6.4'teki yeniliklerle ilgili videoları paylaşmıştım.

CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #1
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #2
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #3

Artık gerçeğini görebilirsiniz çünkü X6.4 güncellemesi Corel resmi web sitesinde yayınlandı. Fakat dün itibariyle CorelDRAW güncelleme sunucularında yayınlandığı için CorelDRAW'ı açtıysanız güncelleme uyarısını almış olabilirsiniz. Neyse, almayanlar için buradan duyurayım.

X6.4 ile bir çok yenilik ve hata düzeltmesi geliyor. Özelikle font listesindeki yenilikler uzun zamandır kullanıcıların bekledikleri özelliklerden sayılabilir.

X6.4 güncellemesi için düzeltmeleri ve yenilikleri ayrıca X6.4 kurulum rehberini önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Şimdilik detayları Corel resmi web sitesinden alabilirsiniz.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Winzip 17,5 yayınlandı.

Winzip 17,5 sürümü yeni özellikleriyle ve hata düzeltmeleriyle yayınlandı. Bulut tabanlı özelliklerin geliştirildiği yeni sürümün detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

15 Ağustos 2013 Perşembe

CorelDRAW'da Bitmap Link ve Embed özellikleri.

CorelDRAW'da bir katalog, dergi, gazete gibi bol görselli bir çalışma hazırlıyorsanız en büyük sıkıntınız bitmap'lere müdahale etmektir. Her ne kadar CorelDRAW bitmaplerle çalışırken hem link hem de embed özelliğini kullanmanıza izin verse de link özelliği yeterli olmadığı için ve CorelDRAW belgesinin içine bir resim aldığınızda otomatik olarak embed yapar ve tasarımcılar her zaman embed özelliğini kullanırlar. İstisnalar hariç...

14 Ağustos 2013 Çarşamba

CorelDRAW X6.4 sneak peek #3

Resmi Corel kanallarından gelen CorelDRAW GS X6.4 videoları, X6.4 güncellemesinin çok yakın zamanda yayınlanacağını gösteriyor. Bu videolarda yenilikler gösterilse de bir çok hatanın da düzelteceğini unutmayalım.

Yeni videoda Insert Character panelinin değiştiğini göreceksiniz. Insert Character artık çok daha gelişmiş ve tam OpenType destekleyen bir hal almış. Neredeyse tüm CorelDRAW kullanıcılarının çok işine yarayacak özellikler eklenmiş.

Videoyu izlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.

CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #3

Önceki videolar için aşağıdaki bağlantıları tıklayın.

CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #1
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #2

12 Ağustos 2013 Pazartesi

CorelDRAW X6.4 sneak peek #2

X6.4 güncellemesinin yayınlanmasına sayılı günler kaldı. Corel ekibi X6.4'teki yenilikleri paylaşmaya devam ediyor. İzleyeceğiniz videoda CorelDRAW X6.4'teki ikinci yenilik olan Font Playground docker'ı anlatılmış. Font Playground ile tasarım aşamasında çeşitli fontları karşılaştırabilir ve tam opentype desteği ile fontları nasıl kullanmak istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan X6.4 sneak peak #2'yi izleyebilirsiniz.

CorelDRAW X6.4 sneak peek #2

Önceki videoyu kaçıranlar için: CorelDRAW X6.4 sneak peek #1

1 Ağustos 2013 Perşembe

Ücretsiz CorelDRAW e-Seminerleri

CorelDRAW Graphics Suite için Corel tarafından e-seminerler düzenleniyor. Her ne kadar seminer dili ingilizce olsa da online ve canlı olarak katılacağınız bu seminerlerin mutlaka faydalı olacağına inanıyorum.

Seminer takvimi ise şöyle: