28 Haziran 2014 Cumartesi

CorelDRAW X7 gizli yenilikler 1 - Node Count


CorelDRAW X7'nin yeni özelliklerini yazmaya devam edeceğim fakat her biri kendi başına çok geniş kapsamlı konular olduğu için fazla zaman alacaklar. Bu nedenle soğutmamak için araya bir kaç küçük fakat kullananlar için çok özel ve aynı zamanda Corel tarafından açıklanmayan gizli yenilikleri ekleyeceğim.

Önceki sürümler için de bir çok gizli yenilik paylaşmıştım. Yazının sonunda önceki sürüm için yayınladığım gizli yeniliklerin tam listesini bulabilirsiniz. Bu gizli yenilikler aslında biraz da meslek sırrı gibi tabir edebileceğim çok özel ve gizli oldukları için de çok az kişi tarafından biliniyor. Neyse ki CorelTÜRK Blog var, ve tüm bu gizli yeniliklerini tüm takipçilerimiz öğrenebiliyor.

Tevazulu duruşumuzu geri toplayarak X7 için ilk gizli yeniliğimizden bahsedeyim.

18 Haziran 2014 Çarşamba

CorelDRAW GS X7 Update 1 ile çözülen sorunlar.


CorelDRAW Graphics Suite X7'nin ilk güncellemesi olan Update 1 ile aslında küçük büyük, fark ettiğiniz ya da etmediğiniz yüzlerce hata düzeltildi. Fakat Corel firması bunların sadece önemli olanlarını belirtmiş. Bu yazıda Corel tarafından belirtilen bu düzeltmeleri paylaşacak olsam da benim için ve Color Style'ları çok sık kullananlar için çok daha güzel bir haberim var. Color Style sorunları neredeyse tamamen çözülmüş. Neredeyse diyorum çünkü küçük de olsa bazı dosyalarda yine de sıkıntı yaşanabiliyor fakat artık Color Styles özelliğini Spot renklerle gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.

CorelDRAW uygulaması tabii ki bu güncellemeyle çok daha kararlı bir hale geldi ve bundan sonra her 3 ayda bir yayınlanacak olan güncellemelerle çok çok daha kararlı olacak. X7.1'i yükledikten sonra da sorunlarla karşılaşıyorsanız lütfen bu yazının yorum bölümüne yazın.

X7.1 ile ilgil idetaylı bilgiyi bu yazımda bulabilirsiniz. Şimdi gelelim düzeltmelere...

17 Haziran 2014 Salı

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 1 sürpizlerle geldi.

Geçtiğimiz günlerde X7 update 1 güncellemesinin yayınlanacağını buradan duyurmuştum. Biraz daha erken beklesem de bugün X7'nin ilk güncellemesi yayınlandı.

CDGS X7 Update 1 güncellemesi diğer CorelDRAW X6 güncellemelerinde (X6.1, X6.2, X6.3, X6.4) olduğu gibi yine düzeltmeler ve yanında yeniliklerle geldi. Fakat X6 güncellemelerinden biraz daha farklı oldu. Bu durumun bir kaç boyutu var. Birincisi yenilik sayısı oldukça az, sadece 3 tane. İkincisi, bu yenilikleri önceki sürüm güncellemelerindeki gibi sadece Premium üyeler değil Standart üyeler de kullanabilecek. Yani her CorelDRAW X7 kullanıcısı bu yeniliklerden faydalanabilecek. Üçüncüsü ve başlığa konu olan "sürpriz" ise bu yeniliklerden birinin geliştirici tarafında devrim niteliği taşıması. Evet Corel artık CorelDRAW GS X7 için yeni çizim araçlarını oluşturabilmeniz için gerekli altyapıyı sağlıyor bu da demek oluyor ki bundan sonra çok gelişmiş ve daha verimli eklentiler ile CorelDRAW'ı kullanabileceğiz. Bu konuyu önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde inceleyeceğim şimdi X7 Update 1'deki yeniliklere kısaca göz atalım. Bu özelliklere önceki haberimde yer vermiş olsam da detaylı incelemek makbul olacak. X7.1 ile gelen düzeltmeleri de ayrı bir yazımda inceleyeceğim.

9 Haziran 2014 Pazartesi

Osmanlı Tuğraları Kaynaklar sayfamızda...

CorelDRAW için vektörel nesneler, clipart, logo, piktogram, renk paletleri gibi bir çok ücretsiz malzemeye erişebileceğiniz KAYNAKLAR sayfamıza Osmanlı Tuğraları eklendi.