4 Eylül 2008 Perşembe

Sağ tuşu etkili kullanma yolları.

CorelDRAW'da Nesneleri sağ tuşla taşıyarak Powerclip, fit text to path, copy fill, copy outline gibi (tam listesi burada) komutları pratik bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bunları yapmak için sağ tuşla sürüklediğiniz nesneyi herhangi bir nesne üzerine bıraktığınızda açılan menüden komutlara tıklamanız gerekir. Dolgu (fill) ve Çizgi (outline) özelliklerini kopyalamak için ise yine sağ tuşla fakat daha da pratik bir yol var. Yeni farkettim ve çok da sevdim :)

Öncelikle iki nesne çizin. Birine dolgu verin (herhangi bir dolgu olabilir) diğerini ise boş bırakın. Dolgu verdiğiniz nesneye önce shift tuşuna basılı tutarak sağ tuşla diğer nesnenin üzerine taşıyın ve bırakın. Taşıdığınız nesnenin dolgusu üzerine gelinen nesneye kopyalanacaktır. Aynı şekilde outline'ı kopyalamak isterseniz bu sefer önce alt tuşuna basılı tutun ve nesneyi diğer nesnenin üstüne sağ tuşla taşıyın ve bırakın. Bu Corel İpucu ile çalışmalarınıza hız katacaksınız.

9 yorum:

  1. bende başka bişey söyleyeyim sift ve alt tuşuna birlikte basıp bu işlemi yaparsanız aynı anda dış ve için rengi değişir.

    YanıtlaSil
  2. Derya teşekkürler bu güzel bilgi için.

    YanıtlaSil
  3. bi tanede ben söleyim sag tus ile ilgili o zman :) , power clip ile gomecegimiz ogeyi sağ tus ile shape in içine sürükleyip bıraktıgımızda "Powerclip İnsede" seçenegini seçersek, powerclip olayını daha kolay yoldan gerçekleştirebiliriz..

    YanıtlaSil
  4. onrozcn, bilgi için teşekkürler fakat sağ tuş kullnımıyla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım zaten. http://corelturk.blogspot.com/2008/04/nesneleri-bir-de-sa-tula-tayn.html ;)

    YanıtlaSil
  5. Öğrenmenin yaşı yoktur :) Bir tiyoda benden size gelsin o zaman.
    Aynı işlemi ALT tuşuna basarak yaptığınızda Outline yani kenar çizgisi özelliklerini kopyalamış olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mad Gemini, yorumların ve paylaşmanın önemini göstermiş oldunuz. Bu güzel ipucu için teşekkürler.

      Sil
    2. Sizin bu kocaman çalışmanıza karşılık minicik bir katkı sağlamak büyük şereftir :) Sevgilerle...

      Sil
  6. corel 21 renklere sağ tık yapınca direk kenar vermek yerine soru soruyo bunu nasıl kapatırız

    YanıtlaSil