3 Nisan 2009 Cuma

CorelTÜRK Çoklu Ölçülendirme 2.0

CorelTÜRK Çoklu Ölçülendirme Makrosu yenilendi. CorelTURK Blog müdavimleri için makrolarımı yenilemeye ve yeni makrolar yazmaya devam ediyorum. Ayrıca özel makro isteklerinizi cakir.kursad@gmail.com adresimden bana ulaştırabilirsiniz.

Sürüm Notları
1. Orantılı ölçülendirme özelliği eklendi (Yüksekliği Koru, Genişliği Koru)
2. Arayüzde küçük değişiklikler yapıldı

Kullanım
Ölçüleri eşitlenecek nesnelerin tamamını seçtikten sonra Genişlik ve Yüksekli değerlerini girerek Ölçülendir butonuna tıklayın.
Orantılı ölçülendirme işleminde genişlik için değer verip "yüksekliği koru" butonuna, yükseklik için değer verip "genişliği koru" butonuna tıklayın.
Seçilen nesnelerin her birinin ölçüleri girilen ölçülere getirilir. Nesneler için referans noktası seçerek sabit kalmasını istediğiniz noktayı belirleyebilirsiniz.

Yeni eklenen orantılı küçültme özelliğinde yükseklik değeri verip genişliği koru butonuna tıkladığınızda aşağıdaki gibi nesnelerin yükseklik ölçüsü girilen ölçüye getirilir. Genişlik ölçüleri ise yükseklik ölçüsü orantısına getirilir.
Aynı şekilde genişlik değeri verip, yüksekliği koru butonuna tıkladığınızda genişlik değeri girilen değer olur ve yükseklik değeri de girilen genişlik değeri orantısında ölçülendirilir.Ücretsiz olan CT Çoklu Ölçülendirme 2.0 makrosunu buradan indirip kullanabilirsiniz. CorelTURK Blog makroları ücretsizdir ve herhangi bir kısıtlama içermez. Sürüm 1.2 ve detaylı açıklama için buraya bakın.

Yazarın notu: Makronun yeni sürümü yayınlanmıştır. CT_MultiResize 3.5

13 yorum:

  1. Bu macro benim için hayat kurtardı diyebilirim. Devamlı olarak kullanmam gerekebilecek bir işlemdi. Çare arıyordum. İlacı buldum. Emeğin için sonsuz teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Murat, işine yaradığına sevindim. Hangi alanlarda ya da hangi amaç için kullanıyorsun makroyu?

    YanıtlaSil
  3. Coreldeki büyük bir eksikliği gideren önemli bir makro..
    Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. kürşad hocam x5'te çalışıyor makronuz fakat benim sözünü edeceğim işlem şu :yine aynı şekilde şekiller olacak bunları kapsayan bir dikdörtgen daha olsun veya çalışma sayfamızın kendisi olsun ve bu şekiller yan yana olsunlar bunlar arasındaki ilişki ise şu şekilde olsun her dikdörtgen arası uzaklık aynı olsun aynı zamanda en dıştaki dikdörtgenlerin çalışma sayfasının yatay kenarlarına uzaklığı da eşit olsun ;aynı şey dikey içinde olabilir,bunun makrosu yapılırsa bence çok işe yarar sizin yaptığınız makro sanırım bunu sağlamıyor,ilginize sunarım

    YanıtlaSil
  5. yüzdeli olarak büyültme ve küçültme yaptırabilinirse çok makbul olur

    YanıtlaSil
  6. sayın Kürşad Çakır bey değerli çalışmalarınıza hayranım ve sizi kutluyorum.Ben 3 yıldır grafikerlik yapıyorum.Sitenizi tesadüfen buldum günlerdir sitelerde araştırmalar yapıyorum ve hiç kimse benim sorunumla ilgili bir çözüm üretemedi sizin yardımınıza çok ihtiyacım var lütfen bana Corelde yapılan profesyonel bir logo veya grafiğin matematik verisi nasıl hazrlanır( basım ve matbaa vs de sorunsuz kullanımı için ölçeklendirme amacyla)Bu işlemi sizin makrolarınızla yapabilirmiyim yapabilirsem hangisini x5 için tavsiye edersiniz.Lütfen cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. Matematiksel veriler kısmını biraz açabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. çok yararlı bi makrooo çok işime yaradı elinize sağlık süpersiniz. teşekkülrr :)

    YanıtlaSil
  9. Link neden yok..
    Buradan indirebilirsiniz yazan yerde link yok..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba;
    Ben bu macroyu (2,0) sürümünü,
    Taş tasarımın da kullanıyordum..
    Format atınca silindi..
    Şimdi tekrar kurmak istiyorum ama sitede 2,0 sürümünün linkini bulamadım..
    2,0 sürümü benim için en uygun olanı..
    Tekstil ve Taş dizayn firmaları için çok işe yarayan bir macro..
    lütfen yardımcı olun kurşat bey..

    iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makronun yeni sürümünün yayınlanmış olduğu, yazının en altında belirtilmiştir. Yeni sürüm yayınlandığı için eski sürümleri yayından kaldırıyoruz.

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Makronun yeni sürümü yayınlandı. Bağlantısı yazının sonundadır.

      Sil