4 Mayıs 2009 Pazartesi

Corel Draw X4 Kitap

Bir bilgisayar programını sıfırdan öğrenecekseniz ve daha önce muadil bir program kullanmadıysanız kitap ile başlamak doğru olacaktır. Programları anlatan eğitim kitapları her detaya girer, ince noktaları gösterir, örneklerle ve açıklamalarla programın kullanımını öğretmede yol gösterir.

CorelDRAW için daha önce birkaç kitap incelemesi yaptığım zaman Türkçe Corel DRAW X4 kitapları piyasaya çıkmamıştı. Şimdi ise 2 tane var. Bunlardan biri daha önce CorelDRAW Uygulamaları ve CorelDRAW X3 kitaplarının yazarı Osman Gürkan'ın diğeri de CorelDRAW 12 ve X3 için de kitapları olan tecrübeli bir yazar Hatice Cesur'un. Detaylar ise şöyle:

Corel DRAW X4 (Nirvana Yayınları)
Osman Gürkan

Bu kitapta CorelDRAW'ın büyülü gücünü bulacaksınız. Tasarım dünyasının vazgeçilmez araçlarından biri olan CorelDRAW ile vektör çizimler, sayfa mizanpajı, bitmap grafiklerin kullanılmasını öğreneceksiniz.

Bu kitap sizi grafiker yapmaz. Sizde grafiker olma yeteneği varsa bu yeteneğinizi Corel DRAW ile bütünleştirmenizi sağlar. Bu kitapta CorelDRAW X4 programının kullanılmasını ve bazı tasarım inceliklerini öğreneceksiniz. Sizin tasarım yeteneğiniz yoksa bu kitap size sadece CorelDRAW X4'ü kullanmayı öğretir. Tasarım yapabilmek için tasarım yeteneği olan ikinci bir kişiye ihtiyacınız olacaktır.

Kitap belirli bir sistematik içinde yazılmıştır. Dolayısıyla acemi kullanıcıların kitabı sırayla takip etmeleri faydalı olacaktır. CorelDRAW hakkında bir miktar bilgisi olanlar bölümleri bir birinden bağımsız olarak ihtiyaçlarına göre kullanabilirler.

Kitapta Yer Alan Konular
Temel Bilgiler, Temel Kavramlar, Çizim Araçlarını Kullanmak, Çizimleri Biçimlendirmek, Çizimleri Düzenlemek, Birden Çok Nesne ile Çalışmak, Nesne Yöneticisi ve Katmanlar ile Çalışmak, Efektler ile Çalışmak, Bitmap Grafiklerle Çalışmak, Metinler ile Çalışmak, Tablolar ile Çalışmak, Yazdırma İşlemleri, Dokümanı İhraç Etmek

Sayfa Sayısı: 403
Ebat: 14 x 20 cm
Fiyat: 15 TL (KDV Dahil) Idefix

Corel DRAW X4 (Pusula Yayınları)
Hatice Cesur
CorelDraw tasarım ve görüntü işleme programları arasında en popüler yazılımlardan biri. Uzmanının kaleminden CorelDraw kullanmayı öğrenmek ya da bu programla ilgili becerilerini geliştirmek isteyenler, bu kitapla amaçlarına ulaşacaklar.
Hatice Cesur'un kaleme aldığı kitapta CorelDraw'ın temel özellikleri, arayüzü, çizim araçları, bilgisayarla çizim yapma yöntemleri gibi ana konuların yanısıra katmanlarla çalışmak, renk kalibrasyonu ve yazdırma ayarları gibi daha ileri konular da yer alıyor
Sayfa Sayısı: 280
Ebat: 13 x 20 cm
Fiyat: 12,25 TL (KDV Dahil) Idefix

İki kitabın yazarı da CorelDRAW konusunda çok tecrübeliler. İki kitabın da fiyatı uygun fakat sayfa sayıları arasındaki fark oldukça fazla. Biri 280, diğeri 403 sayfa. Bu CorelDRAW X4 kitaplarından birini satın almadan önce mutlaka ikisini de inceleyin, içeriğine bakın ve öyle karar verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder