31 Ekim 2011 Pazartesi

WinZip 16 yeni bir devrim başlatıyor...

Corel firması Winzip'i satın aldıktan sonra geliştirmeye devam ediyor. Önce Winzip 11 sonra Winizp 12 daha sonraları da Winzip 15 derken şimdi de dünyanın bir numaralı sıkıştırma yazılımı olan Winzip'in 16 sürümünü yayınladı.

Winzip sıkıştırma metotlarını oldukça geliştirdi, özellikle JPEG görsellerin sıkıştırılmasında oldukça başarı gösteren yeni algoritmalar ile, sıkıştırılmış resimlerin dosyadan çıkarılmadan önizlemesini de sağlamıştı. Winzip 15 ile hem Windows hem de MacOS işletim sistemlerinde boy gösterdi. Şimdi de yeni sürümüyle dosya sıkıştırmanın yanısıra dosya paylaşımına da yeni bir soluk getiriyor.

Winzip 16 daki yenilikleri birlikte inceleyelim...
Öncelikle yeni sürümde bir kaç tıklamayla bir çok sıkıştırma algoritması ve dosya türünde sıkıştırılmış dosya yaratabiliyor ve bu dosyaları yine tek tıklamayla dışarı çıkartabiliyorsunuz. Bunun dışında dosyalarınızı şifreleyebilirsiniz ve bu sayede koruyabilirsiniz. Aynı zamanda dosyalarınızı doğrudan e-posta olarak gönderebiliyorsunuz. Bütün bu yeniliklerin dışında asıl önemli olan iki yenilik dosya paylaşımı üzerine yapılmış.

ZipSend özelliği aslında yeni bir dosya paylaşım servisi. ZipSend'e ücretsiz üye olarak 2 GB büyüklüğündeki dosyalarınızı sıkıştırıp WinZip üzerinden paylaşabilirsiniz. Bu özelliği kendi e-postanızdan, Outlook ile ya da Gmail, Yahoo veya Hotmail ile kolayca kullanabiliyorsunuz. Rapidshare alternatifi olan bu özellik Corel imzasını taşıması bakımından büyük CorelDRAW dosyalarınızı da paylaşabileceğiniz anlamına geliyor. Güvenliği de elden bırakmadan dosyalarınızı paylaşmak istiyorsanız ZipSend web sitesini ziyaret edip kullanabilirsiniz.
İkinci yenilik ise ZipShare. ZipShare aslında bir Facebook uygulaması ve 20 mb büyüklüğündeki dosyalarınızı doğrudan facebook hesabınız üzerinden paylaşmanızı sağlıyor. ZipShare için buraya bakabilirsiniz.

Bunların dışında bir de sisteminizde ücretsiz registry sorunlarını tarama yazılımı olan WinZip Registry Optimizer da ücretsiz olarak sunuluyor. Detaylı bilgi için Winzip internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık.

    Eskiden winzip'çiydim (zip sıkıştırmasını sever, bunun içinde Sadece WinZip kullanırdım.) eski dos ortamında pkzip pkunzip vs ile uğraşan var mı aranızda? :)

    Neyse?
    Uzun zamandır WinRar kullanıyorum. Gerek algoritması gerekse güvenliği daha sağlam. (BruteForce Attach ile zip daha kolay kırılıyor. Rar çooook daha zor kırılır.)

    Ama her zaman WinZip de elimin altındadır. Bu sürüme de bakacağım tabi. Ama Kürşad bey söylemese herhalde şu 2gb lık ücretsiz alandan haberdar olamayacaktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pkzip, pkunzip dışında Dos'ta benim favorim ARJ idi. O zamanlar bir dosyayı diskete sığdırmak için takla atardık. Neyse ki 1,44 mb bölebilen bir sürümü çıkmıştı da daha az uğraşır olmuştuk.

      Sil
  2. güzel özellikler ama fiyatı çok yüksek 29$!

    YanıtlaSil