12 Nisan 2012 Perşembe

Corel GS X6 Yenilik: Insert Placeholder Text Kullanımı

Merhaba Arkadaşlar yeni yayınlanan Corel Draw GS X6'nın merak edilen özelliklerinden biri olan insert placeholder text komutunun kullanımından bahsedeceğim. Bu özellikle dergi yada reklam taslakları hazırlarken, yazı alanlarını ne ile dolduracağınızı düşünmek zorunda kalmayacaksınız yani  lorem ıpsum...'la devam eden yazıları açtığınız text alanı kadar otomatik olarak doldurabileceksiniz. Lorem Ipsum , masaüstü yayıncılık ve basın yayın sektöründe kullanılan taklit yazı bloğu olarak tanımlanır. Lipsum, oluşturulacak şablon ve taslaklarda içerik yerine geçerek yazı bloğunu doldurmak için kullanılır.
Bunun için ilk yapmanız gereken tasarımızda text alanlarının yerini belirlemek olacak.

Belirlediğiniz text alanlarının ardından alan seçili iken text menüsünden paragraph text frame'nin üzerine gelip oradan da INSERT PLACEHOLDER TEXT'e tıklamanız yeterli olacaktır bir iki sn sonra alanınızın lorem ipsumla başyalan bir metin ile dolduğunu göreceksiniz.
Aynı işlemleri daire üçgen yada geometrik farklı sembollerle yapmak istiyorsanız yine örnek resimlerdeki gibi 
geometrik şekliniz seçili durumdayken sağ tuş tıklayarak frame type oradan da Create empty text frameyi tıklayarak geometrik  şeklinizin içine text alanı eklemiş olursunuz. Sonrasında yine lorem ıpsum...'lu yazı metniyle doldurmak için  ilk aşamadaki gibi  text menüsünden paragraph text frame'nin üzerine gelip oradan da INSERT PLACEHOLDER TEXT'e tıklamanız yeterli olacaktır.
 Bu işlemle tipografik çalışmak isteyen arkadaşlar istedikleri özellik ve şekillerde rahatlıkla çalışabilir.

İyi Çalışmalar dilerim. Herkese kolay gelsin

2 yorum:

  1. Nazmiye, ellerine sağlık, yine doyurucu bir yazı olmuş... Küçük bir özellik fakat tasarımı hızlandırma anlamında çok işe yarıyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil