9 Mayıs 2012 Çarşamba

Corel Discovery Center

Corel Corp, AfterShot Pro adında yeni bir yazılımı piyasaya sürdü, ardından Roxio'yu satın aldığını duyduk, sonra dünyanın ilk HTML5 Video özelliklerini destekleyen Video Studio Pro X5'i duyurdu ve tabii ki CorelDRAW Graphic Suite X6'yı piyasaya sürdü ve Türkiye'de de bir lansman gerçekleştirdi. Son olarak (henüz haberini yapmadık) ilgi çekici yeni özellikleriyle Corel Wordperfect Office X6 duyuruldu.

Corel Corp tüm bu yeniliklerle birlikte 2012'ye hızlı bir giriş yapmış oldu. Bunlarla birlikte CDGS için bir Master programı çıkardı ve CorelDRAW uzmanlarının çalışmalarını ve uzmanlarla yapılan röportajları resmi internet sitesine taşıdı. Sürekli gelişen ve iyileşen resmi web sitesinde şimdi de Discovery Center adında yeni bir oluşum başlattı.

Discovery Center aslında Corel ürünleriyle ilgili bir eğitim sitesi ya da sayfası... Her şeyin derlitoplu ve bir sayfada toplandığı Discovery Center henüz beta aşamasında olmasına rağmen (ve maalese CDGS ile ilgili henüz bir içerik bulunmuyor) oldukça doyurucu görünüyor. Şimdilik Video ve Fotoğraf işlerinde kullanılan yazılımlarla yapabileceğiniz teknik detaylı ipuçları, dersler ve videolar barındırıyor. Güzel bir özelliği de dersleri bilgisayarınıza indirebiliyor olmanız.

Corel'in bu işi yapmakta geç bile kaldığını düşünüyorum. Fakat bu da bir gelişmedir, umarım tüm yazılımlarını birbirine daha uyumlu hale getirip kullanıcıları bir arada tutmayı başarabilirler. 

Discovery Center'ı keşfetmek istiyorsanız buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder