23 Ocak 2013 Çarşamba

CorelDRAW Ders: Kar,yağmur ve sis etkisi oluşturma.

CorelDRAW Vektör temelli bir yazılım olmasına karşın bitmap (raster) özellikleri de yabana atılır cinsten değildir. Özellikle Bitmap'ler için bir çok efekt mevcuttur ve hemen hemen tüm Photoshop Pluginlerini çalıştırabilir.

Bu dersimizde CorelDRAW'da (aynı zamanda CorelPhotoPaint'te de) fotoğraflara kar, yağmur ve sis etkisi vermeyi öğreneceğiz.

Önce herhangi bir fotoğrafı CorelDRAW'a import edin. (Herhangi bir klasörde ya da masaüstünüzde duran herhangi bir jpeg dosyayı tutup CorelDRAW penceresinin içine atabilirsiniz.)

Sonra import ettiğiniz fotoğrafı  (Bitmap nesneyi) seçin. Daha sonra da Bitmaps menüsünden Creative altmenüsünü açın ve buradaki Weather'i seçin.

Karşınıza ayarlar yapabileceğiniz bir efekt penceresi çıkacak.
Yukarıda gördüğünüz pencerden sol tarafta Snow, Rain ve Fog adlı üç seçenek göreceksiniz. Bunlardan herhangi birini seçerseniz fotoğrafınıza o efekti vermiş olacaksınız. Snow'u seçerseniz kar, Rain'i seçerseniz yağmur, fog'u seçerseniz sis efekti uygulanır.

Seçiminizi yaptıktan sonra sol alttaki Preview düğmesine tıklayarak gerçek zamanlı olarak fotoğrafınızdaki etkiyi görebilirsiniz.

Sağ taraftaki ayarlardan da vereceğiniz etkinin derecesini (sıklığını, büyüklüğünü) ayarlayabilirsiniz. Her defasında Preview düğmesine basmak istemiyorsanız, preview düğmesinin sağ tarafındaki kilit simgesine tıklayarak önizleme kilidini açabilirsiniz. Böylece siz her değişiklik yaptığınızda sonuçlar otomatik olarak fotoğrafın üzerinde görülür. Aşağıdaki gibi sonuçlar almanız mümkün. Tabi siz daha farklı ayarlarla daha farklı etkiler de verebilirsiniz.

O zaman durmayın, havayı değiştirmeye başlayın ;)

2 yorum: