18 Mart 2013 Pazartesi

CorelDRAW Technical Suite X6 yayınlandı.

Evet, yanlış okumadınız, Corel bir değişikliğe daha gitti ve CorelDESIGNER'ı dahil ettiği fakat adı yine CorelDRAW olan bir paketi kullanıcılarına sundu.

CorelDESIGNER'a çok fazla değinmesem de teknik çizim için oldukça güçlü araçlar içeren ve temeli CorelDRAW'a dayanan, CorelDRAW kullanıcılarının kolaylıkla kullanabileceği bir yazılım. CorelDESIGNER o kadar gelişti ki 3D çizimlerle çalışmak özellikle son sürümde çok farklı bir hal aldı.



Pakete geri dönelim... Corel'in böyle bir paket çıkarması artık DESIGNER ile CorelDRAW'ı birbirinden ayırmayacak olması anlamına geliyor. Zaten paketin adı da CorelDRAW Technical Suite olarak değişmiş. Yani paketin adında CorelDESIGNER'i göremiyoruz. CorelDRAW Technical Suite X6 (CDTS X6) paketinde CorelDESIGNER ve 3D yazılımlarının dışında (bunlara sonra değineceğim), CorelDRAW Graphics Suite X6 paketindeki tüm yazılımlar bulunuyor. Paketin ABD ve Kanada satış fiyatı 999$ olmasına karşın CorelDRAW Graphics Syite sahipleri için daha düşük fiyatlı bir geçiş paketi de sunulacak. Fiyatı henüz belli olmayan paketin adı ise CorelDRAW Technical Pack for Graphics Suite. Technical Pack içinde CorelDESIGNER haricinde XVL Studio 3D Corel Edition ve XVL Player yazılımları yer alıyor.

CDTS X6 paketinde şu yazılımlar bulunuyor: CorelDRAW, CorelDESIGNER, CorelPHOTO-PAINT, CorelCONNECT, XVL Studio 3d Corel Edition ve diğer tüm CDGS X6 yazılımları.

CorelDESIGNER X6 tamamen CorelDRAW X6.2 ve yakında çıkacak olan X6.3'ün tüm yeni özelliklerinin yanısıra CorelDRAW'da olmayan farklı yenilikleri de içeriyor. Önümüzdeki günlerde CorelDESIGNER'ın tüm yeniliklerini tek tek kaleme alacağım fakat o zamana kadar sabırsızlanan okuyucularım Corel'in resmi CDTS X6 sitesinden tüm özelliklerini öğrenebilirler. Ayrıca CDTS ve CDGS X6 karşılaştırma tablosundan da paket farklılıklarının detaylarını inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder