16 Mayıs 2019 Perşembe

CorelDRAW Graphics Suite 2019 macOS kurulum rehberi



Hemen hemen her CorelDRAW sürümü için kurulum rehberlerini yazılı olarak yayınlamaya devam ediyorum. Bu yazımda macOS kullanıcıları için CorelDRAW 2019 kurulumunu adım adım anlatacağım. Hem uzman macOS kullanıcıları hem de yeni macOS kullanıcıları için detaylı bir rehber olacak.

CorelDRAW 2019 Windows sürümü için de kurulum rehberi yayınlayacağım fakat macOS kullananlara öncelik vererek hoş geldin demek istiyorum ;)

Hadi başlayalım...

CorelDRAW GS 2019 macOS yükleme dosyasını buradan indirin.

İndirdiğiniz kurulum dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. macOS yazılım çalıştırma güvenliği ile ilgili penceredek "Aç" düğmesine tıklayın.

Kurulum dosyasını çalıştırdığınızda kurulum dosyalarını indirmeye başlayacak.

CorelDRAW GS 2019 macOS kurulum dosyaları indikten sonra yine macOS uygulama çalıştırma güvenliği ile ilgili bir mesaj alacaksınız. Bu pencerede "Sürdür" düğmesine tıklayın.

Kurulum penceresinde genel uyarıları içeren Giriş bölümüne geçilecek. Bu pencerede de "Sürdür" düğmesine tıklayarak devam edin.

Lisans bölümünde EULA yani son kullanıcı lisans sözleşmesini okuyabilirsiniz. Sözleşmeyi farklı dillerde de okuyabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki "Türkçe" yazılı listeye tıklayıp dilediğiniz dili seçmeniz yeterli. Bu aşamada lisansı yazdırabilir, kaydedebilir ya da sözleşmeyi kabul etmeyerek geri dönebilirsiniz. Kuruluma devam etmek için "Sürdür" düğmesine tıklayın.

Lisans sözleşmesini kabul edip etmeyeceğinizi soran bir uyarı penceresi açılacak. "Kabul Ediyorum" düğmesine tıklayarak devam edin.

Seri Numarası aşamasında seri numaranız yok ve CorelDRAW Graphics Suite 2019'u denemek istiyorsanız "Seri numaram yok ve ürünü denemek istiyorum" seçeneğini işaretleyin. Seri numaranız var ise lisans sağlayıcınız tarafından size iletilen seri numarasını girin ve "Sürdür" düğmesine tıklayın.


Yükleme Türü bölümünde ise sadece bilgilendirme yapıldığını göreceksiniz. Windows kullanıcıları seçenekli yükleme yapabilirken macOS'ta seçenekli yükleme yapılamıyor, en azından şimdilik. "Yükle" düğmesine tıklayarak devam edin.

Artık Corel DRAW Graphics Suite 2019 programlarınızın macOS sisteminize yüklenmeye başlayacağı aşamaya geldik. Burada yine bir güvenlik önlemi olarak sistem oturumu için kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Şifrenizi girdikten sonra "Yazılımı Yükle" düğmesine tıklayarak devam edin.

Yükleme bölümünde dosyaların sisteminize yüklendiği / yazıldığını göreceksiniz. Dosyaların yazılma işlemi bitince "Sürdür" düğmesine tıklayarak devam edin.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Özet bölümünde yüklemenin başarılı olduğunu belirten bir mesaj yazacak. "Kapat" düğmesine basarak yüklemeyi tamamlayın.

Son olarak CorelDRAW Graphics Suite 2019 yükleyicisinin indirdiği kurulum dosyalarının bilgisayarınızda klamsını isteyip istemediğini soran bir uyarı alacaksınız. Burada karar sizin. Ben çöpe atmayı tercih ediyorum ve kurulumu bitiriyorum.

CorelDRAW Graphics Suite 2019 içindeki programlar nerede? macOS kullanıcılarının bildiği gibi doğrudan "Uygulamalar" klasörünün içine yüklenmiş durumda. Finder'ı açıp sol tarafta Uygulamalar'ı tıklayın.


Uygulamalar klasöründe CorelDRAW Graphics Suite 2019 klasörünü göreceksiniz. Bu klasörü açarsanız CorelDRAW 2019, CorelPHOTO-PAINT 2019 ve Corel Font Manager 2019 programlarını göreceksiniz.

Burada Windows kullanıcıları Corel Capture, Corel Barcode Wizard, Corel Connect uygulamalarının olmadığını fark edecekler. Hemen söyleyeyim, CorelConnect artık Windows'ta da yok. Yani CorelDRAW Graphics Suite 2019 paketinden çıkarıldı ve CorelDRAW uygulamasının içine entegre edildi. Bir zamanlar CorelTRACE'nin de ayrı uygulama olup sonradan CorelDRAW içine entegre edilmesi gibi. Peki diğer programlar nerede? Belki CorelCapture'yi hiç kullanmayacaksınız ama Barcode Wizard'ın olmaması pek iyi olmamış değil mi? Evet maalesef CorelDRAW'ın ilk macOS sürümünde Barcode Wizard bulunmuyor. Sonraki sürümlerde gelmesini bekliyor, ümit ediyorum. macOS'ta barkod ihtiyacı olanlar Barcode Studio'yu kullanabilirler.

Her şey aydınlandıysa şimdi CorelDRAW'ı çalıştıralım. CorelDRAW 2019 uygulamasını başlattığınızda bir oturum açma penceresi karşınıza çıkacak. Eğer bir Corel hesabınız yoksa bu pencereden sadece e-posta, şifre ve bulunduğunuz ülke bilgilerini girerek hemen bir Corel hesabı oluşturabilirsiniz.

Zaten bir Corel hesabınız varsa bu penceredeki "Zaten bir hesabım var" seçeneğini işaretleyin. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazım "Devam et" düğmesine tıklayın.

Bu aşamanın doğru tamamlanabilmesi için internet bağlantınızın olması gerekmektedir. Oturum açılıp ürün kimliğiniz doğrulandığında aşağıdaki pencereyi göreceksiniz.


Tamamla düğmesine tıklayarak programı başlatın.

Yazması ve anlatması belki uzun görünüyor fakat gözünüzü korkutmasın kurulum işlemi toplamda bir kaç dakika içinde tamamlanıyor. CorelDRAW'ın Windows sürümünden çok daha hızlı bir süre bu.

CorelDRAW 2019 uygulaması başlayınca aşağıdaki karşılama ekranını göreceksiniz.

Bu ekranda yeni belge oluşturabilir, örnek belgeleri açabilir, CorelDRAW özelliklerine göz atabilir, CorelDRAW eğitici malzemelerine ulaşabilir, CorelDRAW ile yapılmış tasarımlara göz atabilir, "Daha fazla al" ile ücretsiz clipart, font, dolgu, stok görsel ve çeşitli grafik malzemelerini indirebilirsiniz.

CorelDRAW Graphics suite macOS yüklemesini tamamladık. Aklınızdaki soruları ve yaşadığınız soruınları hiç çekinmeden yorumlarda paylaşın. Güle güle kullanın. Esen kalın.

2 yorum:

  1. CorelDraw 2019 uygulamasını indirdim fakat Macos'uma kurarken yükleyicinin hasar gördüğüne dair bir mesaj alıyorum. Kurulumu tamamlayamıyorum. Bu hasar görmenin sebebi nedir ev nasıl düzeltip programı kurabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size gönderilen kurulum dosyasında sorun varsa destek.eti.com.tr adresinden ücretsiz destek alabilirsiniz.

      Sil