15 Kasım 2008 Cumartesi

CorelTURK Çoklu Ölçülendirme 1.2

Freehand kullanıcıları bilir... Birden çok nesneyi ölçülendirme yapıldığında her bir nesne ayrı ayrı olarak verilen ölçülere getirilir. Diyelim ki 100 adet 5 x 5 cm ebadında karenin her birini 3 x 3 cm yapmak istiyoruz. Freehand’de tüm nesneleri seçip Object panelinden w (genişlik) ve h (yükseklik) değerleini 3 yaparsak her kare 3 x 3 cm e küçülür. Tüm seçimi herhangi bir ölçüye getirmek istersek de nesneleri gruplamak gerekir ki bu da enteresan bir durum.

CorelDRAW’a dönelim… Bu freehand özelliği CorelDRAW’da doğal olarak yok. CorelTURK.Blog müdavimlerinden heavy konuyla ilgili Online Destek bölümünden istekte bulununca küçük bir makro yazdım. Makronun kullanımı ve mantığı çok basit. İşte yeni makromuz.


CorelTURK Çoklu Ölçülendirme 1.2Makroyu kurmak için CorelTURK_CokluOlcu1.2.gms dosyasını GMS klasörüne kopyalıyorsunuz. Yine her zamanki gibi VBA’dan makroyu çalıştırıyorsunuz. Ölçülerini eşitlemek istediğiniz nesnelerin tamamını seçip Genişilik ve Yükseklik değerlerini girip Ölçülendir butonuna tıklamanız işlemi tamamlamanız için yeterli.


Özelikle sayfaya importladığınız farklı boyutlardaki resimlerin boyutlarını eşitlerken çok işe yarıyor. Makronun çalışmalarınıza hız katacağını düşünüyorum.

X4 ve X3 uyumlu olan CorelTURK Çoklu Ölçülendirme 1.2 makrosunu buradan indirebilirsiniz.

Yazarın notu: Makronun yeni sürümü yayınlanmıştır. CT_MultiResize 3.5

9 yorum:

  1. Emeğine sağlık Kürşad, farklı resimlerin kontrolünde çok işe yarayacak.

    YanıtlaSil
  2. Faydalı makrolar yazmaya çalışıyorum. Bu makronun yeni sürümünü hazırlıyorum, yakında yayınlarım. Farklı makro isteklerinizi paylaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. abi allah razı olsun gerçekten çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  4. Macronun linkini bulamadım yardımcı olurmusnuz acaba?

    YanıtlaSil
  5. indirme Linkini Bulamadım Yardımcı olurmsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelTÜRK makrolarının yeni sürümlerini yayınladığımda eskileri kaldırıyorum. Yazının en altında CT_Multiresize 3.5 bağlantısına tıklayarak yeni sürümün sayfasına gidip yeni sürümü indirebilirsiniz.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Makrolar bölümünde makroları nasıl yükleyeceğiniz ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

      Sil