10 Mart 2022 Perşembe

CorelDRAW için yeni özellik isteyebileceğiniz resmi bir mecra, Ideas Portal

CorelDRAW kullanıcıları olarak yıllardır çözülmeyen sorunlardan muzdarip misiniz? "CorelDRAW'da şu özellik de olsa ne iyi olur?" diyenlerden misiniz? Ya da "yahu yılladır şu küçücük özelliği ekleyemediler, halbu ki çok basit bir şey, Corel yazılımcıları neden bunu düşünemiyor" mu diyorsunuz? O halde bu haberimiz tam size göre. Artık CorelDRAW Graphics Suite için özellik taleplerinde bulunabileceğiniz ve hata düzeltmelerini paylaşıp diğer kullanıcıların da taleplerine oy verebileceğiniz bir portal var... CorelDRAW Ideas Portal...

Eğer sıkı bir CorelDRAW kullanıcısıysanız ve CorelTÜRK'ü takip ediyorsanız aslında CorelDRAW GS için harika bir topluluk portalı olduğunu biliyorsunuzdur. CorelDRAW Community adındaki bu portalda forumlar, galeriler, CorelDRAW GS hakkında wiki makaleleri, geliştiriciler için ayrıca bir alan gibi bölümler var. Bu site oldukça kapsamlı ve belki de CorelDRAW ile ilgili aradığınız hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Peki böyle bir site varken neden yeni bir portala ihtiyaç duyuldu? Nedeni basit... CorelDRAW Ideas Portal çok basit ve yalın. Yani forumlar gibi karışık kategoriler vs yok. Yine forum benzeri ama çok çok daha basit bir yapıyla yalnızca talebinizi yazıyorsunuz ve diğer kullanıcılar da bu talebi makul görürlerse oy veriyorlar. Bu portalı Corel yazılım geliştiricileri takip edecek ve en çok oyu alan talepleri yerine getirecekler. 

Gerçekten de kulağa hoş geliyor. Eğer bu portal gerçekten de işlevsel olursa CorelDRAW ciddi anlamda kullanıcı isteklerini önemseyen ve bunları gerçekleştiren bir yazılım haline gelebilir.

Bu portala şimdilik herkes üye olabiliyor. Ben sadece abonelerin üye olabileceğini sanmıştım ama herkesin üye olabilmesi harika bir durum. Portala üye olmak, istekleriniz yazmak, oy vermek, istekleri sıralamak oldukça kolay. Bence bir an önce portala üye olup şu yıllardır sıkıntısını çektiğiniz sorunları ve olmasını istediğiniz özellikleri yazın. Buradaki en önemli durum taleplerinizi İngilizce yazmanızın gerektiğidir. İngilizcenizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız bu konuda da rahat olun, google translate ile taleplerinizi İngilizceye çevirip gönderin. Mutlaka sizi anlayacaklardır.

Aşağıdaki bağlantıdan CorelDRAW Ideas Portal'a üye olabilirsiniz. Yıllardır bana farklı mecralardan ulaşan Corel kullanıcıları, artık taleplerinizi doğrudan iletebileceğiniz bir mecra var... Ben Portalda yerimi aldım sizleri de en kısa sürede bekliyorum.

https://coreldraw.ideas.aha.io/


2 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. İyi bir özellik.
    Tam Yılmaz'a göre olmuş 😁😁😁

    YanıtlaSil
  2. Geçmişte sadece "Beta Tester" topluluklarına sunulan bu sistemin, tabiri yerindeyse halka arzı çok güzel oldu. Artık konuyla ciddi ilgili kullanıcıların kendi aralarında paylaştığı sorun çözme ya da geliştirme konuları rahatlıkla doğrudan yazılım firmasına ulaşabilecek.

    YanıtlaSil