30 Ekim 2012 Salı

CorelDRAW X6.1 Yenilik: Page Sorter View

Umarım herkes mutlu bir Kurban Bayramı ve ardından coşkulu bir Cumhuriyet bayramı geçirmiştir. Bayram tatili de biraz uzun olunca iş yaşamına adapte olmak da zor oluyor. Bir çoğumuz biraz durgun, biraz mayışmış bir şekilde haftaya başlamıştır diye tahmin ediyorum. CorelDRAW X6.1'in yenilikleriyle belki biraz açılırız :)

Bildiğiniz gibi Corel firması CorelDRAW GS için X6.1 ile köklü bir değişikliğe giderek üyelik sistemini getirmiş ve güncellemelerle sadece hataları gidermekle kalmayıp yeni özellikler de eklemeye başlamıştı.

Başlık sizi yanıltmasın, Page Sorter View özelliği uzun zamandır CorelDRAW'da var. Fakat çok da verimli kullanamadığımız bir özellik. Çoklu sayfalı belgelerde tüm sayfaları aynı anda görmek için kullanıyoruz Page Sorter View'i fakat sayfa önizleme rsimleri küçük olduğu için belki de pek kullanmak istemiyoruz.

X6.1 ile Page Sorter View özelliğini daha aktif kullanılacağını düşünüyorum. Çünkü artık X6.1 ile sayfa önizleme resimlerini daha da büyük görebileceğiz.

Aşağıdaki ekran görüntülerinden de anlaşılacağı gibi 3 farklı büyüklük seçme şansımız var.


Page Sorter View'i açtıktan sonra sayfa ayarlarının yanında yeni küçük simgeleri göreceksiniz. İlki standart kullandığımız olan ve en küçüğü, ikincisi biraz daha büyük, üçüncüsü ise en büyük.
 
 
Page Sorter View'ın bir güzelliği de Color Style kullanıyorsanız, Color Style'ları değiştirdiğinizde anında tüm sayfalarda değişiklikleri görebilmeniz. Deneyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

1 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. kullanmadığım bir özellikti. sayenizde işlevsel oldu.

    YanıtlaSil