18 Mart 2015 Çarşamba

CorelDRAW Technical Suite X7 yayınlandı

Corel, teknik illüstrasyon, teknik çizim ve tasarım yazılım paketi olan CorelDRAW Technical Suite X7'yi yayınladı.

Bu sürüm bence bu güne kadar yayınlanan en derli toplu ve en iyi teknik paket oldu. X6 sürümüne kadar paketin adı CorelDESIGNER Technical Suite idi ve X6 sürümünde adı CorelDRAW Technical Suite olarak değiştirildi. Bu aslında CorelDRAW ismini bir marka ve üst çatı isim yapma girişimidir ve başarılı olduğunu da söyleyebilirim.


CorelDRAW tarafında iki paketimiz var. Biri hepimizin bildiği malum CorelDRAW Graphics Suite diğeri ise bu pakete ilave CorelDESIGNER ve Lattice3D Studio Corel Edition uygulamalarını içeren CorelDRAW Technical Suite. Eğer teknik çizim, teknik broşür, kullanma kılavuzu, harita, 3D modellemeleri teknik çizime aktarma, 3D modeller ile tasarım yapma, mimarlık, mühendislik gibi iş alanlarında çalışıyorsanız kesinlikle CorelDRAW Technical Suite, dolayısıyla CorelDESIGNER'a ihtiyacınız var. Eğer bir CorelDRAW Graphics Suite'ye sahip iseniz daha uygun fiyatlı olan Technical Pack'i satın alıp CorelDRAW Technical Suite'ye sahip olabilirsiniz.

CorelDRAW Techincal Suite X7 ile gelen yenilikler.

Öncelikle CorelDRAW Graphics Suite X7'deki tüm yeniliklere sahip oluyoruz.

İkinci olarak CorelDRAW Techincal Suite X7 sürümü de artık Premium Membership ve Subscription desteklediği için Premium üyeliğniz yada aboneliğiniz varsa CorelDRAW graphics Suite'deki tüm Premium özelliklere de sahip oluyoruz. Bu yeni özellikler X7.1, X7.2, X7.3 ve X7.4 ile gelen özelliklerdir. Haziran 2015'te çıkacak olan X7.5 ile gelecek olan tüm yeni özelliklere de muhtemelen ismi CorelDRAW Techincal Suite X7.1 olacak fakat sürüm numarası 17.5.x.x olacak bir güncellemeyle sahip olacağız.

Bunlar dışında CorelDESIGNER X7'de gelen ve tüm kullanıcıların erişebileceği ve CorelDRAW X7 de olmayan yeni özelliklere bakalım.

3D PDF oluşturma
CorelDESIGNER'a import ettiğiniz 3D nesneleri olduğu gibi Acrobat için de 3D etkileşimli olarak PDF oluşturabilirsiniz. Acrobat'ta açtığınız bu PDF'nin içindeki 3D nesnesini dilediğiniz gibi evirip çevirip yaklaşıp uzaklaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=m2ZKJzlQnR0

Translation Memory System (TMS)
Bu özellik birden çok dil için hazırlayacağınız teknik belgelerde oldukça işinize yarayacak. Hazırladığınız grafikteki metinleri TMS destekleyen bir formatta export edip sonra bu belgeleri çeviri bürolarına gönderip belgeleri farklı dillerde çevirip tekrar çiziminizin üzerine import edebilirsiniz. Yani çevirileri tek tek elle girmek zorunda değilsiniz.
Geliştirilmiş CGM grafikleri
Çizimlerinizi vektör olarak internet tarayıcılarda açılabilmesini sağlayan CGM biçimine daha çok özellik ve destek geldi.
Equation Editor
Benim en çok beğendiğim özelliklerden biri Equation Editor. Matematik formülleri yazmak için artık bir formül düzenleyiciye sahibiz. Bu düzenleyici sayesinde karmaşık formülleri bir kaç saniye içerisinde yazıp çalışmamıza vektör olarak ekleyebiliyoruz.

Paralell Lines (Paralel Çizgiler)
Hem çizim aracı hem de daha önceden oluşturulmuş bir çizime uygulanabilir bir özelilk olarak karşımıza çıkıyor. Çizgilere otomatik olarak paralel çizgiler çizilmesini sağlıyor.

CorelDRAW Technical Suite X7 30 günlük deneme sürümünü buradan indirebilir ve tüm detaylara göz atabilirsiniz.

1 yorum: