14 Temmuz 2016 Perşembe

CorelDRAW X8 Gizli Yenilikler 2 - Convert All Text To Curves

CorelDRAW Graphics Suite X8 Update 1’in ardından gizli yenilikler gelmeye başladı. Bunlardan biri de yeni eklentiler. Eklenti ve macro sisteminin değiştiğini ve çok hızlı bir şekilde makro kurulabildiğini CorelDRAW X8 yeniliklerini anlattığım makalemde anlatmıştım.

Yeni eklentilerin içinde ücretli ve ücretsiz olanları var. Fakat ücretsiz olan öyle bir eklenti var ki gerçekten de çok işinize yarayacak.

Bu eklenti CorelDRAW kullanıcılarının yıllardır ihtiyaç duyduğu fakat ücretsiz bir sürümünün bulunmadığı, bulunsa bile gerçek işlevini yerine getiremediği bir eklenti: Convert All to Curves.


Convert All to Curves eklentisi çalışma sayfanızdaki tüm metin nesnelerini (text) ve isterseniz diğer grafik nesnelerini tek tıklamayla eğrilere (curves) çeviriyor. Yani konvertleme işlevini yerine getiriyor.

Takipçilerimiz bilirler daha önce ücretsiz bir sürüm yayınlamıştım fakat makro sonradan ücretli oldu.

Makronun en büyük özelliği tüm sayfalarda, grupların içinde ve en önemlisi powerclip'lerin içindeki tüm nesneleri convert edebiliyor olması.



Get More Docker'ından "Convert All to Curves" eklentisini seçin ve download düğmesine tıklayın.



Eklenti saniyeler içinde yüklenecek (internet bağlantısı gerektirir). Daha sonra Macro Manager panelini açın ve buradan yüklenen makroyu bularak çalıştırın.



Aşağıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz gibi konvertlemek istediğiniz tüm varyasyonları makro seçeneklerinden işaretleyip tek tıklamayla ve saniyeler içinde tüm text'leri convert'leyebilirsiniz.


Bu makro aslında GDG Macros'un 10$'a satışa sunduğu makro ile aynı. Bu da Corel'in CorelDRAW Graphics Suite için üçüncü parti yazılım geliştiricilerinden ürünlerinin haklarını satın alıp ücretsiz olarak kullanıcılarına sunuyor olduğu anlamına geliyor. Bu durum gelecek için umut vaadediyor. Umarım daha bir çok başarılı eklentiyi standart olarak kullanıcılarına sunarlar.

Convert işlemi ile ilgili küçük bir ipucunu da burada bulabilirsiniz.

Ücretli eklentilerin de incelemeye değer olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.

Güle güle kullanın.

6 yorum:

  1. merhaba,

    ben macroyu bulup indirdim. ancak macro manager'i açtığımda hiçbir şey bulamıyorum. ne yapmalıyım acaba?


    teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen makroyu
      hakan_guzel@hotmail.com
      da atabilirmisiniz. pek mutlu olurum.

      Sil
    2. Makro ücretsiz olarak sunuluyor. Get More Docker'dan alabilirsiniz.

      Sil
    3. Get more docker'dan indiremiyorum. Download adresini paylaşabilirmisiniz?

      Sil
    4. Sadece GetMore Docker üzeirnden dağıtılıyor.

      Sil