17 Haziran 2018 Pazar

CorelDRAW Graphics Suite 2018 Update 1 yayınlandı


Corel geçtiğimiz günlerde CorelDRAW Technical Suite 2018'i yayınladı. Her zaman yaşadığımız döngüde gerçekleşen bu süreç yine tekrar etmiş oldu. Önce CorelDRAW Graphics Suite yeni sürümü yayınlanıyor, 2-3 ay sonra Technical Suite yayınlanıyor ve bir iki gün sonra da CorelDRAW Graphics Suite'nin ilk güncellemesi yayınlanıyor. Böylece CorelDRAW Technical Suite paketiyle gelen CorelDRAW ve CorelDESIGNER yazılımaları çok daha stabil olarak yayınlanmış oluyor.



CorelDRAW Graphics Suite 2018 Update 1 ciddi sorunları düzeltiyor. 126 MB büyüklüğündeki kurulum dosyasını buradan indirip doğrudan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

CDGS 2018 Update 1 düzeltmeleri ise şöyle;

Performans ve istikrar
Windows 10 Fall Creator Güncellemesinin neden olduğu CorelDRAW performans sorunları çözüldü.
Aşağıdaki eylemler CorelDRAW'ın artık yanıt vermemesine neden olmaz:

  • CorelDRAW Graphics Suite 2018'in İçe Aktar ve Dosya Aç iletişim kutularında Windows Gezgini'ne erişim
  • İkinci denemede JPG'ye aktarma
  • CorelDRAW'da belirli DXF / DWG dosyalarını açma ve içe aktarma
  • Paletli (8-bit) veya 16-Color (4-bit) görüntüler açıldığında Image Adjustment Lab'inin seçilmesi
  • Hareket bulanıklığını kullanmak artık CorelDRAW veya Corel PHOTO-PAINT'in uyarı vermeden kapanmasına neden olur.
  • CorelDRAW ve Corel PHOTO-PAINT: Yakınlaştırılmış olduğunda açılı yönergelerle ilgili sorunlar giderildi.

Corel Font Manager

  • CorelDRAW Graphics Suite 2018 uygulamaları, bazı eski font veritabanı koşullarıyla karşılaşıldığında başarılı bir şekilde başlayacaktır.
  • Corel Font Manager 2017'den izlenen klasörler ve koleksiyonlar artık Corel Font Manager 2018'de yanlış sayıda yazı tipi göstermiyor.

Araçlar

  • CorelDRAW: Anahat içermeyen bir nesneye outline eklemeye geçtiğinizde, outline genişliği varsayılan değer olarak ayarlanır (mutlaka Hairline'a değil).
  • CorelDRAW: Artık, özellik çubuğundan ve Object Properties docker'dan erişilebilen ok ucu seçenekleri için araç ipuçlarını görüntüleyebilirsiniz.
Eğer CorelDRAW 2018'de Update 1 yüklemiş olmanıza rağmen sorun yaşamaya devam ediyorsanız yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin...

13 yorum:

  1. Ahmet İncetamam18 Haziran 2018 00:47

    Merhaba 2018 paketinde sorun yaşadım yeniden kurulum yapabilmek icin kaldırdım. Fakat yeniden kurulum yapmaya çalıştığımda sanki eski kurulum varmış gibi davranıyor.

    Defalarca kaldırdım ardından regedit.exe ile içinde Corel geçen ne kadar anahtar varsa sildim, harddisk'te isminde Corel geçen herşeyi sildim. Yine de eski kurulumu hatırlıyor.
    Bu tip durumlar için Adobe'un Clean Tool tarzı araçları var. Eski kalıntı ne varsa siliyor.

    Corel'de bu tür bir şey yokmudur. Aradım bulamadım.

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirm için teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  3. Yanlış yazmışım yorumu sildim.
    Stabilite artmış. Özellikle jpg export ederken geçen süre ve stabilite sorunları (bazen çöküyordu) gitmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, JPEG export ve bağlı hatalar ve daha fazla hata giderildi fakat tam istediğimiz performansa ulaşabilmiş değil henüz.

      Sil
  4. Merhaba. Yeri degil sanirim. Bir nesneyi 2'ye bölüp mesela, omeway vision folyo. Ornek olarak, Bindirme payi ile 2cm ile nasil parcalarina bolebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tek bir vektörü nesne ise knife tool ile yapabilirsiniz. Karmaşık bir çizim ise powerclip kullanarak maskeleme ile yapabilirsiniz.

      Sil
    2. Manuel olarak yapiyorum ama aşırı zor oluyor. Knife Tool'dan denedim kesti evet. Folyo mesela, 180cm. Dijital Baskı'da basınca 90cm'lik folyoya 2 parça halinde basıcam, uygulama yaparken böldüğüm folyo 90cm diğer böldüğüm 92 cm. Bindirme payı olacak yani. Umarim anlatabilmişimdir. :)

      Sil
    3. Maskeleme (powerclip) ile çok kolay yapabilirsiniz.

      Sil
    4. Denedim bir ornegini gorsem elim alisacak ama :/

      Sil
    5. Onlline destek bölümüne sorarsanız yardımcı olabilirler.

      Sil
  5. merhabaalar her kese. acaba harf yazdiktan sonra mesela bir kare cizipte o harfleri onun icine otomatik hizalama oluyormu? yardiminiz icin simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanırım harfleri ya da çizimleri en az boşluk kalacak şekilde yerleştirmek istiyorsunuz. Bunun işlemin adı "Nesting" olmakla birlikte bir kaç eklenti bu işi yapabiliyor. eCut eklentisine bakabilirsiniz.

      Sil