26 Haziran 2019 Çarşamba

CorelDRAW Upgrade'leri sonlandırıyor!


Başlıktan da anlaşılacağı üzere artık CorelDRAW sürümlerini Upgrade edemeyeceksiniz. Yeni sürüm çıktığında ise eğer Upgrade Protection (Yükseltme Koruması) programına dahil değilseniz yeni sürümü tam sürüm olarak satın almak zorundasınız.

Bu ne anlama geliyor? CorelDRAW da artık kiralama ile mi satılacak?

Hayır ama Upgrade yapabilmek için her yıl upgrade yapmak gerekecek. Fakat bu Upgrade ücreti mevcut upgrade ve abonelik ücretlerinin yarısı kadar olacak. Böylece her yıl yarı fiyatına upgrade yapmış ve CorelDRAW'ın son sürümünü kullanmış olacaksınız.

Upgrade yapmazsanız da son kullandığınız sürüm kalıcı lisans olarak kullanmaya devam edeceksiniz fakat upgrade hakkını kaybedeceksiniz. Yani tekrar yeni sürüm almak istediğinizde bu sefer full sürüm almak zorunda kalacaksınız.

30 Haziran 2019 tarihine kadar olan kampanyada Upgrade Protection Ücreti yeni alımlarda ya da Upgrade'lerde 150 $ + KDV yerine sadece 50 $ + KDV. Yani yeni bir CorelDRAW GS lisansı almak isterseniz ya da 2019 sürümüne Upgrade etmek isterseniz sadece 50 $ + KDV ödeyerek CorelDRAW 2020 sürümünü de edinmiş olacaksınız.

Bir nevi abonelik gibi olan bu yeni sistem şimdilik fiyat avantajıyla rahatsız edici bir durum oluşturmuyor gibi. Siz ne dersiniz?

Corel Türkiye Distribütöründen aldığımız bilgilere göre detaylar şu şekilde;

1 Aralık 2019’dan itibaren Corel, hem Kutu hem de Elektronik Yazılım İndirme (ESD) ve toplu lisanslar için CorelDRAW Graphics Suite Upgrade ürünlerinin kullanımına son verecek.

İş ortakları o zamana kadar Upgrade (yükseltme) sipariş edebilecek ve Kutu veya ESD versiyonlarını stok kaldığı sürece uygun müşterilere satmaya devam edebilecektir. Ancak bu tarihten sonra, bu Yükseltme ürünleri artık kullanılamayacak.

Kullanıcılar gelecekte yazılımın en son sürümüne nasıl yükseltme yapabilirler?
Corel, CorelDRAW GS kullanıcılarına, etkin bir şekilde hareket eden yenilenebilir bir program olan Yükseltme Korumasını (Upgrade Protection), Kutu, ESD veya tek kullanıcılı Business Lisansı ile birlikte teklif edilmeye hazır olacak şekilde satma fırsatı sunuyor.

Yükseltme Koruması, müşterileri bir yıllık bir süre boyunca kapsar ve yenilemeye devam ettikleri sürece yazılımın piyasaya çıktıktan hemen sonra en son sürümüne geçme veya kullanma hakkına sahip olurlar.

Yükseltme Koruma Programı'nın (UPP) müşterilere sağladığı katma değer nedir?
Etkin bir Yükseltme Koruması Programına sahip olan müşteriler CorelDRAW Graphics Suite'in en son sürümleri piyasaya sürüldüklerinde elde edebilecek ve temel olarak kullanıcılara en son sürüme en düşük sahip olma maliyetini sağlayacak.

Temel faydaları:
    • Mevcut upgrade (yükseltme) fiyatlarından %50 daha düşük maliyet ile bir yıl boyunca çıkacak tüm yeni sürümlere geçiş yapılabilir.
    • Yazılımın en son sürümüne, kullanıma sunulduğu anda erişim sağlanır.
    • En son işletim sistemi güncellemeleri, cihazları ve teknolojileri için destek.
    • Müşteri, Yükseltme Koruma Programını (Upgrade Protection) durdurmaya karar verse bile, yükseltme koruma programı süresince elde ettiği son sürümü kalıcı lisans olarak kullanabilir.
    • CorelDRAW Graphics Suite her yıl yeni bir sürüm çıkardığından dolayı, müşteriler Yükseltme Koruma Programlarının kullanım ömrü boyunca yeni bir sürümden faydalanabilirler.

Yükseltme Koruma Programı nasıl çalışır?
CorelDRAW Graphics Suite Yükseltme Koruması, elektronik olarak yetkili distribütörler aracılığı ile Kutu ve ESD ürünler için satışa sunuluyor. Yükseltme Koruması'nın yalnızca en son sürümü satın alan veya sahibi olan müşterilere, örneğin bugün CorelDRAW Graphics Suite 2019'a sunulabileceğini unutmayın.

2 yorum:

  1. Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    Bu uygulama bizi sanırım her yıl güncellemeye yönlendiriyor. Günceli takip etmek adına iyi bir şey ama corel'in artık her yıl güncellenmesine bakarsak online abonelik daha mantıklı duruyor gibi.
    Bunu olduğu gibi 2-3 sürümü upgrade etme şeklinde bıraksalar daha iyi olurmuş bence.... Fiyatıyla bunu absorve ediyor ama.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en güncel sürümü kullanmak en mantıklısı... hel ki konu CorelDRAW olunca. Çünkü her sürümde kendini ciddi anlamda yeniliyor. Elinizde lisansınız varsa 2019'a upgrade yaptığınızda aboneliğin yarı fiyatına geliyor. Abonelik her yıl 300 $ civarında ike Upgrade Protection 150 $ civarında.

      İşletim sistemi, sosyal medya uygulamaları, popüler ücretsiz uygulamalar dışında kalan bu uygulamaların reklam ve müşteri bilgisi karşılığında gelirleri olmadığı için aboneliğe geçmek zorundalar.

      Ama unutmayın ki Corel'de hala kalıcı lisans var. Yani upgrade yapmayı bırakırsanız elinizdeki paketi ömür boyu kullanabilirsiniz.

      Sil