29 Ekim 2008 Çarşamba

Text Copy Paste sorunu

Diğer yazılımlar gibi CorelDRAW'da da Copy/Paste en çok kullanılan işlevlerden biridir. Copy/Paste kullanımı ile çalışma verimliliğinizi arttırısınız. Zaman zaman CorelDRAW'da Copy/Paste ile ilgili birkaç sorunla karşılaştım.

Yapıştıramama hatası (Paste hatası)
Bu sorun CorelDRAW'ın kullandığı geçici klasörün yolunun (path) isminden kaynaklanıyor. CorelDRAW çalışma sayfasının içine herhangi birşeyi paste yoluyla kopyalayamıyorsunuz. Çözüm olarak TempPath ismini düzeltmek gerekiyor. Detaylı Çözüm için tıklayın.

Yapıştırma (Paste) sırasında uzun süre bekletme
Bu hata ise genelde ColorStyles'dan kaynaklanıyor. Çözüm için Patch CorelDRAW makrosu ile Clol ignore çalıştırmak ya da cdrcore.dll dosyasını yamamak gerekiyor. cdrcore.dll yaması için buraya, Patch CorelDRAW makrosu için buraya bakabilirsiniz.

Konumuzun başlığı olan sorun Text Copy/Paste sorunu
Bazen eski sürümde kaydedilmiş dosyalar içindeki text'leri kopyalayıp yapıştıramazsınız. Daha doğrusu Copy yapamazsınız ki dolayısı ile de Paste işlemi gerçekleşmez. Bu durumda dosyayı düşük sürüm kaydedip yeniden açın. Sorun düzelecektir. (Çözüm için ironi'ye teşekkürler.)

7 yorum:

  1. COREL X6 PRAGRAMINDA TEXT COPY BİRDEN YOK OLDU.
    NASIL DÜZELTEBİLİRİM ACABA.
    BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
    İYİ ÇALIŞMALAR

    YanıtlaSil
  2. corel x7 de ctrl c v olmuyor

    YanıtlaSil
  3. Bir kitap tasarlıyoruz. 2-4-8. sayfalara şairin adını yukarıya koyucaz. Fakat kitap bitti şimdi tek tek yapmak zor. Bunun bi kısa yolu yok mu. Bi yazıyı belirlediğim sayfalar arasına otomatik olarak kopyalamak gibi ?

    YanıtlaSil
  4. Master layer ile yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. merhaba. corel x7 kullanıyorum. ekran kartını değiştirdikten sonra kopyalama,yeni dosya açma vb.. donmaya ve kasmaya başladı.
    yeni ekran kartım daha üst seviye ama neden böyle yaptı anlayamadım

    YanıtlaSil