1 Eylül 2009 Salı

CorelDRAW'da dikey (vertical) yazı yazmanın en kolay yolu.

CorelDRAW'da dikey yazı yazmak için daha doğrusu yazdığınız bir yazıyı dikey yapmak için bir MCVerticalText adında bir makro tanıtmıştım. Konuyla ilgili Shelby's Hotel Text adında yeni bir makro daha çıktı. Hotel Text makrosu MCVerticalText makrosuna göre daha sağlam ve gelişmiş kodlarla yazılmış ve bir text'i dikey yapmak için çok daha az zaman harcıyor, hatta işlemi anında gerçekleştiriyor.
Shelby's Hotel Text nasıl çalışıyor?

Her zamanki gibi makroyu CorelDRAW'ın gördüğü GMS klasörüne kopyalıyoruz ve CorelDRAW açık ise kapatıp tekrar açıyoruz. Yeni bir döküman açıp yeni bir artistic ya da paragraphic text yazıyoruz. Yazımız seçili iken Hotel Text makrosunu çalıştırıyoruz ve yazımız dikey hale geliyor.
Hotel Text'in diğer bir güzelliği ise dikey olan yazıyı da eski haline getirmesi. Aynı şekilde dikey yaptığınız yazıyı seçip makroyu çalıştırdığınızda yazı eski yatay haline geri dönüyor.

Makro için bir buton yaratarak (makroyla beraber makronun simgesi de geliyor) bir yazıyı dikey ve yatay yapmak için tek tıklamayla işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Shelby's Hotel Text makrosunu buradan indirebilirsiniz. CorelDRAW X3 ve X4 uyumlu olan makronun ücretsiz olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

CorelDRAW dikey yazı hatası çözümü için tıklayın

7 yorum:

  1. macronun indirme linki yok

    YanıtlaSil
  2. YÜKLEDİM GMS KLASÖRÜNÜN İÇİNDE VAR AMA
    O ŞEKİL ÇIKMIYOR makro nasıl çalıştıracam yardım edermisinbiz...

    YanıtlaSil
  3. http://corelturk.blogspot.com/2008/02/coreldrawda-makrolar.html

    size yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Makroyu kurdum ama çalıştır dediğimde kurduğum makro gözükmüyor.

    YanıtlaSil
  5. Özgül, makrolara nerden bakıyorsunuz da göremiyorsunuz?

    YanıtlaSil