14 Ekim 2011 Cuma

Adobe Illustrator kullanıcıları için CorelDRAW

Son zamanlarda CorelDRAW'ın ülkemizdeki kullanımının ciddi oranda artmasından dolayı daha çok ilgi çeken CorelDRAW farklı grafik yazılımlarını kullananların da ilgisini çekmeye başladı. Yıllardır Adobe Illustrator kullanmış olan pek çok kullanıcının CorelDRAW'a geçiş sürecinde bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışıyorum.

Adobe illustrator kullanıcıları için özellikle yapılabilecek ilk şey CorelDRAW'ın arayüzünü ve kısayollarını Adobe Illustrator'e benzetmek doğru bir tercih olacaktır. Fakat her menüyü, her kısayolu tek tek düzenlemek çok fazla zaman alacağından CorelDRAW bunu düşünerek kullanıcılarına güzel bir özellik sunmuş. Birkaç tıklamayla CorelDRAW arayüzünü genel anlamda Adobe Illustrator'e benzetebilirsiniz. Ayrıca kısayolları da yine birkaç tıkla Adobe Illustrator gibi yapabilirsiniz. Yapmamız gereken CorelDRAW'ı açtıktan sonra...
option penceresini açmak olacak. Options penceresini Tools menüsünden açabileceğiniz gibi CTRL+J kısayoluyla da Options penceresine ulaşabilrsiniz. Options penceresinde sol tarafta Workspace başlığına tıkladığınızda sağ tarafta Workspace'leri yani çalışma alanlarını göreceksiniz.

Burada varsayılan olarak iki farklı çalışma alanı görülür. Biri Adobe Illustrator, diğeri de X5 Default Workspace (Kullandığınız sürüme göre X4, X3, 12 olabilir).Adobe Illustrator'ün önündeki kutucuğa tıklarsanız bilgisayarınızın hızına bağlı olarak biraz bekleyecek (kolay değil tabi, tüm menü ve kısayollar değişiyor) ve menülerin AI'deki gibi sıralandığını göreceksiniz. OK tuşladıktan sonra tüm menüleriniz ve kısayollarınız AI'ye en yakın olarak düzenlenmiş olacak.

Varsayılan arayüze dönmek için ise aynı yolu izleyerek X5 Default Workspaceyi seçip OK tuşlamanız yeterli. Bu arada burada farklı arayüzler ve kısayollar oluşturup bu arayüzü ve kısayolları kaydedebilir farklı bir bilgisayarda bu arayüzü ve kısayolları import ederek kullanabilirsiniz.

1 yorum: