27 Nisan 2012 Cuma

TL Simgesi CorelDRAW'da nasıl yazılır?

Türk Lirası'nın simgesi yapılan yarışma sonucunda belli oldu.
Merkez Bankası tarafından düzenlenen Türk Lirası Simge yarışmasında 8362 adet başvuru arasından finale kalan 7 simgeden biri olarak gördüğümüz simge seçildi. Birincilik  ödülüne layık görülen tasarımın üzerinde Altın Orana dikkat edilerek tekrar revizyondan geçirildi. Peki açıklanan bu simgeyi bilgisayarda nasıl kullanacağız diye merak ediyorsanız hemen çözümünü anlatalım. Bu simgenin kullanılması için TCBM tanımladığı bir font var bu fontu bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor. 
Windows TL Simgesi Kurma Programını BURADAN indirebilirsiniz. İndirdiğinizde TLSimge.exe isimli bir dosyayı  masaüstünüzde görebilirsiniz. Dosyaya çift tıkladığınızda durum çubuğunda programın çalıştığını görebilirsiniz. Kısa bir kurulumdan sonra AbakuTLSymsSans isminde bir yazı tipini yüklenecek. Bu yazı tipini seçip Windows'ta AltGR+T, Mac'de ise Alt+T tuşlarına basarak TL simgesini kullanabilirsiniz. Programı kapatmak için, sistem menüsü alanından TL simgesini sağ tıklayarak "Çıkış" seçeneğini seçmeniz  yeterlidir.
Bu şekilde kurulu olan font dosyasının kısayolunu kapatmış oluyoruz. Bu simgeye  Text açılır menüsü altındaki  Insert Symbol Character ( Ctrl + 11 )  seçeneğine tıklayarak ulaşabiliriz. 

Dilerseniz TL simgesinin fontunu farklı platformlar için indirebilirsiniz. İsterseniz mobil cihazlar için veya masaüstü sistemleri için ilgili linkte farklı platformlarda dosyalar mevcuttur. 

2 yorum:

  1. Bir alışamadım şu yeni simgeye. Acayip eğreti geliyor. Hiç bir yere girmiyor. Çok çirkin yaw...

    Yarışmadaki başka bir logo daha vardı o daha hoştu. http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/03/01/iste-finale-kalan-7-simge-2051266.Jpeg

    Sağ üstteki bundan iyi

    YanıtlaSil
  2. Bende sol alttakini beğendim :)

    YanıtlaSil