29 Ağustos 2012 Çarşamba

Adım adım CorelDRAW X6.1 Kurulumu

Corel DRAW Graphics Suite için ilk güncelleme geldi ve bir çok yenilik ve düzeltmeler getirdi fakat CorelDRAW kullanıcılarının hiç alışık olmadığı yeni bir yöntemle karşımıza çıktı...

Aşamalı olarak tüm yazılımlarını yeni üyelik sistemine geçireceğini tahmin ettiğim Corel iki farklı üyelik sistemi sunuyor. Üyelik sistemi ile ilgili bir kaç bilgi paylaşmıştım fakat detaylı bir yazıyı daha sonra yayınlayacağım. Şimdi asıl bizi, yani X6.1 Update'i yüklemek isteyen kullanıcılar için gereken üyelik sistemini ve X6.1'in adım adım kurulumunu adım adım anlatmaya çalışayım.

1- Öncelikle CDGS X6 güncellemeleri ile ilgili web sayfasına buradan ulaşın.
2- Ardından sağ taraftaki "Download" düğmesine tıklayın.
3- Karşınıza gelen "Login" sayfasında, eğer önceden üye iseniz soldaki bölümdeki gerekli yerlere kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek login olun. Eğer üye değilseniz sağ taraftaki "Create Account" düğmesine tıklayarak, gerekli yerleri doldurduktan sonra üye olabilirsiniz.
4- Üyelik işlemlerinden sonra ya da login olduktan sonra yaklaşık 243 mb'lık CDGSX6Update_1.exe dosyasını otomatik olarak indirilmeye başlanır.
5- Dosya indirilmesi tamamlandıktan sonra dosyaya çift tıklayarak çalıştırın.
6- X6.1 Update dosyasını çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir karşılama ekranı gelecek. Detayların belirtildiği bu ekranı geçmek için "Devam" düğmesine tıklayın.

7- Bu sefer tekrar bir login penceresi karşımıza çıkacak ve burada sağ taraftaki bölüme bilgilerimizi girerek login düğmesine tıklayacağız.

8- Beliren Lisans Anlaşması penceresinde en alt satıra kadar sürgüyü indirerek Kabul Ediyorum düğmesini aktif hale getirin ve bu düğmeye tıklayın.
9- Güncelleme yüklenecek be yükleme bittikten sonra hangi tür üyeliğe sahip olduğunuzu belirten bir pencere karşımıza çıkacak. Burada Son düğmesine basarak yükleme işlemini bitireceğiz.
10- CorelDRAW X6.1'i çalıştırdığınızda ise karşınıza aşağıdaki pencere gelecek. I Accept düğmesine basarak programı çalıştırmaya başlayacaksınız. 

Bu pencere bir daha karşınıza çıkmayacak. Taa ki siz CorelDRAW'dan logout ya da signout (çıkış yapana) olana dek... CorelDRAW'ı çalıştırdığınızda sağ alt köşeye bakın, burada küçük bir düğme göreceksiniz. Düğmeye tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran belirir. Burada hala login olduğunuz gösteriyor ve hangi tür üyelik sisteminde olduğunuz belirtiliyor. Bu da CorelDRAW kullanırken internete bağlı bir bilgisayarda login olmamız gerektiği anlamına mı geliyor... Hayır...
Log in olmadan da CorelDRAW'ı ve paketteki diğer yazılımları kullanabilirsiniz fakat üyelere özel online içeriğe (clipart, fotoğraf, font, texture, pattern, fırçalar vb.) erişim hakkınız olmaz. Online içeriğe erişmek için mutlaka giriş yaparak programı kullanmalısınız.

7 yorum:

  1. Hocam iyi güzel de sanırım Net'e bağlı olmayan sistemlerde kurulum olmuyor.

    Ben iş yerinden Net'e bağlıyım ama evde net'im yok. özellikle bağlatmıyorum.

    Bu durumda Update 1 i kuramayacak mıyım?

    YanıtlaSil
  2. Kendim sordum kendim cevap vereyim.

    Evdeki internet bağlı olmayan bilgisayarımda 6.1 update'i kurdum. sorunsuz çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl Kurdun İnternet Bağlantısı Gerekiyor Diyor Bağlamadan Devam Etmiyor ?

      Sil
  3. Corel x6 Türkçe dil paket var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir uygulama yok. Çünkü CorelDRAW X6'yı satın aldığınızda Türkçe ya da İngilizce olarak tercih yapıyorsunuz ve kurulum dosyaları seçtiğiniz dile göre geliyor. Yani İngilizce olan X6'yı Türkçe'ye çeviremiyorsunuz.

      Sil
  4. Hocam selamlar,
    x6 yı yeniden wündows 10 üzerine kurdum ancak update'leri yeniden kuramıyorum. Bana verdiği mesaj şöyle:
    Güncellemeniz tamamlanamadı.

    Bu ürün için yükleme kaynağı kullanılamıyor. Kaynağın varolduğunu ve erişebildiğinizi doğrulayın" Bu arada menü barı zemin rengi beyaz ve yazılarda beyaz oluyor. dolayısıyla çalışmamı zorlaştırıyor. Birde update 6.1 i yüklerken Login olduğum halde yukarıda gösterdiğiniz pencereler gelmiyor. Onun yerine sağ alt köşede küçük bir pencerede işlem yapıyor. Son aşamada siyah bir pencerede yukarıdaki cümlenin yazdığı bir pencere geliyor.
    Desteğinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW Gs X6 sürümü Windows 10'dan önce çıktığı için Windows 10 desteği bulunmamaktadır. Belki kurulabilir fakat düzgün çalışmayabilir. Yani bir garantisi ve güvencesi yok. İşletim sisteminiz Windows 10 olmak zorundaysa CorelDRAW 2019'u kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü Windows 10'un son güncellemeleriyle en iyi uyumu CorelDRAW 2019 sağlamaktadır.

      Sil