23 Kasım 2012 Cuma

CorelDRAW X6.2 yeni özellikler video 3

CorelDRAW X6.2 nin çıkışı yaklaştıkça hakkındaki haberler de çoğalmaya başladı. CorelDRAW tepe yöneticisi Gerard Metrailler kendi blogunda CorelDRAW X6.2 ile ilgili 3. videosunu da yayınladı.

Videodan anladığımız kadarıyla X6.2, Premium üyeler için Color Styles (renk stilleri) panelini oldukça geliştirmiş ve yeni özellikler eklemiş.

Öncelikle Color Harmony bölümündeki renk seçimleri kullanıcıyı yönlendirir niteliğe erişmiş.
Triad, Tetrad gibi bir çok renk harmoni biçimi eklenmiş. Bu yeni özellik sayesinde otomatik olarak yeni ve doğru renk harmonileri oluşturabileceğiz. Bu harmoinleri renk tekerinde hareket ettirirken de CTRL ve Shift tuşlarını kullanarak renk hareketlerinde kısıtlama gibi özellikleri kullanabileceğiz.

İkinci olarak Color Styles panelindeki renk kutucuklarının boyunu ayarlayabileceğiz. Daha büyük kutularla çalışmak tasarım sürecine etkili olacaktır.

Üçüncüsü, artık her hangi bir renk stilini ya da tüm renk stillerini aynı anda Grayscale'e çevirebileceğiz. Bu da çalışmamızın renklerini (bu bir clipart da olabilir) Find and Replace kullanmadan Gri tonlara çevirebileceğimiz anlamına geliyor ki X6 ile gelen yeni Color Styles paneli renk çevirimleri için Find And Replace'nin tammaen yerini alacak gibi görünüyor.

Dördüncüsü ise çok sayfalı belgelerde renk değişimlerini anında page sorter view da görebileceğiz.

Bu özellikler X6.2 de sadece premium üyelerin kullanımına sunuldu. Çünkü bunlar aslında CorelDRAW X7 özellikleri ve X7 çıktığında standart üyeler de bu özelliklere sahip olacak. Tabi X7.1'deki X8 özellikleri ise yine premium üyelere sunulacak fakat X8'de standart üyeler bu yenilikleri kullanabilecek... Bu yeni sistem de böyle uzayıp gidecek :)

CorelDRAW X6.2 nin yeni videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Önceki videoları merak edenleri şöyle alalım...
CorelDRAW X6.2 Sneak peek #1
CorelDRAW X6.2 Sneak peek #2

2 yorum:

  1. guidelines le hayat kurtamışlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Guidelines Docker ile çok daha etkin bir şekilde Kılavuz çizgileri kontrol edebiliyorsunuz.

      Sil