27 Mart 2013 Çarşamba

Adım adım CorelDRAW GS X6.3 kurulumu.

Sözü uzatmadan hemen konuya girelim.

Corel X6.3 güncellemesini yüklemeniz için en az X6.1'in yüklü olması gerekmektedir. Help>About CorelDRAW penceresindeki sürüm numarasını kontrol edin. Sürüm numarası 16.1.0.843 ya da 16.2.0.998 sadece X6.3 güncellemesini indirip kurabilirsiniz. Fakat sürüm numarası 16.0.0.707 ise öncelikle X6.1'i yüklemeniz gerekmektedir. X6.1 yüklemek Corel X6.1 kurulum rehberi size yardımcı olacaktır. X6.1'yüklemiş ya da yüklememiş olun, X6.2 ile hiç bir işiniz olmayacağını da belirtmeliyim.

Kurulum dosyasını indirmeniz ve kurulum yapabilmeniz için bir corel.com hesabınız olmalı. Bu konuyla ilgili detayları X6.1 kurulum rehberinde bulabilirsiniz. Ya da sadece bir kaç dakikanızı alacak olan üyelik işlemine hemen başlayabilirsiniz.

Şimdi Corel DRAW Graphics Suite X6.1'in ya da X6.2 nin yüklenmiş olduğunu varsayarak devam edelim.

1. Öncelikle CDGS X6 Update 3 kurulum dosyasını buradan indirin ve çalıştırın.
Dosya adı: CDGSX6Update3.exe
Boyut: 225 mb



2. Kurulum dosyasını çalıştırdığınızda küçük bir pencere dosyaların sıkıştırılmış dosyadan açılmasını kısa bir süre izledikten sonra karşımıza aşğıdaki pencere gelecek.
3. Bu pencere ön kurulum işlemini tamamladıktan sonra aşağıdaki pencereyle karşılaşacağız. Bu pencerede gerekli açıklama zaten Türkçe olarak karşımıza çıkıyor. Devam Et düğmesine basıp devam ediyoruz ve bir sonraki pencere karşımıza geliyor.
4. CDGS X6.3 güncelleştirme işleminin ilerlemesini aşağıdaki pencerede göreceğiz.
5. İlerleme bittikten sonra güncelleştirme işlemimiz de bitmiş oluyor ve aşağıdaki pencere karşımıza çıkıyor. Tamamla düğmesine basıp güncelleştirme yüklemesini bitiriyoruz.
6. CorelDRAW'ı açıp Help>About CorelDRAW komutunu çalıştıralım. Açılan pencerede CorelDRAW'ın sürüm numarasını göreceğiz. Bu sürüm numarası 16.3.0.1114 ise başarılı bir şekilde Update 3'ün kurulumunun tamamlandığını onaylamış oluyoruz.

Hepsi bu kadar, X6.3'ün keyfini çıkarın.

2 yorum:

  1. "Maalesef ürününüzün durumunu doğrulayamadık, buda ürün güncellemelerine erişmenizi ve çevrim içi özellikleri kullanmanızı engelliyor" şeklinde hata mesajı aldım.
    Oturumum açık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CDGS X6 ürününüz, kutu ürün mü yoksa sadece lisans olarak mı satın almıştınız?

      Sil