20 Ağustos 2013 Salı

Adım adım CorelDRAW GS X6.4 kurulumu

Corel X6.4 güncellemesini yüklemeniz için en az X6.1'in yüklü olması gerekmektedir. Help>About CorelDRAW penceresindeki sürüm numarasını kontrol edin. Sürüm numarası en az 16.1.0.843 ise sadece X6.4 güncellemesini indirip kurabilirsiniz. Fakat sürüm numarası 16.0.0.707 ise öncelikle X6.1'i yüklemeniz gerekmektedir. X6.1 yüklemek Corel X6.1 kurulum rehberi size yardımcı olacaktır. X6.1'yüklemiş ya da yüklememiş olun, X6.2 ve X6.3 ve sonradan çıkan hotfix'lerle hiç bir işiniz olmayacağını da belirtmeliyim.

Kurulum dosyasını indirmeniz ve kurulum yapabilmeniz için bir corel.com hesabınız olmalı. Bu konuyla ilgili detayları X6.1 kurulum rehberinde bulabilirsiniz. Ya da sadece bir kaç dakikanızı alacak olan üyelik işlemine hemen başlayabilirsiniz.

Şimdi Corel DRAW Graphics Suite X6.1, X6.2 ya da X6.3'ün yüklenmiş olduğunu varsayarak devam edelim.


1. Kurulum dosyasını buradan indirin.
Dosya adı: CDGSX6Update4.exe
Boyut: 290 Mb
CorelDRAW, CorelPHOTOPAINT, CorelCONNECT gibi tüm CorelDRAW Graphics Suite uygulamalarını kapatın ve dosyayı çalıştırın.


2. Karşınıza aşağıdaki güvenlik uyarısı çıkabilir. Çalıştır düğmesine basarak sonraki adıma geçebiliriz.

3. Karşınıza InstallShield sihirbazının hazırlandığını gösteren bir pencere çıkacak. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.

4. Dosyaların hazırlandığını gösteren bir pencere ile karşılaşacaksınız. Buradaki işlemi de bitene kadar bekleyin.

5. CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 hazırlığının yapıldığını gösteren bir pencere ekrana gelecek. Burada da bekleyeceğiz.

6. Kurulum dosyalarının tamamı hazırlandıktan sonra aşağıdaki pencere karşınıza gelecek. Burada "Devam et" düğmesine tıklayıp kurulumu başlatıyoruz.

7. Sırasıyla aşağıdaki yükleme pencereleri ile karşılaşacağız. Buradaki işlemler kısmen uzun sürecektir. Bitene kadar bekleyeceğiz.


8. Son olarak kurulumun düzgün yapıldığına dair mesajı belirten bir pencere karşımıza geliyor. "Tamamla" düğmesine basarak kurulumu tamamlıyoruz.

Kurulum işlemi her ne kadar doğru tamamlanmış olsa da CorelDRAW sürüm numarasını kontrol ederek kurulumun doğru bir şekilde gerçekleştiğinden emin olun. CorelDRAW'ı açın, Help menüsünden About CorelDRAW komutuna tıklayın.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu sürüm numarası 16.4.0.1280 ise CDGS X6 Update 4 kurulumunu doğru yapmışsınız demektir. Yeni özelliklerin tadını çıkarın... Tabi sadece Premium üyeler bu yeni özellikleri kullanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder