22 Kasım 2013 Cuma

Bir Corel ürünü satın aldığınızda mutlaka corel.com üzerinden kaydını yapın.

CorelDRAW Graphics Suite ya da her hangi bir Corel ürünü satın aldığınızda ürününüzü corel.com'a kayıt ettirmek ürününüzü korumak için en doğru yol olacaktır. Corel ürünlerinden yeni bir tane satın aldığımda ilk yaptığım iş corel.com'da ürünümü kayıt ettirmektir. Böylece kendi hesabınız üzerinden tüm ürünlerinizin seri numaraları saklanır ve siz ürünün seri numarasını, lisans kartını ve seri numarasının üzerinde yazılı olan her hangi bir belgeyi (her ürüne göre değişebiliyor) kaybettiğinizde corel.com'a girip buradan seri numaralarınızı tekrar bulabiliyorsunuz. Üyelikler dahil corel ürünlerinizle ilgili bir çok bilgiye de buradan erişebiliyorsunuz.

Peki bu işi nasıl yapacağız? Adım adım anlatayım.

1. Öncelikle corel.com üye girişi sayfasına giriyoruz. Sayfada aşağıdaki gibi iki seçenek çıkıyor. Eğer daha önce corel.com'a üye olduysanız sol taraftaki Existing Customers Sign In bölümünden e-posta adresimizi ve şifremizi girerek giriş yapıyoruz. Eğer bir corel.com üyeliğiniz yoksa sağ taraftaki New User? bölümündeki Create an Account düğmesini tıklıyoruz.

2. Üyelik için gerekli bilgileri dolduruyoruz. Kırmızı işaretlenmiş alanlar zorunlu doldurulması gereken alanlardır. Bu alanların dışındaki bilgileri isterseniz girmeyebilirsiniz. Tüm bilgilerimizi girdikten sonra en alttaki Create an Account düğmesine tekrar tıklıyoruz. Corel.com tarafından size bir doğrulama e-postası gönderiliyor. Yönergeleri takip edip üyelik işlemlerini bitiriyoruz. Daha sonra 1. adımdaki sol bölümden e-posta adresi ve şifre girerek giriş yapıyoruz.

3. Giriş yaptıktan sonra corel.com üyelik panelimiz açılıyor. Bu sayfada teknik destek dahil her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Pek çok detay olmasına karşın ben şimdilik yeni ürün kaydının nasıl yapıldığını anlatacağım.

4. Kontrol panelimizde Your Products bölümünün en altında Register a New Product bağlantısına tıklıyoruz.

5. Product Registration sayfası açılıyor. Burada iki bilgiyi girerek ürünümüzü kaydediyoruz. Serial Number yazan bölüme ürünümüzle birlikte gelen seri numarasını giriyoruz. Product Language bölümünden ise ürünün hangi dilde olduğunu seçiyoruz. Burası önemli çünkü ülkemizde Türkçe CorelDRAW GS kullanıcıların sayısı azımsanacak kadar değil. Eğer ürününüz Türkçe ise dil seçeneklerinden Türkçe'yi, İngilizce ise İngilizceyi seçip Register düğmesine tıklıyoruz. Girdiğimiz seri numarası eşsiz olduğu içn sistem bu ürünün detaylarını kendisi bulup ekliyor. Böylece ürün kayıt işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz.

6. Back to Your Account bağlantısına tıklayarak kontrol panelimize geri dönüyoruz. Sağ bölümdeki Your Prducts altından Registered Product bağlantısına tıkladığımızda kayıtlı ürünlerimizin ve seri numaralarının yer aldığı sayfa açılıyor. Buradan ihtiyacımız olduğunda seri numaralarını kopyalayıp yapıştırabiliyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüleceği üzere 4 adet CDGS X5, 4 adet CDGS X6, 1 adet CDTS X6 SV, 1 adet Aftershot Pro, 1 adet Aftershot pro ESD 1.1.1 ML gibi tüm ürünlerin seri numaralarına tek birsayfadan erişmem mümkün.

7. CorelDRAW Graphics Suite X6 kullanıyorsanız ve en az X6.1 güncellemesini yaptıysanız (Mutlaka X6.4 güncellemesini de yapın) artık Standart bir CorelDRAW üyesi olmuşsunuzdur. Standart üyelik CDGS X6 DVD içeriğinin tamamına bulut depolama üzerinden erişiminizi gerçekleştiriyor. Premium üye olmuşsanız da daha fazla özellik sizi bekliyor. Üyelik bilgilerinizin tamamına erişmek için ise kontrol panelinde Your Products altında Membership and Subscriptions bağlantısına tıklamanız yeterli. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecek ve üyeliğin bitmesine ne kadar kaldığı gibi tüm üyelik bilgilerinizi görebileceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder