27 Şubat 2015 Cuma

CorelDRAW X7.4 sneak peek #2 (Ön gösterim 2)

CorelDRAW Graphics Suite X7 için dördüncü güncellemenin Mart 2015'te geleceğini bir önceki yazımda belirtmiş ve CorelDRAW kullanıcılarını yumuşak gölgelere kavuşturan yeni özelliğinin videosunu yayınlamıştım.

CorelDRAW Graphics Suite tepe yöneticisi Gerard Metrailler resmi blogunda CDGS X7.4 için yeni bir ön gösterim videosu daha yayınladı ve CorelDRAW kullanıcılarını mest etti :)


CorelDRAW GS X7.4 güncellemesi ile Premium yelere ve Abonelere gelecek olan yeni özellik tamamen yenilenmiş font listesi... Videodan da görüleceği üzere font listesi belki de kullanıcıların hayal bile edemediği yeni özelliklere kavuşmuş. Neredeyse küçük bir font yönetim yazılımına benzeyen font listesinde listedeki fontları büyütp küçültme, fontları türüne, desteklediği dile, opentype özelliklerine göre filtreleme özellikleri oldukça etkileyici. Corel çalışanları bu sefer gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Rakiplerinde benzeri eşi benzeri olmayan bir font listesi ile (varsa lütfen yorum bölümüne yazın) CorelDRAW kullanma sebeplerinden biri olacağa benziyor.

Bu özellik her ne kadar Premium Üyelere ve Abonelere özel olsa da CorelDRAW Graphics Suite X8 sürümünde standart olacak. Bu kısa videoda göremediğiniz daha fazla font listesi özelliğini takipçilerimiz için X7.4 yayınlandıktan hemen sonra paylaşacağım. Şimdilik buradaki videoyu inceleyebilirsiniz. Gerard Metrailler'in bloguna da buradan erişebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Detaylar gelecek... Her bir özellik için ayrı video hazırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada kullandığınız fontların orijinal olması ya da en doğru kaynaktan edinilmesi font listesi filtrelemesinde çok önemli. Örneğin fontlarınız yanlış Türkçeleştirilmiş ise dile bağlı filtrelemelerde tüm fontlarınızı göremeyebilirsiniz. Ya da aynı şey PANOSE bilgisi doğru olmayan fontlar için de geçerli. Ben şimdiden fontlarımı düzeltmeye başladım. Tüm bunlara rağmen fontlarınızın tamamı düzgün olmasa bile filtreleme gerçekten de çok işe yarıyor...

      Sil
  2. Yılmaz Hocanın dediği gibi birde klasördeki fontları gösterse Tadından yenmez......

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Dediğiniz gibi hocam grafik programları arasında şimdiye kadarki en iyi font yönetimi olmuş gibi gözüküyor. Tabi denemeden kesin birşey demek doğru değil ama görünen köy de kılavuz istemez.
    Ha birde ütopik, olması çok zor isteklerimizde var. Mesela WhatThe font özelliğinin Sabit diskimizdeki fontları taraması gibi. Taranmış fontun benzerlerini elimizdeki yada yüklü fontlarımızda arasa nasıl güzel olurdu. Tabi bu istek çoooook zor. İsteyenin bir yüzü kara benimkisi :)

    YanıtlaSil