19 Haziran 2020 Cuma

CorelDRAW Graphics Suite 2020 Update 1 yayınlandı


CorelDRAW Graphics Suite yeni sürümü yayınlandıktan sonraki ilk güncellemesi genelde 2 ay sonra yayınlanmış oluyor. 2020 güncellemesi 3 ay sonra yayınlandı. Pandemi bu durumu etkilemiş olabilir.

CorelDRAW 2020 Update 1 ile pek fazla değişiklik olmuyor. Zaten takip ediyorsanız son sürümlerde güncelleme sayısı pek fazla olmuyor. Genelde 1 güncelleme ile sürüm kapanıyor. Bu durumu bozan istisna ise 2019 sürümünde yaşandı. Topla 3 güncelleme geldi ve hatta macOS için üçüncü güncelleme daha geç geldi. Bu durum da CorelDRAW Graphics Suite'nin macOS sürümünün yayınlanmasından kaynaklandı. Çünkü macOS sürümündeki arayüzün tasarlanması Windows sürümüne de etki etti ve yazılımın belki de dokunulmadık yeri bırakılmadı ve neticede 3 güncelleme ile ancak toparlanabildi.

CorelDRAW 2020 için bir güncelleme daha çıkacağını pek sanmıyorum ama bunu yine de yazılım ekibi biliyor.

CorelDRAW 2020 güncelleştirmelerini 64 bit windows ve 32 bit windows için ayrı ayrı indirmeniz gerekiyor. macOS için de sadece bir adet güncelleme dosyası mevcut. Güncelleme dosyalarına buradan erişebilirsiniz.

CorelDRAW 2020^'de düzeltilen hatalar ve geliştirilen özellikler şöyle;



Performans ve Kararlılık

  • Belirli genişletilmiş karakterler artık belgelerin DXF ve DWG dosyalarına aktarılmasını engellemez.
  • Paragraf metinlerde Koyu / Siyah arayüz temasındaki tab alanı zemininin rengi düzeltildi, artık tablar görülebiliyor.
  • PDF export: Ayarlarda hiçbir değişiklik yapılmasa bile, önceden ayarlanmış profil adları artık "Geçerli ayarlar kaydedilmedi" olarak kalmıyor.
  • Almanca, Lehçe veya Fransızca klavye düzenleriyle artık key (Lehçe) veya € (Almanca veya Fransızca) eklemek için kısayol tuşunu kullanabilirsiniz.
  • Çökme raporlarının yakaladığı sorunları gidermek için genel istikrar geliştirmeleri yapıldı.

Yeni özellilker

  • 315 yeni renk eklenmiş çin PANTONE Moda, Home + Interiors renk paletleri güncellendi.
  • Kurumsal bir ortamda, kullanıcılar Corel Cloud'da dosya paylaşabilmeleri ve kuruluşlarında CorelDRAW.app Enterprise ile işbirliği yapabilmeleri için Yorumlar docker'ında kendi kurumsal Microsoft Office 365 veya G Suite hesaplarıyla oturum açabilir.
  • Ayrıca, yeni CorporateCloudFeature özelliği BT için yazılım dağıtım sürecinde daha ayrıntılı yapılandırma seçenekleri sunar. Bu kurulum özelliği açıkken, CorelDRAW 2020 masaüstü uygulaması kullanıcıları dosyalara yorum eklemek, bunları incelenmek üzere Corel Cloud'a yüklemek ve ardından incelenen dosyaları buluttan açmak için kurumsal kullanıcı hesaplarıyla oturum açabilir.
CorelDRAW sağlığı için mutlaka güncelleştirmeleri yapın.

6 yorum:

  1. bilgilendirme ve paylaşım için çok teşekkürler Kürşad hocam 👍

    YanıtlaSil
  2. Coreldraw 2020 için çıkmış olan 74 Mb lık yama ile Visual basic takvim oluşturma vs. aracı düzeltilmiş oldu.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Kürşad hocam, 2020 versiyonunda kısayol tuşları çalışıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çalışıyor. Önceki sürümlerdeki gibi. Siz nasıl bir sorun yaşamıştınız?

      Sil
  4. pardon hocam. mac versiyonunda diye belirtmeyi unutmuşum. 2019 sürümü kısayolları çalışmıyor mac'de. 2020 versiyonunda kısayollar aktif mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısayollar çalışıyor fakat özelleştirilemiyor. Deneme sürümünü indirim deneyebilirsiniz.

      Sil