8 Mayıs 2009 Cuma

Av Bros. Page Curl 2.2 [CorelDRAW Plugin]

CorelDRAW'da sayfa ucu kıvırma efektinin nasıl yapılacağını anlatmıştım. şimdi de söz verdiğim gibi sayfa kenarı kıvırma efektini yapmak için 3.parti bir Corel Draw eklentisini inceleyelim.

AV Bros Page Curl 2.2 eklentisi hem bir Photoshop eklentisi olarak bilinir fakat diğer birçok eklenti gibi CorelDRAW ve CorelPHOTO-PAINT altında da çalışabilir. Böylece Corel draw da resim efektleri genişletilebilir.

Önce AV Bros Page Curl eklentisinin demo kurulum (setup) dosyasını buradan indiriyoruz ve çalıştırıyoruz. Karşımıza çıkan pencerecede Destination Folder kısmına Corel programlarının plugin yolunu göstermek için browse düğmesine tıklıyoruz ve C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphic Suite X4\Plugins yolunu seçiyoruz. Burada dikkat ederseniz Plugin klasörü CorelDRAW Graphic Suite klasörünün altındadır. Yani Draw için ayrı, PhotoPaint için ayrı bir plugin klasörü bulunmuyor. Bu da buraya yüklediğimiz her eklentinin hem CorelDRAW hem de CorelPHOTO-PAINT altında çalışacağı anlamına geliyor.
Kurulum işlemini yaptıktan sonra CorelDRAW'ı açıyoruz (zaten açık ise kapatıp yeniden başlatıyoruz ki plugin klasörüne yeni gelen eklentimiz aktif hale gelsin). Sayfa kıvrılma efektini uygulamak istediğimiz bitmap nesnesini seçiyoruz. ve menüden Bitmaps>Plug-Ins>AV Bros.>DEMO-AV Bros. Page Curl 2.2 tıklayarak plugin'in çalışmasını sağlıyoruz.
AV Bros Page Curl penceresi karşımıza geliyor.
Burada CorelDRAW'ın kendi Page Curl efektinden daha detaylı ayarlamalar yapabilirsiniz. İstediğimiz etkiyi yakaladıktan sonra Apply düğmesine tıklıyoruz ve işlemi bitiriyoruz. AV Bros Page Curl 2.2 ile birbirinden farklı sayfa ucu kıvırma efektini yapmak tamamen hayal gücünüzle sınırlı. AV Bros Page Curl galery bölümünden neler yapılabildiğine bir göz atın.

Diğer Corel Draw eklentileri.

3 yorum:

  1. Bitmaps>plug-ins sekmesinden sonra AV.bros.. seçeneğini göstermiyor..

    YanıtlaSil
  2. Kürşad hocam bu ps'nin plugin değilmiydi ya coreldraw'da çalısıyor x5 desteklermiki denemek lazım bende lisanslısı vardı bunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem CorelDRAW X5 hem de CorelPHOTOPAINT X5'te çalışıyor. Bunun dışında bir çok Photoshop eklentisini de çalıştırabilirsin.

      Sil