20 Ocak 2010 Çarşamba

Her şeyi CMYK'ye çevirin.

Türkiye'deki CorelDRAW kullanıcıları CorelDRAW makrolarının gücünü keşfetmeye başladı artık. Durdurabilene aşk olsun. Photoshop için üçüncü parti yazılım (plugin) neyse CorelDRAW için de makrolar aynı şeyi ifade ediyor ve aktif olarak makro kullanımı da artıyor. Müdavimlerimizden de farklı istekler geliyor. Ben de bu istekleri geri çevirmiyorum. Ofset baskıda sorun olan RGB bitmapleri CMYK'ye çevirmek için CT_RGB2CMYK_Bitmaps makrosunu yazmıştım. Bu makroyla dökümandaki tüm bitmap nesnelerini CMYK'ye çevirebilirsiniz. Fakat ya diğerleri? Yani vektör nesneler, patternler vs. Bunlar RGB ise tümünü nasıl CMYK'ye çevireceğiz? Yine bir makro imdadımıza yetişiyor. Bakalım neymiş.

ToCMYK makrosu bir CorelDRAW dökümanındaki UniformColor, FountainFill, Blend, Bitmap, Contour, PowerClip, DropShadow, TwoColorPattern nesnelerinin tamamını CMYK'ya çevirebiliyor.

CMYK'ya çevirme işlemini oldukça hızlı yapıyor. Bu hıza bir de ücretsiz olması eklenince tadından yenmiyor.:)

ToCMYK makrosunu buradan indirip hemen kllanmaya başlayabilirsiniz.

13 yorum:

  1. teşekkürler kürşad, bu makro epey iş görecek.

    YanıtlaSil
  2. X6 DA ÇILIŞMIYOR NEDENİ NEDİR ACABA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız X6 64 bit ise çalışmaması normal. Üretici firma yenisini yayınlayana kadar ya 32 bit olan sürümünü kullanmanız gerekecek ya da beklemeniz gerekecek.

      Sil
  3. x6 da CMYK dan RGB ye bazı renkleri yeşil bazı renkleri alakasız dönüştürüyor, dönüştürmek için belirli yol izliyormuyuz?
    Ctrl+A / Runmacro yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu makro CMYK'dan RGB'ye değil, tam tersini yapıyor. Bu makroyla mı çevirmeye çalışıyorsunuz?

      Sil
  4. Hocam bunu nasıl corele entegre edip kullanabileceğimizi anlatırmısınız ?

    YanıtlaSil
  5. X9 da makronuz çalışıyor. tarafımdan test edildi. Ama bugün öyle bir şeye ihtiyacım oldu ki - cmyk ları rgb ye çevirmem gerekti :). elinize sağlık. can kurtarıyor bu makro

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yeni bir sürüm hazırlamayı planlıyorum ve bu sürümde istediğiniz renk uzayını istediğinize çevirebileceksiniz. Ama ne zaman olur bilmem :)

      Sil
  6. indirme icin onay gonderdim redd edildi nedenin oyrene bilirmiyim?

    YanıtlaSil