26 Ocak 2011 Çarşamba

CorelDRAW'da tek tıklamayla fotoğraflarınızın renklerini düzeltin.

CorelDRAW her ne kadar vektör tasarım programı olsa da raster (bitmap - fotoğraf işleme) özellikleri de kendi kulvarındaki yazılımlara göre oldukça üstün. CorelDRAW'ın görsel işleme konusunda yetmediği yerde de pakete dahil olan CorelPhotoPaint yardımcı oluyor. Photopaint çok gelişmiş olsa da temel renk düzenlemelerinin tamamını CorelDRAW'da bulabilirsiniz.
CorelDRAW'da Effects>Adjust menüsü altında renk düzenlemeleriyle ilgili bir çok araç bulunuyor. Contrast Enhancement, Local Equalization, Sample/Target balance, Tone Curve, Selective Color, Hue/Saturation/lightness bu araçlardan sadece birkaçı. Bu araçlar her ne kadar detaylı renk düzeltmeleri gerçekleştirse de tek tıklamayla renk düzeltmesi yapabileceğiniz bir aracı da CorelDRAW sunuyor.


Bu araç farklı bir menüde. Bitmaps menüsünde... Auto Adjust adındaki bu araca bitmap nesnesini seçtikten sonra tıkladığınızda görselin renklerini otomatik olarak saniyeler içinde ayarlıyor.
Yine bu aracın altındaki Image Adjustment Lab'ı tıkladığınızda ise daha detaylı fakat daha esnek ve kolay bir renk ayarlama penceresi ekrana geliyor. Beyaz nokta, siyah nokta alabileceğiniz, açık tonlar, koyu tonlar, orta tonlar için ayrı ayrı ayarlar yapabileceğiniz araçlar da bu pencerede bir araya toplanmış.
CorelDRAW'ın bunun gibi pratik yönleri hızlı çalışarak iyi grafikler hazırlamanıza yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder