31 Mayıs 2011 Salı

Corel'in 3 boyutlu yazılımı CorelCAD piyasaya sürüldü.

Corel firması özellikle CorelDESIGNER Technical Suite ile teknik çizimle ilgilenenlere iyi çözümler sunuyor. CorelDESIGNER her ne kadar 3D çizimlere destek verse de, sonuç olarak 2 boyut temelli bir yazılım. Corel bu eksikliği görmüş olacak ki tamamen 3D çalışan bir yazılımı piyasaya sürdü. Yazılımın adı: CorelCAD, beklendiği gibi bir isim olmuş.

CorelCAD baştan sona 3D çizim yazılımı. Tüm teknik, makina ve mimari çizimlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz, endüstri standardı bir CAD/CAM programı. CorelDESIGNER ya da CorelDRAW kullanıcıları için ise 3D ye geçişi sağlayacak bir temele oturtulmuş. CorelCAD, CDR ve DES dosyalarını destekliyor. CorelDRAW ya da DESIGNER'a çizimlerinizi aktarabiliyorsunuz.

İlgi duyanlar buradan tüm özelliklerine erişebilirler.

6 yorum:

  1. Hocam corel cad & corel DESIGNER Technical Suite X5 eğitim alabileceğim bir kurum veya bir yer varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corel Designer Tech suite eğitimi veriyorum ama sadece İzmir'de. CorelCAD için yardımcı olamıyorum.

      Sil
  2. Hocam istanbul içersinde aradım bulamadım? firmamız corel calıstıgı icin tercih ediyoruz...ama her yerde Autocad & solidworks ile ilgili eğitimler mevcut..
    CorelCAD & corel DESIGNER Technical arasındaki fark ? anladığım ve araştırdığım kadarıyla corel DESIGNER Technical biraz daha kapsamlı? doğrumudur? corel DESIGNER Technical kalıp çıkartabilirmiyiz? bunların cevaplarına göre yol almaya çalışacam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelCAD ile CorelDESIGNER çok farklı yazılımlar. CorelCAD bildiğiniz AutoCAD altyapısıyla ya da mantığıyla çalışan bir 3D CAD yazılımıdır. Designer ise daha çok CorelDRAW'a benzer ve iki boyutlu çalışmalarda, detaylı çizimlerde ön plana çıkar. DESIGNER'da yapacağınız 3 boyutlu çizimler kısıtlıdır. Önce hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.

      Sil
  3. ben corel sitesinden ve internetten arastırdığım kadarıyla
    CorelCAD ile CorelDESIGNER ikisininde 3boyutlu yazılım CorelDESIGNER birazdaha kapsamlı diye algılamıştım...
    Açıklamanız üzerine corel cad üzerinde yoğunlaşmam gerektiğini anladım ve malesef ki istanbulda CorelCAD eğitimi alamıyoruz. eğitimini internet üzerinden sağlamam gerekiyor... (veya diğer seçenekler)
    Hocam sağolun... açıklamanız en azından hangi seçenek üzerinde yoğunlaşmam gerektiğini sağladı...

    YanıtlaSil