11 Ocak 2012 Çarşamba

CorelDRAW X5'in desteklediği dosya formatları.

CorelDRAW X5 aynı zamanda bir çok grafik ve ofis belgesini açabilme ve kaydedebilme yeteneğiyle tanınıyor. Endüstri standardı olan ve sıklıkla kullanılan bir çok dosya biçimini import edebiliyor, aynı zamanda bir çok dosya biçimini de kaydedebiliyor.

CorelDRAW'ın açabildiği, import edebildiği dosya türleri:
AI, BMP, CAL, CLK, CDR, CDX, CGM, CMX, CPT, CPX, CSR, CUR, DES, DOC, DOCX, DSF, DRW, DST, MGX, DWG, DXF, EMF, EXE (Bitmap Resource), FH, FMV, FPX, GEM, GIF, HTM, ICO, IMG, JP2, JPG, MAC, NET, NAP, PCD, PSD, PCX, PDF, PIC, PCL, PNG, PLT, PP4, PP5, PPF, PPT, PS, EPS, PRN, PSP, PUB, RAW, RIFF, RTF, SCF, SHW, SVG, SVGZ, TGA, TIFF, TXT, WSD, WB, WQ, WK, WMF, WP4, WP5, WPD, WPG, WSD, WI, XCF, XPM, XLS.

Corel DRAW X5 yaklaşık 80 farklı dosya türünü açabiliyor.

CorelDRAW'ın kaydedebildiği, export edebildiği dosya türleri:
AI, PFB, BMP, CAL, CGM, CMX, CPT, CUR, DOC, DWG, DXF, EMF, EPS, FMV, FPX, GEM, GIF, ICO, IMG, JP2, JPG, MAC, PCX, PDF, PCT, PLT, PNG, PP5, PPF, PSD, RTF, SCT, SVG, SVGZ, SWF, TGA, TTF, TXT, WMF, WP4, WP5, WPD, WPG, WSD, WI, XMP.

Yaklaşık 50 kadar dosya türünü de oluşturabiliyor ve her dosya türü içinde farklı filtreleri bulunuyor. Yani bir AI belgesi kaydedecekseniz AI versiyonundan tutun da textleri konvertleyerek kaydetme gibi bir çok denetimi gerçekleştirebiliyorsunuz.

6 yorum:

  1. CorelDRAW tarafından bu alıp verilen zengin dosya türlerinin özellikle vektör tabanlı olanların bir çoğu da, text veya curve olarak çift seçenekli gerçekleştirilebiliyor.

    YanıtlaSil
  2. COREL DRAW MAC ÇALIŞTIRMA YÖNTEMİ VARMI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parallels gibi VM yazılımları ile çalıştırabilirsiniz.

      Sil
  3. merhaba arkadaşalar cgm formatında bi dosyayı dwg ye çevirmem gerekiyor coreli ara program olarak kullanacam sizce olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW CGM dosya açıp DWG kaydedebiliyor. Deneyebilirsiniz. Fakat bu tip dosyalar için CAD programları daha iyi sonuç verir.

      Sil