14 Mayıs 2012 Pazartesi

Led Tool yaratıcılarından yeni bir makro: TextImage

Led Tool, Draw Stone, Neon Tool, Symmetrical, Charting gibi CorelDRAW için en başarılı ve bilinen makroların yazarı olan Alexander Penkins'in firması CorelVBA yeni bir makroyla karşımızda. TextImage adındaki makro tam bir tipografi çözümü sunuyor. Özellikle tasarımlarında tipografiyle çok fazla haşır neşir olanlar bu makro ile hem daha yaratıcı tasarımlar yaratabilecek hem de bu işleri çok hızlı yapacaklar.

İlk göze çarpan özelliği bir görseli, belirlediğiniz bir paragraf yazı ile harflerden oluşturabiliyorsunuz. Aşağıdaki görsele dikkatli bakacak olursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Makronun bunun dışında neler yapabildiğine hep birlikte bakalım.

Resizing özelliği ile bir satır yazıyı sadece punto büyüklüklerini otomatik değiştirerek şekillendirebiliyorsunuz.


Yine Resizing özelliğinin altında bulunan Colored text ile her bir akrakteri ayrı ayrı dilediğiniz gibi anında renklendirebiliyorsunuz.

İster sisteminizde yüklü olan fontlardan isterseniz de hazır ayarlardan seçim yaparak bir yazının her bir karakterinin fontunu bir tıkla değiştirebiliyorsunuz.


Ve her bir karakteri ayrı ayrı yukarı ya da aşağı kaydırabiliyorsunuz, bunu da otomatik olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

1.1 sürüm numarasına sahip makro 25 $. ve X4 (SP2), X5 (SP3 ve HF4) ve X6 (64 bit) ile uyumlu ve çalışabilmesi için .net framework 2.0 istiyor. Buradan satınalabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu CorelDraw ın her fonksiyonunu öğrenen kırıklar varmıdır acaba? Ben Corel 2 den beri kullanıyorum ama %50 sini anca biliyorum.:)))

    YanıtlaSil