30 Nisan 2015 Perşembe

CorelDRAW GS X7.4 - Yenilik 3 - Yumuşak Gölgeler


CorelDRAW Graphics Suite X7.4 ile CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT için yine bir çok yeni özellik getirdi. Bu yeni özelliklerden biri olan Gaussian Blur Drop Shadow özelliğini X7.4 çıkmadan önce sizlerle paylaşmıştım. Bu sefer yeni görsellerle konuyu ele alacağım.

Tüm CorelDRAW kullanıcılarının bildiği gibi CorelDRAW bitmap gölge özelliğini ilk getiren vektör yazılımı olsa da, gögle ile ilgili farklı algoritmalar ile farklı efektler elde etsek de hiç bir zaman gölge efekti yumuşak olmuyordu. Yumuşak gölge için gölgeyi ayırıp bitmap'e çevirip tekrar bu bitmap'e gaussian blur efekti vermek durumunda kalıyorduk. Neyse ki X7.4 ile bu sorunumuz giderildi ve artık CorelDRAW kullanıcıları da yumuşak gölge özelliği ile daha güzel görünümlü grafikler oluşturabilecek ve bunu sadece bir tıklamayla ve hatta varsayılan olarak geldiği için her drop shadow efekti ister istemez yumuşak ve kaliteli görünüme sahip olacak.

Aşağıdaki görselde X7.4 öncesi ve X7.4 ile CorelDRAW gölgeleri arasındaki farkı inceleyebilirsiniz.
Eski gölgeleri düzeltmek için de Drop Shadow aracı seçili iken Property Bar'dan gölge türünü Gaussian Blur olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.


Ayrıca bu görselde de daha büyük olarak aradaki farkı görebilirsiniz. Ayrıca görselin üzerine tıklayarak daha büyük halini inceleyebilirsiniz.

Şimdilik sadece Abonelere ve Premium Üyelere gelen bu özelliğin CorelDRAW X8'de standart olacağını belirteyim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümüne her türlü düşüncenizi yazmaktan çekinmeyin.

1 yorum:

  1. Süper ve çok gerekli bir özellik. Normal de corelde gölge vermeyi sevmem ama bu özellik çok iyi olacak.
    Yaptıktan sonra da beğenmezsek değiştirebileceğiz.
    Corel 8 de Elim ayağım olacağına eminim :)
    Paylaşım için teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil