12 Nisan 2017 Çarşamba

CorelDRAW 2017 yeni ozellikler

Dün CorelTÜRK sayfalarından CorelDRAW Graphics Suite 2017'yi duyurmuştuk. Bu yazımızda ise yeni özellikleri tek tek detaylandırıyoruz. CorelDRAW 2017 özellikle dokunmatik ekranlar ve stylus gibi kalemler için yeni özellikler sunuyor. Bunun dışında da bir çok hata düzeltmesinin dışında radikal bir değişiklik ya da yenilikle gelmiyor.

Yeni özellikler arasında eski workspace'leri import edebilmek uzman kullanıcılar için en iyi gelişme. Şimdi yeni özelliklere bakalım...

LiveSketch aracı

LiveSketch, bir projeyi hemen başlatmak için kusursuz bir araçtır. Ekran kalemiyle veya dokunmatik bir cihaz üzerinde çalışırken mükemmel sonuçlar veren bu araç, taslak çizim hızını esnek vuruş ayarlama denetimleriyle birleştirir ve böylece elle çizilmiş vektörel eğrileri kullanarak tasarım fikirlerinizi en başından itibaren yansıtabilirsiniz.




Ekran kaleminin eğimini, açısını ve yönünü ayarlama

Gerçek zamanlı ekran kaleminizin yaratıcı potansiyelini açığa çıkarın. CorelDRAW 2017, Artistic Media aracının İfade modu ve Silgi aracında baskı, eğim ve açı özelliklerini kullanıma sunuyor. Çeşitli boyutlarda, yönlerde ve uç açılarında etkileyici fırça darbeleri oluşturmak için bu girişleri kullanabilirsiniz. PHOTO-PAINT 2017'deki Silgi aracı. Boyama aracı ve diğer fırça araçları artık yön girişlerinin yanı sıra baskı, eğim ve açı özelliklerini de destekliyor.


Dokunmatik kullanıma uygun kullanıcı ara yüzü

CorelDRAW Graphics Suite 2017 artık, basitleştirilmiş ve dokunmatik kullanıma uygun bir ortam olan ve tüm temel bileşenlere hızlı bir şekilde erişim ve olağanüstü kesintisiz kaydırma ve yakınlaştırma yeteneği sunan Windows Tablet Modunu destekliyor.


Microsoft Surface Dial desteği

Windows 10'daki yerel Microsoft Surface Dial desteğinin keyfini çıkarın. CorelDRAW Graphics Suite 2017, yaratımın ve teknolojiyle etkileşimin en eşsiz yollarından birini deneyimlemenize olanak sağlar.


Gelişmiş vektör önizlemeleri, düğümler ve tutamaçlar

Tasarımınızın arka plan renklerinde kaybolmayan gelişmiş ön izlemeleri, noktaları ve tutaçları kullanarak nesneleri ve efektleri daha etkin bir şekilde düzenleyin.


Öne çıkan etkileşimli kaydırıcılar

Daha belirgin etkileşimli sürgüler sayesinde nesne dolguları, şeffaflıklar, harmanlamalar, derinlikler, gölgeler ve konturlarla kolayca çalışın.


Eski çalışma alanlarını içeri aktarma

CorelDRAW Graphics Suite 2017 , X8, X7 ve X8 sürümlerinde oluşturulan Corel DESIGNER, CorelDRAW ve Corel PHOTO-PAINT çalışma ara yüzlerini yeniden kullanmanıza olanak sağlar. Ayrıca, içeri aktarılacak ve dışarı aktarılacak çalışma ara yüzü öğelerini hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde seçebilirsiniz.


Özel düğüm şekilleri

CorelDRAW 2017, her nokta türüne benzersiz bir şekil atayıp yumuşak, köşeli ve simetrik noktalann tanımlanmasını kolaylaştırarak eğrileri ve nesneleri şekillendirmeyi basitleştirir. Ayrıca, iş akışınıza en uygun nokta şekillerini, boyutlarını ve renklerini de seçebilirsiniz.


Eğri düzenleme işlemi ve ön izlemeler için özel renkler

Noktalar, tutaçlar ve ön izlemeler için alttaki renklerin arasında göze çarparak nesneleri daha etkin bir şekilde düzenlemenize yardımcı olacak özel renkler seçin.

10 yorum:

  1. türkçe tireleme yine yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef... CorelDRAW her yeni sürümünde yoğun metin içeren çalışmaları kendinden uzaklaştırıyor. Bu konuda bireysel olarak fazlasıyla şikayet ve dileklerimi iletmeme rağmen ve Türkçe tirelemenin bir özellik değil bir gereklilik olduğunu ve Adobe yazılımlarının tamamında zaten bulunduğunu belirtmeme rağmen bir sonuç alamadım.

      Sil
  2. hocam bu sürümde türkçe yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sürüm içinde Türkçe'nin de bulunduğu 14 dilde yayınlandı. Bundan sonraki sürümlerde de Türkçe olacak.

      Sil
  3. Tutmaç yenilikleri çok başarılı; özellikle arka plan renginde kaybolmama konusu beklenen bir geliştirme oldu.

    YanıtlaSil
  4. Aynı zamanda fountain, pattern gibi dolgular için kullanılan slider'lar (kaydırıcılar) da yenilendi ve artık daha yumuşak bir görünüme de sahipler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Kürşad bey. 2017'yi lisanslı yükledim. Fakat Türkçe yüklendi ve bir türlü İngilizce'ye çeviremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey merhaba, destek birimimize bir talep oluşturun size yardımcı olacaklar. destek.eti.com.tr

      Sil
    2. Sabahtan beri bekliyorum. Cevap gelmedi Kürşad bey. ):

      Sil