28 Nisan 2017 Cuma

CorelDRAW açılmıyor (X8 ve 2017)

CorelDRAW Graphics Suite 2017 yayınlandı yayınlanmasına fakat çevirim içi bağlantı sistemindeki bir hatadan dolayı bazı kullanıcılar program açılış esnasında çökmelerle karşılaştılar ve hiç bir şekilde CorelDRAW'ı açamadılar.

Bu durum sadece 2017 kullanıcıları için değil aynı zamanda X8 kullanıcıları için de geçerli oldu. Zaten henüz CorelDRAW 2017 kullananların sayısı doğal olarak çok az. Fakat X8 kullanıcılarının sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Hal böyle olunca da hemen sorunu araştırmaya başladık.

Sorun tamamen Corel tarafındaki sunucularda yapılan küçük bir değişiklikle ilgili ve maalesef sunucudan yapılacak olan düzeltmeyle çözülemiyor. Bunun üzerine bir kaç registry ayarı ile sorunun giderilebileceğini gördük.



Fakat biz bu registry ayarlarını yayına hazırlarken Corel yazılım ekibi bu sorunla ilgili bir yama yayınladı.

Bu yama CorelDRAW 2017 için Hotfix 1 olarak ve CorelDRAW X8 sürümü olarak da Hotfix 1 olarak yamalar bölümünde yayınlandı. CorelDRAW X8 için HF 1 olarak yayınlanması aslında biraz kafa karıştırdı çünkü CorelDRAW X8 yayınlandıktan bir kaç ay sonra bir kaç önemli sorunu düzeltmek üzere bir Hotfix yayınlanmış ve adı da doğal olarak Hotfix 1 olmuştu. Bu sizin kafanızı karıştırmasın... Hem CorelDRAW X8 hem de CorelDRAW 2017 için yayınlanan yama tamamen birbirinin aynısı. Yani bu durumda aşağıda bağlantısını paylaştığımız yamayı yüklediğinizde hem X8 hem de 2017 sürümlerindeki sorun otomatik olarak çözülecektir.

Önemli bilgi olarak şunu aktaralım; kurulum işlemi alışık olduğumuz sistemde değil. Kurulum başlar ve hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra CorelDRAW açılır. Önemli nokta ise burada; CorelDRAW açılınca size kullanıcı adınızı ve parolanızı sorar. Bu nedenle Corel hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresini ve şifrenizi hazır edin... uzun süre giriş yapmadığınız için unutmuş olabilirsiniz.

Buraya tıklayarak bağlantıdan CorelDRAW 2017 yamasını indirip yükleyebilirsiniz.

Yine de corel açılmıyorsa CorelTÜRK'ten destek alabilirsiniz.

8 yorum:

  1. bunu yükledim, lisanslı kullanıcıyım yine de açılmıyor, 3-5 ay önce de oldu aynı sorun, bu açıdan bu program bir kere daha düşündürüyor, adobe da hiçbir zaman olmayan bir sorun, nedense bir türlü halledemediler, işi elde çakıyor insanın, tam acil zamanda bir sürpriz yapıyor insana, güven vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW'ın açılmama sebeplerinin başında kullandığınız sorunsuz fontlar gelmektedir. Font veritabanını sıfırlayıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca arayüzü de sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

      Sil
    2. font veritabanini sıfırlama derken, o nasıl oluyor?

      Sil
    3. font veri tabanını sıfırlamadan yapılacak başka bir yöntem varmı ustam

      Sil
  2. eklentiyi yükledim fakat x8 de sorun deavam ediyor küçük bir işi bile açamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisanslı kullanıcı iseniz Eti Destek'ten yardım talep edebilirsiniz.

      Sil
  3. copy face yapamıyorum x8için uygulamalı lütfen

    YanıtlaSil