21 Eylül 2017 Perşembe

Corel Photo-Paint'te tam ekran çalışın


Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba... Bugün CorelPHOTO-PAINT kullanıcıları için güzel bir ipucu paylaşmak istedim. Corel PHOTO-PAINT gibi raster (pixel) düzenleyicilerde çalışırken özellikle küçük ekranlarda yer ihtiyacı hayati önem arz ediyor. Ekrandaki kalabalıklardan bir anlık bile kurtulmak ve çalıştığınız işe odaklanmak büyük bir rahatlık sağlıyor.

Corel PHOTO-PAINT'te tam ekrana yakın bir çalışma yöntemi sunan "Hide Windows" adında bir komut bulunuyor. Window menüsünde bulunan bu komuta tıkladığınızda Corel PHOTO-PAINT çalışma arayüzündeki docker, araç çubuğu gibi bir çok panel arayüzden kayboluyor ve böylece asıl çalışmanıza odaklanmak için geniş bir alanınız oluyor.
Hide windows komutu çalışmadan önce.

Hide Windows çalıştıktan sonra

Özellikle dijital boyama gibi çalışmalarda işe yarayan bu komutun kısayol tuş kombinasyonu ise CTRL + SHIFT + F4

Bu kısayol tuş kombinasyonu size çok da kısa gelmiyorsa kendi kısayol tuşunuzu belirleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Tools > Options ile açacağınız Options penceresinden sol tarafta Customization altından Commands'ı, sağ taraftaki listeden ise Window'u seçin. Hide Windows komutunu bulun, üzerine tıklayın ve sağ bölümdeki Shortcut Keys sekmesinden New Shortcut Key bölümüne istediğiniz kısayolu tışlayın ve Assign düğmesine tıklayın.

Toggle yani geçiş olarak çalışan bu kısayolu her tuşladığınızda açma kapama gibi çalışacaktır. Örneğin kısayol tuşunu klavyedeki "A" harfi olarak tanımladınız. A harfini tuşlayınca panelleri gizleyecek, tekrar A harfine tuşlayınca panneler geri gelecek.

4 yorum: