30 Ekim 2008 Perşembe

CorelTURK Alan ve Uzunluk Hesaplayıcı 2.0

Bildiğiniz gibi CorelDRAW'da bir nesnenin alan ve uzunluğunu hesaplayamıyorsunuz. Bu iş için CorelDESIGNER'i tercih etmeniz gerekiyor. Farklı sektörlerde farklı işler için alan veya uzunluk hesaplama ihtiyacı doğuyor ve CorelDRAW kullanıcıları bu durumda ya farklı programlardan yardım alıyor ya da ücretli üçüncü parti yazılımlar edinmek durumunda kalıyorlar.

CorelTURK Blog okuyucularıyla daha önce paylaştığım CorelTURK Alan ve Uzunluk Hesaplayıcıyı ilgi görmesi üzerine 2.0 sürümüne yükselttim ve yine ücretsiz olarak sizlere sunuyorum. Makro ile ilgili detaylar şöyle;

CorelTURK Alan ve Uzunluk Hesaplayıcısı 2.0

Sürüm Notları
1. Makro İsmi "CT Alan ve Uzunluk Hesaplayıcı" olarak değiştirildi
2. Arayüz değiştirildi. Arayüz, bir mesaj penceresinden daha kullanışlı ve verimli olarak bir işlem penceresine dönüştürüldü.
3. Alan ve Uzunluk sonuçları Textbox olarak arayüze yerleştirildi (Seçim ve kopyalamaya uygun olarak)
4. CorelDRAW'ın desteklediği tüm ölçü biirmleri bir Combobox olarak arayüze eklendi. İstediğiniz ölçü birimini seçip sonucu bu ölçü birimine göre alabilirsini. Eklenen ölçü birimleri şöyle: 1/10 Micron, Inch, Foot, Milimeter, Pixel, Mile, Meter, Kilometer, Didots, Agate, Yard, Pica, Cicero, Point.
5. Açık Döküman bulunmadığı zaman durdurma hatası giderildi.

Kullanım
Alan ve Uzunluğunun hesaplanmasını istediğiniz nesneyi seçin. İstediğiniz birimi seçin, Hesapla butonuna basın. Sonuç hesaplanır ve CT_Alan ve Uzunluk Hesaplayıcı makrosu penceresinde belirtilen yerlere yazılır.

Kullanım için önemli notlar
1. Hesaplama yapmak için sadece 1 nesne seçin. Birden fazla nesne seçiminde sadece son seçilen nesnenin ölçüleri hesaplanır.
2. Seçtiğiniz nesne grup, bitmap, mesh fill gibi özel nesneler ise bir hata mesajı alırsınız. Seçtiğiniz nesne hesaplamaya uygun sade bir shape olmalıdır.
3. Text ve diğer tanımlı nesneler (elipse, Rectangle gibi) alan ve uzunluk hesaplamak için curve'ye dönüştürülür. (Convert To Curve işlemine tabi tutulur.)
4. Birbirini kesen çizgilerden oluşan bir nesnede dolgu verildiğinde dolgu rengi görülen alanın hesaplaması yapılır.
5. Makro X3 ve X4 sürümleri ile uyumludur.

CorelTURK Alan ve Uzunluk hesaplayıcı 2.0'ı buradan indirebilir, makro kurulum detaylarıyla ilgili buraya ve buraya bakabilirsiniz.

CT Alan ve uzunluk hesaplayıcısı'nın yeni sürümü yayınlanmıştır. Detaylı bilgi burada.

4 yorum:

  1. Çok süpersin valla ne diyelim. Birde şu led döşeme için ücretsizini yaparsan daha süper olur aslında. Eline emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Makroyu indiremiyorum. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  3. indirme de yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil