17 Nisan 2014 Perşembe

CorelDRAW Graphics Suite X7 Deneme Sürümü kurulumu.

CorelDRAW Graphics Suite X7 piyasaya sürüleli neredeyse 1 ay oldu ve siz hala deneme sürümünü kurmadınız mı? Yoksa deneme sürümünü nasıl kuracağınızı bilmiyor musunuz? Ya da kurdunuz ama bir türlü CorelDRAW programını çalıştıramadınız mı? Çalıştırdınız fakat bazı özelliklere erişemiyor musunuz? İşte bütün bu soruların ve fazlasının cevabını bu rehberde bulacaksınız. Öyleyse fazla uzatmadan hemen işe koyulalım.

Öncelikle şu deneme sürümü için gerekli olan dosyayı indirelim. Hemen buraya tıklayın ve açılan sayfadan "Download Trial" bağlantısına tıklayın. (Aşağıdaki ekran görüntüsünde sarı kutu içinde belirtilen bağlantı)


Bağlantıya tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek.

Burada önemli olan nokta işletim sisteminizin hangi sürümünü kullandığınızdır. 32 bit için farklı, 64 bit için farklı yükleme dosyaları olduğundan işletim sisteminiz hangisi ise ona uygun olan bağlantıya tıklayıp kurulum dosyasını indirmelisiniz. Bu arada CDGSX7'nin sadece Windows 7 (32/64 bit) ve Windows 8 (32/64 bit) işletim sistemlerine kurulabileceğini belirtmeliyim. Windows XP işletim sisteminiz varsa maalesef kurulum yapamayacaksınız. Günümüzde Windows XP kullanan grafik tasarımcı ya da CDGS kullanıcısı sayısının çok az olduğunu düşünürsek, ve Windows XP işletim sisteminin artık üreticisi tarafından da desteğinin kesildiğini göz önünde bulundurursak yeni teknolojilerden yararlanmak adına geriye dönük uyumluluğu gözardı etmek pek de yanlış bir davranış değil. CorelDRAW GS X5'te de benzer bir durumu donanım için yaşamıştık. X5 ile çoklu işlem ve çoklu çekirdek desteği geldiği için sadece SSE2 komut setini destekleyen işlemcili bilgisayarlarda çalışabiliyordu. Neyse ki tüm güncel işlemciler SSE2 komut setini destekliyor. Detaylı bilgi için CorelDRAW X5 Sistem Gereksinimleri ve Çoklu Çekirdek Desteği başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

İşletim sistemimize uygun dosyayı seçtik ve indirdik. Ben 64 bitlik sürümü üzerinden anlatmaya devam edeceğim. Gerçi kurulum olarak arasında hiç bir fark yok. CorelDRAW GS X7'nin gücünden yararlanmak için ise mutlaka 64 bitlik bir işletim sistemi ve 64 bitlik sürümünü tavsiye ediyorum.

İndirdiğimiz dosyayı çalıştırdık, karşımıza aşağıdaki gibi windows güvenlik pencereleri çıkacaktır. Çalıştır düğmesine basarak devam edelim.


CorelDRAW Graphics Suite X7 gerekli dosyaları hazırlayacak ve kurulumla ilgili ilk pencere karşımıza gelecek. Bu pencerede bir kaç saniye bekleyeceğiz.
Ardından Lisans sözleşmesi penceresi gelecek.
I accept the terms in the license agreement. cümlesinin başındaki kutucuğu işaretleyerek Next düğmesine basıyoruz. Kutucuk aktif olmazsa lisans sözleşmesi yazısını en alta kadar getirin, okumuş gibi yapın :)

Hemen arkasından bilgi penceresi gelecek.
Bu pencerede Username kısmına kullanıcı adımızı yazıp, elimizde bir seri numarası yoksa yani satın almamışsak (ki zaten deneme sürümü kurulumu yapıyoruz.) I do not have a serial number and want to try the product seçeneğini işaretliyor ve next düğmesine basıyoruz ve aşağıdaki kurulum seçenekleri penceresi ile karşılaşıyoruz.

Önceki sürümlerde olduğu gibi ister Typical Installation (Tipik kurulum) ister Custom Installation (Özelleştirilmiş kurulum) seçebiliriz. Ben Custom Installation seçerek devam ediyorum.

Yukarıda göreceğiniz gibi gelen pencerede yüklemek istediğimiz programları seçebileceğimiz bir bölüm var. Buradan tüm uygulamaları seçip next düğmesine tıklıyorum. "Diğerleriyle işim olmaz, bana coreldraw yeter derseniz diğerlerini" seçmeyebilirsiniz. Fakat Connect'i denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Sonraki penceremizde de bir kaç ayar yapacağız.
Writing Tools olarak hem Türkçe hem İngilizce seçim yapabilirsiniz. Farklı dil ve klavyeler kullanıyorsanız bunları da buradan ekleyebilirsiniz.

Utilities bölümünden Makroları çalıştırmak için mutlaka Visual Basic For Applications 7.1'i ve küçük resimleri görmek için ise Windows Shell Extension'u seçmelisiniz. Sisteminizde Ghostcript yüklü ise pasif olacaktır. Kurulu değilse de EPS dosyaları düzgün açmak için mutlaka kurmanızı tavsiye ederim. Next'e tıklayalım.
Allow Product Updates (ürün güncellemelerine izin ver) ve Install Desktop Shortcut (masaüstü kısyollarını ekle) seçenekleri de tamamen sizin isteğinize bağlı. Ben ikisini de işaretliyorum. Next...
Yukarıdaki pencerede göreceğiniz gibi program dosyalarını bilgisayarınızda nereye kuracağınızı seçebilirsiniz. Sistem harddiskinizde yer sıkıntınız yoksa değiştirmeyin ve Install Now düğmesine tıklayın.
Paketimiz yüklenmeye başladı. Bilgisayarınızın hızına göre değişkenlik gösterecek bir sürede kurulum biter fakat çok da uzun sürmez.

Kurulum bittikten sonra aşağıdaki pencere ile karşılaşacağız.
İster Finish düğmesine tıklayarak pencereyi kapatabilirsiniz ister hemen CorelDRAW, CorelPHOTO-PAINT ya da CorelCONNECT simgelerinden birine tıklayarak istediğiniz programı başlatabilirsiniz.

CorelDRAW simgesine tıkalyalım ve başımıza neler gelecek görelim :)
Evet, karşımıza yukarıdaki pencerede gördüğünüz gibi bir kayıt ekranı gelecek. E-posta adersi ve ülke bilgilerini girmeden programı başlatamıyoruz. Fakat herhangi bir e-posta adresi girerek de programı başlatabilirsiniz. Register düğmesine tıklamadan pencereyi kapatırsanız program başlamayacaktır. Biz kendi e-posta adresimizi girip, ülkeyi seçip register düğmesine basalım.
Yukarıdaki gibi bir pencerede e-posta adresinizi kontrol edin ibaresinin bulunduğu bir bilgi gelecek. Daha önce corel.com'a kayıt olmuşsanız bu kurulum deneme sürümü olarak kayıtlı ürünlerinizin arasında yer alacaktır. Continue düğmesine basın ve devam edin. İşte karşınızda CorelDRAW X7...



Küçük bir hatırlatma... Deneme sürümü kurduğunuz için üyelik sisteminiz aktif olmayacaktır ve Corel CONNECT ile içeriğe erişiminiz de kısıtlanacaktır. Eğer paketi satın alırsanız Standart Üye olacaksınız ve standart üyeler için daha önceleri DVD ile gelen tüm içeriğe (clipart, font, resim vs.) erişebileceksiniz. Eğer Abonelik alırsanız Premium Üye olacaksınız ve Premium üye özelliklerinden sonuna kadar fayadalanacaksınız.

Sorular ve sorunlar için makalenin yorum bölümüne yazmaktan imtina etmeyiniz. :)

52 yorum:

  1. Corel gerekli dosyaları hazırladıktan sonra kurulumla alakalı ilk pencere karşımıza gelmiyor. Neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sık karşılaşılmayan bir durum olmasına karşın bir çok sebebi olabilir. Kurulum dosyası bozuk olabilir, windows ve internet explorer güncellemeleriniz eksik olabilir, antivirüs yazılımınız buna izin vermiyor olabilir.

      Sil
  2. Standart Üye Olmak İçin Ücretsiz Bir Tane Corel Hesabı Açmak Yetiyormu ?

    YanıtlaSil
  3. Kardeş coreli Kurdum Bİr KEygen İle Aktivasyon Ettim SOnrada Update 3 Ü Yükledim Ve ÜCretsiz Bir HEsap AÇtım O Esabı YAzdım Ama Update YÜklenmedi BU HAtayı VErdi Sizce NEden There is a problem
    Thank you for signing in. Unfortunately, we were unable to verify your product status. As a result, you will not be able to access future product updates and take full advantage of online content.

    For assistance, please contact Corel Support at www.corel.com/membersupport.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keygen ile yaptığınız aktivasyon yasal olmadığı için açtığınız corel.com hesabından onaylatma yapmanız mümkün olmayacağı için güncellemeleri de kuramazsınız.

      Sil
    2. Peki Aktif Bir Corel Hesabını Nasıl Yapabilirim Keygen Filan Kullanmadan Updateleri YÜklemek Ve Standart Üye Olmak İçin

      Sil
    3. Nasıl Onaylatma YApabilirim

      Sil
    4. Satın aldığınız ürünün kutu ise seri numarasını kaydettirmeniz yeterli. Lisans ise zaten corel.com üzerinde ürününüz kayıtlıdır.

      Sil
    5. ÜCretsiz Bir Şekilde Corel Drawı YÜkleyip Update 3 ü Yükleyemezmiyim

      Sil
  4. Kardeş Bende Ürünün Serial Numarası Var Ve Bir Hotmail Üyeliğimde Var Corele Kayıt Oldum Sonra Trial Versiyonu İndirdim Ve Bendeki Seriali Yazdım Ve Yüklendi Sonra Program Açılırken Üyelik İstedi Corele Kurduğum Üyeliği Yazdım Fakat Updateleri Yükleyemiyorum Ne Yapmam Lazım ? Serial Numaramı Corele Ayrı Olarak Kayıtmı Ettiricem Ettiriceksem Nasıl Yapıcam ? Canlı Olarak Bİlgisayarıma Bağlanıp Yapabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri numaranız Corel tarafında geçerli bir seri numarası değilse, daha açık tabirle keygen tarafından üretilmiş bir seri numarası ise üyeliğiniz doğrulanmaz ve güncellemeleri yükleyemezsiniz.

      Sil
  5. Ya Şunu Bi Beceremedim Triali İndirdim Kurulurken Benim Serialimi Yazdım Ve Kurdum Açılırken Hesap İstedi Yazdım CorelDraw Açıldı Sonrada Corel.com Dan Hesabıma Girdim Yeni Kayıta Bastım Ve Serialimi Yazdım Başarılı Oldu Ama Hala Üyeliğimin Üst Kısmında Kırmızı Yazıyla Bi Şeyler Yazıyo Ve Standart Kullanıcı Bile Değilim Updateleri Yükleyemiyom Ve Hesabımda Bağlanılmış Bir Corel Hesabı Gözükmüyo ? Benim Bilgisayarıma Bağlanıp Yapabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki cevabım bu sorunuz için de geçerli. Seri numaranız Corel tarafında geçerli değildir.

      Sil
  6. coreli yükledim programı açtım çalıştır penceresi geldi çalıştır dedim yükledi sonra birdaha programa bastığımda tekrar çalıştır penceresi geliyor neden kurulmadı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükleme tamamlandıktan sonra CorelDRAW simgesine tıklayarak çalıştırmayı denediniz mi?

      Sil
  7. merhab iyi çalışmalar. amd 6300 işlemci ve 8 gb ramim var fakat corel 7 kurulum ekranı gelirken pc donuyor ve fişini çekmek zorunda kalıyorum. sıkıntı nerede bulamadım. farklı yerlerden indirdim fakat corel 7 32 bit 64 bit hiçbirii kuramıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, deneme sürümünü mü yüklemeye çalışıyorsunuz?

      Sil
  8. evet deneme sürümü fakat "Initializing the Setup " derken pc kalıyor. ordan ileri gitmiyor.
    6 çekirdek işlemciden şüpheleniyorum.denemek için başka pc bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corel.com'dan indirdiğiniz trial sürüm kurulum dosyası dışında başka bir dosya kullanmayın. Kurulum sırasında bir hata mesajı alamıyorsanız çözümü gerçekten çok zor olabilir. Çünkü bu tip sorunlar sık karşılaşılan sorunlar olmamakla birlikte kurulum yapılan bilgisayarın yazılım ve donanımı ile ilgili oluyor. Size tavsiyem takılı kalma sırasında setup programının hala çalışıp çalışmadığını görev yöneticisinden izleyin, çalışıyorsa bekleyin. Bekleme süreniz dakikalarca olabilir fakat şanslıysanız kurulumu gerçekleştirebilir.

      Sil
  9. Corel lişans no corel part number lari var ama kurulumda sei no istiyor bunu nasıl bulacağım
    Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinizdeki bilgileri destek@eti.com.tr adresine iletin, kontrol ettikten sonra size gerekli seri numarasını sağlayacaklardır.

      Sil
  10. selamlar corel x7 için daha önce girdiğim serial number nerden değiştirebilirim acaba

    YanıtlaSil
  11. selamlar corel x7 için serial number girmiştim daha önce şimdi onu değiştirmek istiyorum ama nerden gireceğimi bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazılım paketini yükledikten sonra seri numarasını değiştiremezsiniz. Yazılım paketini kaldırmanız ve yeni seri numarasıyla tekrar kurmanız gerekir.

      Sil
  12. Windows 10'a nasıl yüklerim yada nasıl bir yol izlemeliyim yükledim açılınca otomatik hata veriyor.uyumluluk gidericiden uğraştım yine olmadı

    YanıtlaSil
  13. Ben corel draw ın deneme sürümünü resimlerede anlatıldığı gibi yükledim ama program ingilizce bir türlü türkçe olmuyor
    lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme sürümü sadece ingilizce dil seçeneğiyle sunulur.

      Sil
  14. ben corel draw ın deneme sürümünü resimlerde anlatıldığı gibi yükledim ama program ingilizce bunu nasıl türkçe yapabilirim acaba yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme sürümü sadece ingilizce dil seçeneğiyle sunulur. Deneme sürümünü Türkçe yapamıyoruz maalesef.

      Sil
  15. mereba programı yükledim ama herhangi bişey yapamıyorum seri numarası falan ıstedi ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  16. mereba programı indirdim fakat kullanamıyorum seri numarası faan istiyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I do not have a serial number... seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

      Sil
  17. Merhabalar , programı açtığım zaman mail adresi ve ülke seçeneği çıkmıyor.
    şifre de istiyor 2016 da güncellemiş olabilirler mi acaba

    YanıtlaSil
  18. sa ben herşey yapıom güzel gidio activate code yapıştırom sonra bu code geçersiz dıo hepsi böel dio neden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW Crack işlemlerini CorelTÜRK Blog'ta paylaşmak yasaktır.

      Sil
  19. merhaba arkadaşlar,deneme sürümü yüklemiştim ama bilgisayarıma format attrıdım . yeniden yüklemek istiyorum ama bi türlü olmuyor. yardımcı olurmusunuz. yada bana bir yol gösterin...

    YanıtlaSil
  20. ben mac mini satın almayı düşünüyorum corel draw ile çalışmalar yapıyorum fakat corel draw mac mini yi desekliyor mu lütfen yanıtlarınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MacMini'de parallels gibi sanal bilgisayar yazılımlarıyla Windows yükleyip üzerinde CorelDRAW çalıştırabilirsiniz.

      Sil
  21. merhaba bende corel x7 export yapinca kapaniyor yardim ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW uygulamasının güncelleştirmelerini yüklediniz mi?

      Sil
  22. merhaba sayın @KürşadÇakır bey. benim bilgiseyarımda windows XP yüklü. bu programı xp de çalıştırabilirmiyim ? İyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından Windows 7 işletim sistemine sahip olmanız gerekmektedir.

      Sil
  23. Merhaba;
    Deneme sürümünü indirdim ama tam olarak işlem akışı buradaki gibi değildi, tek sorunum TR kuruldu ve ingilizceye çeviremiyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil