24 Eylül 2009 Perşembe

Quick Margins yenilendi.


CorelDRAW'ın aslında bir çoklu sayfa tasarımı yazılımı olmadığını fakat aynı kulvardaki yazılımlardan çok daha fazla çoklu sayfa tasarımına destek verdiğini önceki yazılarımda dile getirmiştim. Özellikle dizgi konusunda Adobe Indesign ve QuarkXpress'e yetişemese de küçük ve ücretsiz makrolarla CorelDRAW'ınızı çoklu sayfa tasarımına daha ugun hale getirebilirsiniz. Marj (Margin) konusuyla ilgili kullanışlı bir makroyu tanıttığım yazımda çok daha detaylı anlattığım için şimdi sadece bu makronun yenilendiğini bildiriyorum. Yeni özelliklere ve makronun neler yapabildiğine bir göz atalım.



Brain Davies uick Margins.

Brain Davies'in Cool Freebie serisinden olan makro adından anlaşıldığı gibi ücretsiz. Kısaca bahsetmek gerekirse bir sayfada verdiğiniz ölçülerle Guideline (Kılavuz çizgileri) kullanarak kenar boşlukları belirlemenizi sağlıyor. Brain Davies ve makro kullanıcıları bu makroyu sevmiş olacaklar ki üzerinde bir kaç kez değişiklik yapılmış ve geliştirilmiş.


Yeni sürümle birlikte kılavuz çizgilerine farklı renkler verebiliyorsunuz. Daha önceden de var olan Lock GuideLines seçeneği ile kılavuz çizgilerini kilitleyebiliyorsunuz. Remove Margins ile de oluşturduğunuz kılavuz çizgilerinin tamamını tek tıklamayla silebiliyorsunuz. Yeni sürümde ayrıca Facing Pages (Karşılıklı sayfalar) ile çalışanlar da sayfa marjı yaratabilecek. Facing pages çalışmalarda facing pages işaretini seçili duruma getirmelisiniz. Fakat normal çalıştığınız dökümanı facign pages olarak ayarladıktan sonra marginleri tekrar düzenlemeniz gerekiyor. Önemli değil, keza marjları ayarlamak sadece birkaç saniye sürüyor.

Ücretsiz makroyu buradan indirebilirsiniz. Son zamanlarda makrolar kurulum dosyası olarak düzenlenmiş .EXE olarak geldiği için makro kurulumunu da sadece bu dosyayı çalıştırarak ve yönergeleri takip ederek tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder