22 Aralık 2014 Pazartesi

Ustasından CorelDRAW dersleri...

Bu gün sizlere gerçek iş yaşamınızda yapacağınız en zor çizimlerin aslında ne kadar kolay yapılabileceğini kanıtlayan 45 dakikalık bir video ders sunuyorum. CorelDRAW Master ünvanını sonuna kadar hak eden sevgili arkadaşım Anand Dixit'in webinar olarak gerçekleştirdiği bu video'da CorelDRAW'da ustasından küçük ama çok önemli ipuçlarını öğreneceksiniz.

Görüntüleyemeyenler aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirler.



7 yorum:

  1. Evet gerçekten harika ipuçları mevcut. Teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir ders olmuş.
    Başlarda çok basit şeylerden bahsettiğinden sıkır gibi oldum. Ama sık kullanmadığımız toolların etkili kullanıldığında yararlı ve vaz geçilmez olabileceğine örnek verdi. Mesela ben "Virtual Segment Delete Tool"la fazla çalışmam ama bu video'dan nasıl yararlı olduğunu gördüm. El alışkanlığımı değiştirmeye çalışacağım.

    Sonra, biraz daha komplike şeyler vermeye başlamış. Burada tecrübenin faydaları da gözüküyor. Aslında Object Manager'ı sık kullanıyorum ama adamın MyWalll diye bir layer açıp orada smart fill kullarak nasıl rahatça iş yapması aklıma hiç gelmemişti. Çok kullanışlı bir yöntem. Bu bilgi kadar tecrübenin de nasıl işe yaradığının göstergesi. Basit bir yöntem. Biliyorum ama bu şekilde kullanmak aklıma gelmemişti.

    Find and Repleace'i de hoş kullanmış. Bende Anand Dixit'ten feyz alıp bu şekilde kullanmalıyım diye düşündüm.
    Başta sıkıldım ama iyi ki sonuna kadar izlemişim diye düşündüm.

    Paylaşım için teşekkürler hocam. Anand Dixit'e de teşekkürler ama bence sessiz dinleyin. İngilizcem berbattır ama bu Hintİngilizcesi kulaklarımı fena tırmaladı :). Biraz işkence gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint aksanlı ingilizce biraz değişik gelebilir. Sesi kısabilirsiniz. Fakat Anand'ın gösteridiği teknikler meslek sırrı gibi olmuş. Gerçekten çok iyi paylaşımlar.

      Sil
  3. çok güzel ama görüntüde sıkıntı mı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı mobil tarayıcılarda sorun yaşanabiliyor, bunun için youtube bağlantısını yazıya ekledim.

      Sil
  4. Çok teşekkürler, gerçekten tam anlamıyla profesyonel bir kullanım.
    Kaydırmalar hizalamalar hepsini en doğru şekliyle yapıyor. Kullanmadığım bazı araçları bu videodan sonra kullanmaya başlayacağım. Bir kez daha izleyip pekiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil