9 Mart 2015 Pazartesi

CorelDRAW X7.4 sneak peek #3 (Ön gösterim 3)


CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 4'ün eli kulağında... Bu ay içinde yayınlanacak güncellemedeki yeni özellikler için resmi kaynaklardan iki video gelmişti. Yumuşak Gölgeler ve Yeni Font Listesini tanıtan bu videolardan sonra dün yeni bir video daha yayınlandı. CorelDRAW GS tepe yöneticisi Gerard Metrailler resmi blogunda yayınladığı videoda büyük bir sürprizle karşımıza çıkıyor.



Videodan anlaşıldığı üzere CorelDRAW Graphics Suite'nin artık yeni bir üyesi var. CDGS X5 sürümünde karşımıza çıkan ve pakete eklenen CorelCONNECT'ten sonra ilk defa kullanışlı bir yazılım da pakete eklenmiş olacak. Yeni üyemizin adı Corel AfterShot.

Bir RAW yazılımı olan ve aslında yabancı olmadığımız AfterShot ilk kez 2012 yılı başlarında karşımıza çıkmıştı. Corel grafik yazılımlarının içinde Adobe Lightroom ve Apple Aperture gibi RAW yazılımlarıyla rekabet edecek bir RAW yazılımını bünyesine katmak için Bibble Labs'ı satın alarak "Bibble" adındaki RAW yazılımlarını "AfterShot" olarak değiştirerek uygun fiyatlı olarak piyasaya sürmüş, bir kaç ay sonra da yazılımı geliştirdiğini ispatlamak için ilk yamasını yayınlamış, geçtiğimiz aylarda da ikinci sürümünü piyasaya sürmüştü.

CorelDRAW Graphics Suite paketine dahil olacak AfterShot'un özel sürümü CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT ile birlikte çalışabiliyor ve önemli bir açığı kapatıyor.

CDGS X7 Update 4 ile sadece Premium üyelere ve Aboneler sunulacak olan yazılım CorelDRAW Graphics Suite X8 ile standart olarak tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

CDGS için AfterShot 2'nin videosunu buradan izleyebilirsiniz.

1 yorum: